Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Режим контроле блица

Када је блиц који подржава обједињену контролу блица ( SB-5000 , SB-500 , SB-400 или SB-300 ; 0 Унифиед Фласһ Цонтрол ) монтиран на фотоапарат, режим контроле блица, ниво блица и други блиц подешавања се могу подесити помоћу [ Контрола блица ] > [ Режим контроле блица ] у менију снимања фотографија. Доступни режими контроле блица се разликују у зависности од коришћеног блица. Опције доступне на екрану контроле блица се разликују у зависности од опције изабране за [ Режим контроле блица ].

 • Подешавања за блицеве који нису SB-5000 , SB-500 , SB-400 и СБ-300 могу се подесити само помоћу контрола блица.
 • Подешавања за SB-5000 монтиран на ципели за додатну опрему такође се могу подесити помоћу контрола на блицу.
Опција Опис
[ ТТЛ ]
 • Снага блица се аутоматски подешава у складу са условима снимања.
 • Излаз се може подесити помоћу [ Компензација блица (ТТЛ) ].
[ Аутоматски спољни блиц ]
 • Светлост од блица се рефлектује од субјекта до аутоматског екстерног сензора блица и снага блица се аутоматски подешава.
 • Излаз се може подесити помоћу [ Ауто екстерне компензације блица ].
 • Аутоматски екстерни блиц подржава „аутоматски отвор бленде“ ( q А ) и „не-ТТЛ ауто“ ( А ) режиме. За детаље погледајте документацију приложену уз блиц.
[ Приручник са приоритетом удаљености ]
 • Изаберите удаљеност до субјекта; излаз блица ће се аутоматски прилагодити.
 • Удаљеност до субјекта се бира помоћу [ Опције приоритета удаљености ] > [ Удаљеност ], док се снага блица може подесити помоћу [ Компензација блица ].
[ Приручник ]
 • Изаберите ниво блица ручно.
 • Излаз блица се бира помоћу [ Мануал оутпут амоунт ].
[ Блиц који се понавља ]
 • Блиц се пали више пута док је затварач отворен, стварајући ефекат вишеструке експозиције.
 • Користите [ Понављајући блиц ] > [ Излаз ] да подесите снагу блица и [ Времена ] да одаберете колико пута ће јединица опалити. [ Фреквенција ] контролише колико често се јединица окида у секунди, мерено у Һз.
 • Максималан број окидања блица зависи од [ Излаз ] и [ Фреквенција ]. За детаље погледајте документацију приложену уз блиц.

Унифиед Фласһ Цонтрол

Обједињена контрола блица омогућава камери и блицу да деле подешавања. Промене подешавања блица направљене помоћу фотоапарата или блица се одражавају на оба уређаја, као и промене направљене коришћењем опционог софтвера Camera Control Pro 2 . Блиц мора да подржава јединствену контролу блица.