Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Брацкетинг

Брацкетинг аутоматски варира изложеност , ниво блица, активно Д-осветљење (АДЛ) или благи баланс белог са сваким снимком, „брацкетинг“ тренутне вредности. Брацкетинг се може користити у ситуацијама у којима је добијање правиһ подешавања тешко и нема времена за проверу резултата и прилагођавање подешавања са сваким снимком, или за експериментисање са различитим подешавањима за исти објекат.

Ауто Брацкетинг Сет

Брацкетинг се подешава помоћу ставке [ Ауто брацкетинг ] > [ Ауто брацкетинг сет ] у менију снимања фотографија, која садржи следеће опције:

Опција Опис
[ АЕ & блиц брацкетинг ] Камера мења експозицију и ниво блица током серије фотографија.
[ АЕ заграде ] Камера мења експозицију током серије фотографија.
[ Фласһ брацкетинг ] Камера варира ниво блица током серије фотографија.
[ ВБ брацкетинг ] Камера прави више копија сваке фотографије, свака са другачијим балансом белог.
[ АДЛ заграде ] Камера мења активно Д-Лигһтинг (АДЛ) током серије експозиција.

Експозиција и блиц Брацкетинг

Вари изложеност и/или блиц ниво преко серије фотографија. Извести експозиција и/или брацкетинг блица :

Нема компензације експозиције

−1 ЕВ

+1 ЕВ

 1. Изаберите број снимака.

  • Држи БКТ дугме и ротирајте главни командни точкић да бисте изабрали број снимака у секвенци брацкетинга.

  • У подешавањима која нису [ ], икона и индикатор за брацкетинг ће се појавити на екрану снимања и контролној табли.

 2. Изаберите повећање експозиције.

  • Држите дугме БКТ и ротирајте подкомандни точкић да бисте изабрали инкремент експозиције.

  • Када је [ 1/3 степ ] изабрано за Цустом Сеттинг б2 [ ЕВ степс фор екпосуре цонтрл ], величина инкремента се може изабрати између 0,3 ( 1 / 3 ), 0,7 ( 2 / 3 ), 1,0, 2,0 и 3,0 ЕВ. Програми брацкетинга са инкрементом од 2,0 или 3,0 ЕВ нуде максимално 5 снимака. Ако је у кораку 1 изабрана вредност од 7 или 9, број снимака ће аутоматски бити подешен на 5.
  • Програми брацкетинга са инкрементом од 0,3 ЕВ су наведени у наставку.

   Контролна табла Индикатор експозиције и брацкетинга блица Број снимака Редослед заграда
   0.3 0 0
   0.3 3 0/−0,3/+0,3
   0.3 5 0/−0,7/−0,3/+0,3/+0,7
   0.3 7 0/−1,0/−0,7/−0,3/
   +0,3/+0,7/+1,0
   0.3 9 0/−1,3/−1,0/−0,7/−0,3/
   +0,3/ +0,7/ +1,0/ +1,3
 3. Фотографисати.

  • Узмите број слика у програму брацкетинг.
  • Измењене вредности за брзину затварача и отвор бленде су приказане на екрану.

  • Док је брацкетинг на снази, екран снимања приказује икону брацкетинга, индикатор напретка брацкетинга и број преосталиһ снимака у секвенци брацкетинга. Након сваког снимка, сегмент ће нестати са индикатора и број преосталиһ снимака ће се смањити за један.

   Број удараца: 3

   Повећање: 0,7

   Приказ након првог снимка

  • Контролна табла приказује икону M и индикатор напретка заграда. Сегмент нестаје са индикатора након сваког снимка.

   Број удараца: 3

   Повећање: 0,7

   Приказ након првог снимка

  • Промене експозиције услед брацкетинга се додају онима направљеним са компензацијом експозиције.

Опције заграда

Када је изабрано [ АЕ & фласһ брацкетинг ], фотоапарат мења експозицију и ниво блица. Изаберите [ АЕ брацкетинг ] да промените само експозицију, [ Фласһ брацкетинг ] да промените само ниво блица. Имајте на уму да је брацкетинг блица доступан само у i-TTL и, тамо где је подржано, режимима контроле аутоматског отвора бленде ( q А ) ( 0 i-TTL контрола блица , компатибилне блицеве ).

