Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Пуњење батерије

Напунити испоручено EN-EL18d батерија пре употребе.

Опрез: Батерија и пуњач

Прочитајте и следите упозорења и мере опреза у „За вашу безбедност“ ( 0 За вашу безбедност ) и „Брига о камери и батерији: опрези“ ( 0 Брига о камери и батерији: опрези ).

Пуњач батерија

 • Пре пуњења батерије, повежите АЦ адаптер за пуњење EH-7P са пуњачем батерије MH-33 и укључите га у кућну утичницу. Затим можете уметнути батерију да бисте започели пуњење.

  1. Сигнални контакти
  2. Лампе за пуњење (зелене)
 • Лампице пуњења трепћу док је пуњење у току и престају да трепћу када се пуњење заврши. Имајте на уму да у зависности од стања напуњености батерије, може доћи до кашњења од око десет секунди пре него што лампице почну да трепћу.
 • Уметните батерију (прво терминали), поравнајте крај батерије са вођицом, а затим померајте батерију у назначеном смеру док не кликне на своје место.
 • Оставите пуњач на месту где ће остати стабилан и без вибрација током употребе.
 • Истрошена батерија ће се потпуно напунити за око 4 сата.
 • Како пуњење напредује, лампице пуњења ће светлети једна по једна док се пуњење не заврши и све три лампице не буду упаљене.
 • Статус батерије показују лампице пуњења:

  Лампе за пуњење Стање пуњења
  <50% ≥50%, <80% ≥80%, <100% 100%
  100% I (искључено) I (искључено) H (трепери) K (укључено)
  80% I (искључено) H (трепери) K (укључено) K (укључено)
  50% H (трепери) K (укључено) K (укључено) K (укључено)

Опрез: Пуњење EN-EL18d батерија

EN-EL18d пуњиве Ли-јонске батерије нису компатибилне са MH-26a или MH-26 пуњачима батерија. Обавезно користите MH-33 када пуните EN-EL18d батерије путем пуњача.

Ако лампе за пуњење брзо трепћу

Ако лампице пуњења трепћу брзо (8 пута у секунди):

 • Батерија није правилно уметнута : Искључите пуњач и уклоните и поново уметните батерију.
 • Температура околине је преврућа или превише һладна : Користите пуњач батерија на температурама унутар назначеног температурног опсега (0–40 °Ц/+32–104 °Ф).

Ако проблем и даље постоји, искључите пуњач и прекините пуњење. Однесите батерију и пуњач Nikon овлашћеном сервису.

Тһе АЦ адаптер за пуњење : Пуњење

Када је уметнута у фотоапарат, батерија се може пунити помоћу испорученог EH-7P адаптера наизменичне струје за пуњење.

 • Након што потврдите да је камера искључена, повежите АЦ адаптер за пуњење ( q ) и укључите адаптер. Батерија ће се пунити док је камера искључена. Држите утикач равно током уметања и уклањања.

 • Лампица пуњења камере ( w ) светли жуто док је пуњење у току. Лампа се гаси када се пуњење заврши.
 • Истрошена батерија ће се потпуно напунити за око 3 сата и 40 минута.
 • Батерија се такође пуни када је тајмер мировања искључен.
 • Када је пуњење завршено, искључите АЦ адаптер за пуњење и одспојите га из фотоапарата.

Опрез: Пуњење EN-EL18a / EN-EL18 батерија

Адаптер наизменичне струје за пуњење не може да се користи за пуњење EN-EL18a или EN-EL18 пуњивиһ литијум-јонскиһ батерија. Користите пуњач батерија MH-26a .

Опрез: АЦ адаптер за пуњење

 • Ако се батерија не може напунити помоћу АЦ адаптера за пуњење, на пример зато што батерија није компатибилна или је температура камере повишена, лампица пуњења ће брзо трептати око 30 секунди, а затим ће се искључити. Ако је лампица пуњења искључена и нисте приметили пуњење батерије, укључите камеру и проверите ниво батерије.
 • Батерије са ознаком „4“ ( l ) која се приказује за [ Информације о батерији ] > [ Старост батерије ] у менију подешавања не могу да се пуне.

Адаптер наизменичне струје за пуњење: Испорука струје

 • Ако је [ УКЉУЧЕНО ] изабрано за [ USB повер деливери ] у менију подешавања, адаптер наизменичне струје за пуњење ће снабдевати камеру напајањем када је камера укључена.
 • Батерија се неће пунити док камеру напаја спољни извор напајања.
 • За више информација погледајте „'Испорука напајања' наспрам 'пуњења'" ( 0 "Испорука струје" наспрам "пуњења" ).

USB напајање рачунара и пуњење батерије

 • Рачунари ће обезбедити струју за напајање камере или пуњење батерије само када су повезани преко UC-E25 USB кабла (доступно засебно; 0 USB каблова ). Приложени USB кабл се не може користити за ову сврһу.
 • У зависности од модела и спецификација производа, неки рачунари неће обезбедити струју за напајање фотоапарата или пуњење батерије.