Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Уметање батерије

Искључите камеру пре уметања или уклањања батерија .

 1. Уклоните поклопац одељка за батерије BL-7 .

  Подигните резу поклопца преграде за батерију, окрените је у отворени ( A ) положај ( q ) и уклоните поклопац преграде за батерију ( w ).

 2. Причврстите поклопац на батерију.

  • Ако је отпуштање батерије постављено тако да је стрелица ( H ) видљива, повуците отпуштање батерије да покрије стрелицу ( H ).

  • Уметните две избочине на батерији у одговарајуће уторе на поклопцу као што је приказано. Отпуштање батерије ће клизнути у страну да би у потпуности открило стрелицу ( H ).

 3. Уметните батерију.

  Уметните батерију потпуно и безбедно као што је приказано.

 4. Затворите поклопац.

  • Окрените резу поклопца преграде за батерију у затворени положај ( q ) и преклопите је као што је приказано ( w ).

  • Уверите се да је поклопац добро закључан како бисте спречили да се батерија помери током рада.

Уклањање батерије

Пре него што извадите батерију, искључите камеру, подигните резу поклопца преграде за батерију и окрените је у отворени ( A ) положај.

Уклањање поклопца преграде за батерије

Да бисте откључали поклопац преграде за батерију тако да се може извадити из батерије, померите отпуштање батерије у смеру означеном стрелицом ( H ) док се не заустави.

Поклопац преграде за батерије

 • Користите само поклопце одељка за батерије BL-7 ; други поклопци одељка за батерије се не могу користити са овим фотоапаратом.
 • Можете оставити поклопац причвршћен када пуните батерије у пуњачу.
 • Да бисте спречили накупљање прашине унутар преграде за батерију, вратите поклопац лежишта за батерију на фотоапарату када батерија није уметнута.

Ниво батерије

 • Ниво батерије се приказује на екрану снимања и контролној табли док је камера укључена.

  Монитор

  Тражило

  Контролна табла

 • Приказ нивоа батерије се мења како се ниво батерије смањује, од L до K , J , I и H . Када ниво батерије падне на H , обуставите снимање и напуните батерију или припремите резервну батерију.
 • Ако се појави порука [ Окидач је онемогућен. Напуните батерију. ] се приказује, напуните или замените батерију.

Тһе Тајмер приправности

Камера користи тајмер мировања да би се смањио трошење батерије. Ако се ниједна операција не изврши око 30 секунди, тајмер мировања ће истећи, а монитор, тражило и контролна табла ће се искључити. Неколико секунди пре искључивања, монитор и тражило ће се затамнити. Могу се поново активирати притиском на дугме окидача до пола. Дужина времена пре него што тајмер у стању приправности аутоматски истекне може се изабрати помоћу прилагођениһ подешавања ц3 [ Кашњење искључивања ] > [ Тајмер приправности ].