Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Снимање гласовниһ белешки

Гласовне белешке фотографијама се могу додати до 60 секунди.

 1. Изаберите фотографију.

  По слици се може снимити само једна гласовна белешка; додатне гласовне белешке се не могу снимити за слике које су већ означене иконом h . Постојећа гласовна белешка мора бити избрисана пре него што се може снимити друга ( 0 Брисање гласовниһ белешки ).

 2. Држати тһе b дугме .

  • Аудио се снима док је дугме притиснуто.
  • Током снимања, камера приказује икону b и одбројавање преосталог времена снимања, у секундама.

 3. Отпустите дугме b .

  • Снимање ће се завршити.
  • Слике са гласовним белешкама су означене иконама h .

Снимање није доступно

Гласовне белешке не могу да се додају видео записима или референтним подацима Имаге Дуст Офф.

Ограничења снимања

Гласовне белешке се не могу снимити ако:

 • бирач фотографија/видео је ротиран на 1 или
 • у току је вишеструка експозиција.

Опрез: Снимање гласовниһ белешки

Контроле на додир су онемогућене и друге слике се не могу приказати док је снимање у току.

Прекидање снимања

Притиском на дугме окидача или коришћењем другиһ контрола камере може се прекинути снимање. Током фотографисања са интервалним тајмером, снимање се завршава око две секунде пре снимања следећег снимка; снимање се такође завршава када се камера искључи.

Складишно место

Гласовне белешке за слике снимљене са две убачене меморијске картице и [ Резервна копија ], [ RAW Слот 1 - JPEG Слот 2 ] или [ JPEG Слот 1 - JPEG Слот 2 ] изабрани за [ Улога коју игра картица у Слоту 2 ] у фотографисању менија се снимају са копијама на обе картице.

Имена датотека гласовне белешке

Имена датотека гласовниһ белешки имају облик „ДСЦ_нннн.ВАВ“. Гласовна белешка има исти број датотеке („нннн“) као и слика са којом је повезана. На пример, гласовна белешка за слику „ДСЦ_0002.ЈПГ“ би имала назив датотеке „ДСЦ_0002.ВАВ“. Називи датотека гласовниһ белешки се могу видети на рачунару.

 • Гласовне белешке за фотографије снимљене са [ Адобе РГБ ] изабраним за [ Цолоур спаце ] у менију снимања фотографија имају називе у облику „_ДСЦнннн.ВАВ“.
 • Гласовне белешке за фотографије снимљене са префиксом који није „ DSC ” изабран за [ Филе наминг ] у менију снимања фотографија биће снимљен са изабраним префиксом уместо „ DSC ”.

i мени

Снимање се такође може покренути тако што ћете означити [ Рецорд воице мемо ] у i репродукције и и притиснути J . Да бисте прекинули снимање, притисните J други пут.