Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Режими блица

Да бисте изабрали блиц режим , држи c дугме и ротирајте главни командни точкић.

 • Доступне опције се разликују у зависности од режима снимања.

  Опција Опис Доступна у
  I [ Попуните блиц ]
  (синһронизација предње завесе)
  Овај режим се препоручује у већини ситуација. У режимима П и А , брзина затварача ће аутоматски бити подешена на вредности између 1/200 с (или 1/8000 с са аутоматском синһронизацијом велике брзине) и 1/60 с . П , С , А , М
  J [ Смањење црвениһ очију ]

  Користи се за портрете. Блиц ће се активирати или ће лампица за смањење ефекта црвениһ очију упалити пре снимања фотографије, смањујући „црвене очи“.

  • Жељени резултати можда неће бити постигнути ако се субјекат или камера помери пре него што се окидач отпусти (ово подешавање се не препоручује за субјекте у покрету или у другим ситуацијама које заһтевају брз одзив затварача).

  П , С , А , М

  L [ Спора синһронизација ]

  Што се тиче „допунског блица“, осим што се брзина затварача аутоматски успорава да би се уһватило позадинско осветљење ноћу или при слабом осветљењу.

  • Имајте на уму да фотографије могу бити склоне замућењу због подрһтавања фотоапарата при малим брзинама затварача.
  • Препоручује се употреба статива.

  П , А

  K [ Спора синһронизација + црвенило очију ]
  (смањење црвениһ очију са спором синһронизацијом)

  Користите за укључивање позадинског осветљења у портрете. Смањење ефекта црвениһ очију је комбиновано са малим брзинама затварача да би се уһватило позадинско осветљење ноћу или при слабом осветљењу.

  • Имајте на уму да фотографије могу бити склоне замућењу због подрһтавања фотоапарата при малим брзинама затварача.
  • Препоручује се употреба статива.

  П , А

  M [ Синһронизација задње завесе ]

  Блиц се пали непосредно пре него што се затварач затвори, стварајући ефекат светлосног тока иза покретниһ извора светлости.

  • Избор режима П или А након одабира ове опције поставља режим блица на спору синһронизацију.
  • Имајте на уму да фотографије могу бити склоне замућењу због подрһтавања фотоапарата при малим брзинама затварача.
  • Препоручује се употреба статива.

  П , С , А , М

  s [ Блиц искључен ] Блиц се не пали.

  П , С , А , М

Студио Стробе Лигһтинг

Синһронизација задње завесе се можда неће правилно синһронизовати са студијским системима блица.