Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Опције области видео слике

Област слике за видео записе може се изабрати помоћу [ Област слике ] > [ Изабери област слике ] у менију за снимање видео записа. Обрезивање које се користи за снимање видеа варира у зависности од изабране опције. Без обзира на изабрану опцију, однос страница је 16:9.

 • Изаберите [ FX ] да бисте снимали видео записе у ономе што се назива „ видео формат заснован на FX “, [ DX ] да бисте снимали у „ видео формату заснованом на DX -у“.
 • Област слике за видео записе снимљене са [ N-RAW 12-бит (НЕВ) ] или [ ПроРес RAW ҺК 12-бит (МОВ) ] изабраним за [ Видео филе типе ] у менију за снимање видео записа је одређена опцијом изабраном за [ Величина кадра/брзина кадрова ]. Опција изабрана за [ Област слике ] > [ Изабери област слике ] у менију за снимање видео записа не важи.
 • Избор [ DX ] за [ Цһоосе имаге ареа ] или постављање DX објектива на камеру са [ 3840×2160; 120п ], [ 3840×2160; 100п ], [ 1920×1080; 120п ] или [ 1920×1080; 100п ] изабран за [ Величина кадра/брзина кадра ] повећава привидну жижну даљину за приближно 2,3× у поређењу са FX форматом.
 • Тренутно изабрана опција је приказана иконом на екрану. Ако је [ УКЉУЧЕНО ] изабрано за [ Подручје слике ] > [ Упозорење DX исецање ] у менију за снимање видео записа, икона области слике ће трептати на екрану снимања када се изабере DX или 2,3× исецање.

 • У наставку су приказане величине различитиһ усева.

  Формат Величина
  Видео формат заснован на FX -у Прибл. 35,9 × 20,2 мм
  Видео формат заснован на DX -у Прибл. 23,5 × 13,2 мм
  2.3× Прибл. 16,7 × 9,4 мм
 • Видео формат заснован DX -у се бира аутоматски када се прикачи DX објектив.
 • Када је 7680 × 4320 изабрано за величину кадра, област слике је фиксирана на [ FX ]. Величина оквира се мења на 3840 × 2160 када се прикачи DX сочиво.
 • Одабиром [ ОН ] за [ Елецтрониц ВР ] у менију за снимање видео записа смањује се величина исецања.