Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

ФВ Лоцк

Ова функција се користи за закључавање излаза блица за опционе CLS -компатибилне блицеве, омогућавајући вам да снимите више фотографија или да поново компонујете снимке без промене нивоа блица. Ваш субјекат не мора да буде у центру кадра, што вам даје више слободе када правите снимке.

 • Снага блица се аутоматски прилагођава за све промене у ИСО осетљивости и отвору бленде.
 1. Додели [ ФВ брава ] на контролу помоћу прилагођене поставке ф2 [ Прилагођене контроле (снимање) ].

 2. Поставите блиц који подржава ФВ закључавање на ципели за додатну опрему фотоапарата.

 3. Укључите блиц и изаберите ТТЛ режим контроле блица или надгледајте предбљесак q А или А.

  • Ако користите SB-5000 , SB-500 , SB-400 или SB-300 монтиран на футролу за додатну опрему фотоапарата, изаберите [ ТТЛ ] или [ Аутоматски екстерни блиц ] за [ Контрола блица ] > [ Режим контроле блица ].
  • За информације о другим блицама, погледајте документацију испоручену са јединицом.
 4. Фоцус.

  Поставите објекат у центар кадра и притисните окидач до пола да бисте фокусирали.

 5. Закључајте ниво блица.

  • Након што потврдите да се индикатор спремности блица ( c ) појављује на екрану снимања, притисните [ ФВ лоцк ] контролу; блиц ће емитовати пред-бљесак монитора да би одредио одговарајући ниво блица.
  • Излаз блица ће се закључати и икона закључавања ФВ ( r ) ће се појавити на екрану снимања.

 6. Прекомпонујте кадар.

 7. Притисните дугме окидача до краја да бисте снимили.

  По жељи, додатне слике се могу снимити без отпуштања ФВ закључавања. Поновите кораке од 6 до 7 да бисте снимили додатне снимке.

 8. Отпустите ФВ закључавање.

  Притисните [ ФВ лоцк ] контролу да отпустите ФВ закључавање и потврдите да се икона закључавања ФВ ( r ) више не приказује на екрану снимања.