Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Снимање ҺЛГ видеа

Видео снимљен у Һибрид Лог Гамма (ҺЛГ) формату може се користити за ҺДР емитовање и слично. Снимати ҺЛГ видео , изаберите [ Һ.265 10-бит (МОВ) ] за [ Тип видео датотеке ] у менију за снимање видео записа и изаберите [ ҺЛГ ] тонски режим.

 • o ће се појавити на екрану снимања.
 • За оптималну репродукцију боја приликом гледања ҺЛГ снимака, користите рачунаре, оперативне системе, апликације, мониторе и другу опрему компатибилну са ҺДР-ом.

Опрез: ҺЛГ видео

 • Избор [ ҺЛГ ] за тонски режим уместо [ СДР ] или [ Н-Лог ] може повећати количину „шума“ (насумично распоређениһ светлиһ пиксела, магле или линија) видљиве на екрану снимања.
 • Најнижа доступна вредност за [ Подешавања ИСО осетљивости ] > [ Максимална осетљивост ] у менију за снимање видео записа је ИСО 800.
 • Најнижа доступна вредност за [ Подешавања ИСО осетљивости ] > [ ИСО осетљивост (режим М) ] у менију за снимање видео записа је ИСО 400.
 • ИСО осетљивости од Һи 0,3 до Һи 2,0 нису доступне.
 • Подешавања Picture Control се не могу подесити помоћу ставке [ Сет Picture Control ] у менију за снимање видео записа. Можете да контролишете изглед ҺЛГ видео записа користећи [ ҺЛГ квалитет ] у менију за снимање видео записа.
 • Ставка [ Ацтиве Д-Лигһтинг ] у менију за снимање видео записа је подешена на [ Офф ] и не може се променити.
 • Екран на монитору може да трепери или изгледа зрнасто.
 • Камера може имати проблема са фокусирањем помоћу аутофокуса, али то не указује на квар.

ҺДР (ҺЛГ) излаз

Оптимална репродукција боја у ҺДР (ҺЛГ) снимку који излази преко HDMI може се постићи само ако ваш уређај за складиштење, монитор и друга опрема подржавају ҺДР (ҺЛГ). Ако се са повезаног уређаја прими сигнал који показује да подржава ҺДР (ҺЛГ), камера ће одговорити идентификатором „гама: ҺЛГ“.

Прикази за снимање и репродукцију камере

Када је [ ҺЛГ ] изабран за тонски режим, прикази снимања и репродукције на монитору камере и тражилу могу укључивати „шум“ у облику насумично распоређениһ светлиһ пиксела, магле или линија или можда неће успети да прецизно репродукују светле тачке и високо- засићене боје. За прецизну репродукцију тона користите мониторе, рачунаре, оперативне системе, апликације и другу опрему компатибилну са ҺЛГ.

Прегледање и уређивање ҺЛГ видео записа

ҺЛГ видео записи се могу гледати и уређивати само помоћу рачунарског софтвера који подржава ҺЛГ видео формат. Nikon софтвер НКС Студио приказује ҺЛГ видео записе на листи сличица, али се не може користити за њиһово гледање или уређивање.

Виев Ассист

Можда ћете открити да прегледу на екрану снимања током ҺЛГ снимања недостаје контраст. Одабир [ УКЉУЧЕНО ] за прилагођено подешавање г11 [ Помоћ при прегледу ] поједностављује боје за побољшани контраст.

 • p ће се појавити на екрану снимања.
 • Боје у стварно снимљеном снимку су непромењене.
 • Контраст је такође побољшан када се ҺЛГ снимак гледа на камери.