Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Напомене на које треба обратити пажњу приликом снимања видео записа

Обратите пажњу на следеће тачке када снимате видео записе:

  • Сваки видео може трајати до 125 минута.
  • Сваки видео снимљен на картицу капацитета 32 ГБ или мање биће сачуван у максимално 8 датотека. Свака од овиһ датотека ће имати максимално 4 ГБ. Број датотека и дужина сваке датотеке варирају у зависности од опција изабраниһ за [ Величина кадра/брзина кадрова ].
  • Ако је [ ПроРес 422 ҺК 10-бит (МОВ) ] изабран за [ Тип видео датотеке ] у менију за снимање видео записа и меморијска картица има капацитет од 32 ГБ или мање, снимање ће се аутоматски завршити када датотека достигне величину од 4 ГБ . Видео снимци се не снимају у више датотека.
  • У зависности од брзине писања на меморијску картицу, снимање се може завршити пре него што се достигне максимална дужина.
  • Видео се не може снимати на XQD меморијске картице капацитета 32 ГБ или мање када је [ N-RAW 12-бит (НЕВ) ] или [ ПроРес RAW ҺК 12-бит (МОВ) ] изабрано за [ Тип видео датотеке ] у мени за снимање видео записа.
  • Икона 0 ( 0 Икона 0 ) означава да се видео записи не могу снимати.
  • [ Спот метеринг ] није доступно током снимања видео записа.
  • Осветљење блица ( 0 Коришћење блица на камери ) се не може користити.

Видео снимање: Режим снимања

Подешавања експозиције која се могу подесити током снимања разликују се у зависности од режима снимања:

Режим Отвор бленде Брзина затварача ИСО осетљивост 2
П , С 1 3
А 4 3
М 4 4 44

Контрола експозиције у режиму С је иста као у режиму П.

Максимална ИСО осетљивост за видео записе снимљене са [ ОН ] изабраном за [ Елецтрониц ВР ] у менију за снимање видео записа је ИСО 25600.

Горња граница за ИСО осетљивост се може изабрати коришћењем [ Подешавања ИСО осетљивости ] > [ Максимална осетљивост ] у менију за снимање видео записа.

Ако је [ УКЉУЧЕНО ] изабрано за [ Подешавања ИСО осетљивости ] > [ Аутоматска ИСО контрола (режим М) ] у менију за снимање видео записа, горња граница за ИСО осетљивост се може изабрати помоћу [ Максимална осетљивост ].

Подешавање баланса белог током снимања видео записа

Баланс белог се може подесити током снимања видео записа држањем U дугмета и окретањем командног точкића.

Коришћење фиксне брзине затварача

У режиму М , брзина затварача може да се подеси на вредности између 1/25 с и 1/32000 с (најспорија доступна брзина затварача зависи од броја кадрова).

Бежични даљински управљачи и каблови за даљинско управљање

Ако је [ Рецорд видеос ] изабрано за Цустом Сеттинг г2 [ Цустом цонтролс ] > [ Окидач ], дугмад окидача на опционалним бежичним даљинским управљачима и кабловима даљинског управљача могу се притиснути до пола за фокусирање или притиснути до краја да би се покренули и заврши видео снимање.

Коришћење спољног микрофона

Микрофони независниһ произвођача са 3,5 мм мини утикачима могу се користити за снимање звука за видео записе.

  • Користите [ Миц јацк плуг-ин повер ] у менију за снимање видео записа да изаберете да ли камера напаја напајање спољног микрофона ( 0 Миц Јацк Плуг-ин Повер ).