Експозиција и брацкетинг блица

 • [ Број снимака ] и [ Инкремент ] се такође могу изабрати преко [ Ауто брацкетинг ] ставке у менију снимања фотографија.
 • У режимима непрекидног ослобађања, снимање ће се паузирати након што се направи број снимака који је наведен у програму брацкетинг. Снимање ће се наставити следећи пут када се притисне окидач.
 • Ако се камера искључи пре него што су направљени сви снимци у низу, брацкетинг ће се наставити од првог снимка у секвенци када се камера укључи.

Брацкетинг експозиције

Подешавања (брзина затварача и/или отвор бленде) измењена током брацкетинга експозиције разликују се у зависности од режима снимања.

Режим Подешавање
П Брзина затварача и отвор бленде 1
С Отвор бленде 1
А Брзина затварача 1
М Брзина затварача 2, 3

Ако је [ УКЉУЧЕНО ] изабрано за [ Подешавања ИСО осетљивости ] > [ Аутоматска контрола ИСО осетљивости ] у менију снимања фотографија, фотоапарат ће аутоматски променити ИСО осетљивост за оптималну експозицију када се прекораче ограничења система експозиције фотоапарата.

Ако је [ УКЉУЧЕНО ] изабрано за [ Поставке ИСО осетљивости ] > [ Аутоматска контрола ИСО осетљивости ] у менију за фотографисање, фотоапарат ће променити ИСО осетљивост.

Користите прилагођену поставку е6 [ Ауто брацкетинг (режим М) ] да изаберете да ли камера мења и брзину затварача и отвор бленде или било коју од брзине затварача, отвора бленде и ИСО осетљивости када је [ ОФФ ] изабрано за [ Подешавања ИСО осетљивости ] > [ Ауто Контрола ИСО осетљивости ] у менију за фотографисање.

Отказивање заграда

Да бисте отказали брацкетинг, притисните дугме БКТ и ротирајте главни командни точкић док број снимака у секвенци брацкетинга не буде нула ( ). Програм који је последњи био на снази биће враћен следећи пут када се активира брацкетинг. Брацкетинг се такође може отказати извођењем ресетовања са два дугмета ( 0 Ресетовање са два дугмета ), иако у овом случају програм брацкетинга неће бити враћен следећи пут када се брацкетинг активира.

Баланс беле Брацкетинг

Камера прави више копија сваке фотографије, свака са другачијим балансом белог. Користити брацкетинг баланс белог :

 1. Изаберите број снимака.

  • Држи БКТ дугме и ротирајте главни командни точкић да бисте изабрали број снимака у секвенци брацкетинга.

  • У подешавањима која нису [ ], икона и индикатор за брацкетинг ће се појавити на екрану снимања и контролној табли.

 2. Изаберите повећање баланса белог.

  • Држите БКТ дугме и ротирајте подкомандни точкић да бисте изабрали повећање баланса белог.

  • Величина инкремента се може изабрати између 1 (1 корак), 2 (2 корака) или 3 (3 корака).
  • Сваки корак је еквивалентан 5 миреда. Веће вредности „А“ одговарају повећаним количинама ћилибара. Више вредности „Б“ одговарају повећаним количинама плаве боје.
  • Доле су наведени програми брацкетинга са инкрементом од 1.

   Контролна табла Индикатор забраке баланса белог Број снимака Повећање баланса белог Редослед заграда
   1 0 1 0
   1 3 1А, 1Б 0/А1/Б1
   1 5 1А, 1Б 0/ A2 /А1/Б1/ B2
   1 7 1А, 1Б 0/А3/ A2 /А1/
   Б1/ B2 /Б3
   1 9 1А, 1Б 0/А4/А3/ A2 /А1/
   Б1/ B2 /Б3/Б4
 3. Фотографисати.

  • Сваки снимак ће бити обрађен да би се створио број копија који је наведен у програму за брацкетинг, а свака копија ће имати другачији баланс белог.
  • Модификације баланса белог се додају подешавању баланса белог направљеним финим подешавањем баланса белог.
  • Ако је број снимака у програму брацкетинга већи од броја преосталиһ експозиција, окидање ће бити онемогућено. Снимање може да почне када се убаци нова меморијска картица.

Ограничења за брацкетинг баланса белог

Брацкетинг баланса белог није доступан при подешавањима квалитета слике NEF ( RAW ) или NEF ( RAW ) + JPEG .

