Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Зум високе резолуције

Избор [ УКЉУЧЕНО ] за [ Зум високе резолуције ] у менију за снимање видео записа омогућава вам да зумирате објекат без губитка резолуције, чак и без зум објектива.

 • Зум високе резолуције је доступан када су испуњени сви следећи услови:

  • [ FX ] је изабран за [ Имаге ареа ] > [ Цһоосе имаге ареа ] у менију снимања видео записа,
  • [ ПроРес 422 ҺК 10-бит (МОВ) ], [ Һ.265 10-бит (МОВ) ], [ Һ.265 8-бит (МОВ) ] или [ Һ.264 8-бит (МП4) ] је изабран за [ Тип видео датотеке ] у менију за снимање видео записа, и
  • величина оквира и брзина од [ 3840×2160; 30п ] до [ 3840×2160; 24п ] или од [ 1920×1080; 120п ] до [ 1920×1080; 24п ] је изабрано за [ Величина кадра/брзина кадрова ] у менију за снимање видео записа.

Коришћење зума високе резолуције

Изаберите [ ОН ] за [ Һи-Рес Зоом ] у менију снимања видео записа и притисните 4 или 2 да бисте увећали или умањили приказ.

 • Икона H се појављује на екрану када је омогућен зум високе резолуције.
 • Положај зумирања је приказан траком док увећавате или умањујете. Можете зумирати до максимално 2,0×.

Пажња: зум високе резолуције

 • Режим АФ области је фиксиран на [ Виде-ареа АФ (Л) ]. Тачка фокуса није приказана.
 • [ Електронски ВР ] у менију за снимање видеа је фиксиран на [ ИСКЉУЧЕНО ].

Прилагођене контроле за зум високе резолуције

Положај зума за Һи-Рес Зоом се такође може подесити помоћу контрола којима су додељене [ Һи-Рес Зоом + ] и [ Һи-Рес Зоом − ] преко Цустом Сеттинг г2 [ Цустом цонтролс ].

 • Контрола зума за Һи-Рес зум може се доделити камери [ дугме Фн1 ] и [ дугме Фн2 ], Фн прстену објектива преко [ Ленс Фн ринг (у смеру казаљке на сату) ] и [ Ленс Фн ринг (у супротном смеру од казаљке на сату) ] и преко [ Прстен за контролу сочива ] на прстен за контролу сочива.

  • Када је зум високе резолуције додељен [ дугму Фн1 ], [ дугме Фн2 ], [ прстен Фн објектива (у смеру казаљке на сату) ] или [ прстен Фн објектива (у супротном смеру од казаљке на сату) ], брзина зума се може контролисати помоћу прилагођеног подешавања г8 [ Һи- Рес Зоом спеед ], који нуди избор између [ Спорије ], [ Стандардно ] и [ Брже ].
  • Када је зум високе резолуције додељен [ Прстен за управљање објективом ], одзив контролног прстена се може подесити коришћењем прилагођене поставке ф10 [ Одзив контролног прстена ].
  • Уместо коришћења контролног прстена, корисници компатибилниһ сочива могу да користе прстен за фокусирање за зум високе резолуције тако што ће изабрати [ ОН ] за прилагођену поставку ф11 [ Промени улоге фокуса/контролног прстена ].