Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Стораге Фолдер

G дугме U C мени за фотографисање

Изаберите фасциклу у којој ће се чувати наредне слике.

 1. Фолдер
 2. Број фасцикле
 3. Име фасцикле

„Фолдер за складиштење“

Промене у [ Складиштење фолдера ] направљене у менију за фотографисање примењују се на мени за снимање видео записа и обрнуто .

Преименовање фасцикли

Подразумевано име фасцикле, које се појављује после броја фасцикле, је “ NCZ_9 ”. Да бисте изабрали друго име фасцикле од пет знакова за нове фасцикле, изаберите [ Преименуј ].

 • Постојећи директоријуми се не могу преименовати.
 • Ако желите, подразумевано име се може вратити за следеће фасцикле притиском и држањем дугмета O ( Q ) док је тастатура приказана.

Изаберите фолдер по броју

Фолдер у који ће се чувати следеће слике може се изабрати бројем. Ако фасцикла са наведеним бројем већ не постоји, биће креирана нова фасцикла.

 1. Изаберите [ Изабери фолдер по броју ].

  • Означите [ Селецт фолдер би нумбер ] и притисните 2 да бисте приказали дијалог [ Селецт фолдер би нумбер ].
  • Картица на којој ће бити креирана нова фасцикла је подвучена у области приказа отвора за картицу у горњем десном углу дијалога [ Селецт фолдер би нумбер ]. Картица која се користи за нове фасцикле зависи од опције која је тренутно изабрана за [ Улога коју игра картица у слоту 2 ] у менију снимања фотографија.

 2. Изаберите број фасцикле.

  • Притисните 4 или 2 да означите цифре.
  • Да промените означену цифру, притисните 1 или 3 .
 3. Сачувајте промене и изађите.

  • Ако фасцикла са изабраним бројем већ постоји, икона W , X или Y ће бити приказана лево од броја фасцикле. Притисните J да завршите операцију и вратите се у главни мени; ако сте изабрали фасциклу са ознаком W или X , она ће бити изабрана као фасцикла за нове слике.
  • Ако сте изабрали број фасцикле који већ не постоји, нови фолдер ће бити креиран са тим бројем када притиснете J .
  • У оба случаја, следеће слике ће бити сачуване у изабраном фолдеру.
  • Да бисте изашли без промене фасцикле за складиштење, притисните дугме G

Иконе фолдера

Фасцикле у дијалогу [ Селецт фолдер би нумбер ] се приказују са W ако су празни, са Y ако су пуни (садрже или 5000 слика или слику под бројем 9999), или са X ако су делимично пуни. Икона Y означава да више слика не може да се чува у фасцикли.

Изаберите фолдер са листе

Да бисте изабрали са листе постојећиһ фасцикли:

 1. Изаберите [ Изабери фолдер са листе ].

  Означите [ Селецт фолдер фром лист ] и притисните 2 да бисте приказали дијалог [ Селецт фолдер фром лист ].

 2. Означите фасциклу.

  Притисните 1 или 3 да означите фолдер.

 3. Изаберите означени фолдер.

  • Притисните J да изаберете означени фолдер и вратите се у главни мени.
  • Наредне фотографије ће бити сачуване у изабраном фолдеру.

Пажња: бројеви фасцикли и датотека

 • Када број тренутне фасцикле достигне 999, камера више неће моћи да креира нове фасцикле и отпуштање затварача ће бити онемогућено ако:

  • тренутна фасцикла садржи 5000 слика (поред тога, снимање видео записа ће бити онемогућено ако камера израчуна да би број датотека потребниһ за снимање видео записа максималне дужине резултирао у фасцикли која садржи преко 5000 датотека), или
  • тренутни фолдер садржи слику под бројем 9999 (поред тога, снимање видеа ће бити онемогућено ако камера израчуна да би број датотека потребниһ за снимање видео записа максималне дужине резултирао фајлом са бројем преко 9999).
 • Ако има простора на меморијској картици, ипак ћете моћи да наставите са снимањем:

  • креирање фолдера са бројем мањим од 999 и одабирање као фолдер за складиштење, или
  • мењање опција изабраниһ за [ Величина кадра/брзина кадрова ] или [ Тип видео датотеке ] пре снимања видео записа.

Време покретања

Можда ће бити потребно додатно време за покретање фотоапарата ако меморијска картица садржи веома велики број датотека или фасцикли.