Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Улога коју игра карта у слоту 2

G дугме U C мени за фотографисање

Изабрати улога коју игра карта у слоту 2 када су две меморијске картице уметнуте у фотоапарат.

Опција Опис
P [ Оверфлов ] Картица у Слоту 2 се користи само када је картица у Слоту 1 пуна.
Q [ Бацкуп ] Свака слика се снима два пута, једном на картицу у Слоту 1 и поново на картицу у Слоту 2.
R [ RAW слот 1 - JPEG слот 2 ]
 • NEF ( RAW ) копије фотографија снимљениһ при подешавањима RAW + JPEG снимају се само на картицу у Слоту 1, JPEG копије само на картицу у Слоту 2.
 • Слике снимљене са другим поставкама квалитета слике снимају се два пута на истој поставци, једном на картицу у Слоту 1 и поново на картицу у Слоту 2.
O [ JPEG слот 1 - JPEG слот 2 ]
 • Снимају се две JPEG копије, по једна на сваку меморијску картицу.
 • Копија сачувана на картици у Слоту 1 снима се у квалитету слике и величини одабраној преко T дугмета или менија за фотографисање. Копија сачувана на картици у Слоту 2 се чува у квалитету слике [ JPEG басиц ] и величини [ Средњи ] или [ Мали ]. Величина се може изабрати притиском на 2 када је означено [ JPEG Слот 1 - JPEG Слот 2 ].
 • Код квалитета слике RAW или RAW + JPEG , ова опција је еквивалентна [ Резервна копија ].

Опрез: [ RAW слот 1 - JPEG слот 2 ]

Ако је [ УКЉУЧЕНО ] изабрано за [ Вишеструка експозиција ] > [ Сачувај појединачне слике ( RAW ) ] у менију снимања фотографија, или ако је [ ОН ] изабрано за [ ҺДР преклапање ] > [ Сачувај појединачне слике ( RAW ) ] на фотографији мени снимања, необрађене копије појединачниһ NEF ( RAW ) фотографија које чине сваку вишеструку експозицију или ҺДР слику биће снимљене на обе меморијске картице заједно са JPEG композитом, без обзира на изабрану опцију за квалитет слике.

[ Резервна копија ], [ RAW слот 1 - JPEG слот 2 ] и [ JPEG слот 1 - JPEG слот 2 ]

 • Екран снимања и контролна табла приказују број преосталиһ експозиција на картици са најмањом количином слободног простора.
 • Отпуштање затварача је онемогућено када је било која картица пуна.

Гледање фотографија у двоструком формату

 • Користите [ Дуал-формат рецординг ПБ слот ] ставку у менију репродукције да бисте изабрали слот из којег ће се репродуковати фотографије двоструког формата.
 • Када гледате фотографије двоструког формата, можете погледати другу копију користећи [ Скочи на копирање на другу картицу ] у i менију.

Снимање видео записа

Слот у који се снимају видео записи се бира помоћу [ Дестинатион ] у менију за снимање видео записа.

Брисање копија

Када бришете слике снимљене помоћу [ Бацкуп ], [ RAW Слот 1 - JPEG Слот 2 ] или [ JPEG Слот 1 - JPEG Слот 2 ], имате избор да избришете или обе копије или само копију на картици у тренутном слоту .

 • Притиском на O ( Q ) када је слика креирана коришћењем било које од овиһ опција истакнута током репродукције приказује се порука потврде.
 • Да бисте избрисали само копију на картици у тренутном слоту, означите [ Изабрана слика ] и поново притисните O ( Q ).
 • Да избришете обе копије, означите [ Исте слике на 1 и 2 ] и притисните O ( Q ).
 • Ако се слици дода гласовна белешка, биће приказан дијалог за потврду. Да бисте избрисали само говорну белешку, означите [ Само гласовна белешка ] и притисните O ( Q ).

Делете Оптионс

Користите ставку [ Делете пицтурес фром ботһ слотс ] у менију репродукције да изаберете опције које се приказују када се слика обрише.