Брацкетинг баланса белог

 • [ Број снимака ] и [ Инкремент ] се такође могу изабрати преко [ Ауто брацкетинг ] ставке у менију снимања фотографија.
 • Брацкетинг баланса белог утиче само на температуру боје (жуто-плава оса на екрану за фино подешавање баланса белог). На зелено-магента оси се не врше подешавања.
 • Ако се фотоапарат искључи док светли лампица приступа меморијској картици, фотоапарат ће се искључити тек након што се сниме све фотографије у низу.
 • У режиму самоокидача, број копија наведен у програму брацкетинг баланса белог ће бити креиран сваки пут када се окидач отпусти, без обзира на опцију изабрану за прилагођено подешавање ц2 [ Самоокидач ] > [ Број снимака ].

Отказивање заграда

Да бисте отказали брацкетинг, притисните дугме БКТ и ротирајте главни командни точкић док број снимака у секвенци брацкетинга не буде нула ( ). Програм који је последњи био на снази биће враћен следећи пут када се активира брацкетинг. Брацкетинг се такође може отказати извођењем ресетовања са два дугмета ( 0 Ресетовање са два дугмета ), иако у овом случају програм брацкетинга неће бити враћен следећи пут када се брацкетинг активира.

АДЛ Брацкетинг

Камера мења активно Д-Лигһтинг (АДЛ) током серије експозиција. Користити АДЛ брацкетинг :

 1. Изаберите број снимака.

  • Држи БКТ дугме и ротирајте главни командни точкић да бисте изабрали број снимака у секвенци брацкетинга.

  • У подешавањима која нису [ ], икона и индикатор за брацкетинг ће се појавити на екрану снимања и контролној табли.

  • Број снимака одређује редослед заграда:

   Број снимака Секвенца заграда
   2 Искључено V Вредност изабрана у кораку 2
   3 Искључено V Ниско V Нормално
   4 Искључено V Ниско V Нормално V Високо
   5 [ Һ1 ] Искључено V Ниско V Нормално V Високо V Екстра високо 1
   [ Һ2 ] Ниска V Нормална V Висока V Екстра висока 1 V Екстра висока 2
  • Ако сте изабрали 5 снимака, можете бирати између секвенци брацкетинга [ Һ1 ] и [ Һ2 ] тако што ћете држати дугме БКТ и ротирати подкомандни точкић.
  • Ако сте изабрали више од два снимка, пређите на корак 3.
 2. Изаберите количину активног Д-Лигһтинга.

  • Држите БКТ дугме и ротирајте подкомандни точкић да бисте изабрали поставку Ацтиве Д-Лигһтинг за други снимак када је број снимака у секвенци брацкетинга 2.

  • Редослед брацкетинга варира у зависности од количине активног Д-Лигһтинг-а на следећи начин:

   Износ Секвенца заграда
   [ Л ] Искључено V Ниско
   [ Н ] Искључено V Нормално
   [ Һ ] Офф V Һигһ
   [ Һ1 ] Искључено V Екстра високо 1
   [ Һ2 ] Искључено V Екстра високо 2
   [ АУТО ] Искључено V Ауто
 3. Фотографисати.

  • Узмите број слика у програму брацкетинг.
  • Док је брацкетинг на снази, екран снимања приказује икону АДЛ брацкетинга и број преосталиһ снимака у секвенци брацкетинга. Након сваког ударца, број преосталиһ һитаца ће се смањити за један.

  • Контролна табла приказује икону M и индикатор напретка заграда. Сегмент нестаје са индикатора након сваког снимка.

   Број удараца: 3

   Приказ након првог снимка

АДЛ Брацкетинг

 • [ Број снимака ] и [ Количина ] се такође могу изабрати преко [ Ауто брацкетинг ] ставке у менију снимања фотографија.
 • У режимима непрекидног ослобађања, снимање ће се паузирати након што се направи број снимака који је наведен у програму брацкетинг. Снимање ће се наставити следећи пут када се притисне окидач.
 • Ако се камера искључи пре него што су направљени сви снимци у низу, брацкетинг ће се наставити од првог снимка у секвенци када се камера укључи.

Отказивање заграда

Да бисте отказали брацкетинг, притисните дугме БКТ и ротирајте главни командни точкић док број снимака у секвенци брацкетинга не буде нула ( ). Програм који је последњи био на снази биће враћен следећи пут када се активира брацкетинг. Брацкетинг се такође може отказати извођењем ресетовања са два дугмета ( 0 Ресетовање са два дугмета ), иако у овом случају програм брацкетинга неће бити враћен следећи пут када се брацкетинг активира.