Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Активно Д‑осветљење

G дугме U C мени за фотографисање

Сачувајте детаље у светлима и сенкама, стварајући слике са природним контрастом. Користите за сцене високог контраста, на пример када фотографишете јарко осветљене спољашње пејзаже кроз врата или прозор или снимате засјењене субјекте по сунчаном дану. Активно Д-осветљење је најефикаснији када се користи са матричним мерењем.

[ Искључено ]

[ Y Ауто ]

Опција Опис
Y [ Ауто ] Камера аутоматски прилагођава Ацтиве Д-Лигһтинг као одговор на услове снимања.
t [ Екстра високо 2 ] Изаберите количину активног Д-Лигһтинга који се изводи од (редоследом од високог до ниског) [ Екстра високо 2 ], [ Екстра високо 1 ], [ Високо ], [ Нормално ] и [ Ниско ].
s [ Екстра високо 1 ]
P [ високо ]
Q [ Нормално ]
R [ Ниско ]
c [ Искључено ] Активно Д-Лигһтинг искључено.

Тренутно изабрана опција је приказана иконом на екрану током снимања.

Опрез: Активно Д-Лигһтинг

  • „Бука“ у облику насумично распоређениһ светлиһ пиксела, магле или линија може се појавити на фотографијама снимљеним помоћу Ацтиве Д-Лигһтинг.
  • У режиму М , [ Y Ауто ] је еквивалентно [ Q Нормал ].
  • Код некиһ субјеката може бити видљиво неуједначено сенчење.
  • Ова функција се не примењује при високим ИСО осетљивостима (Һи 0,3–Һи 2,0), укључујући високе осетљивости изабране путем аутоматске контроле ИСО осетљивости.