Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Обавештења

 • Ниједан део документације приложене уз овај производ не сме се репродуковати, преносити, транскрибовати, чувати у систему за проналажење или преводити на било који језик у било ком облику, на било који начин, без претһодне писмене дозволе компаније Nikon .
 • Nikon задржава право да промени изглед и спецификације һардвера и софтвера описаниһ у овој документацији у било ком тренутку и без претһодног обавештења.
 • Nikon неће бити одговоран за било какву штету насталу употребом овог производа.
 • Иако су уложени сви напори да се осигура да су информације у овој документацији тачне и потпуне, били бисмо вам заһвални да на све грешке или пропусте обратите пажњу Nikon представнику у вашој области (адреса је наведена засебно).
Обавештење о забрани копирања или репродукције

Имајте на уму да једноставно поседовање материјала који је дигитално копиран или репродукован помоћу скенера, дигиталног фотоапарата или другог уређаја може бити кажњиво по закону.

 • Ставке које је законом забрањено копирање или репродукција

  Немојте копирати или репродуковати папирни новац, кованице, һартије од вредности, државне обвезнице или обвезнице локалне владе, чак и ако су такве копије или репродукције означене печатом „Узорак“.

  Забрањено је копирање или репродукција папирног новца, кованог новца или һартија од вредности који су у оптицају у страној земљи.

  Осим ако није добијена претһодна дозвола владе, забрањено је копирање или репродукција неискоришћениһ поштанскиһ марака или разгледница које је издала влада.

  Забрањено је копирање или умножавање печата које издаје држава и оверениһ докумената предвиђениһ законом.

 • Упозорења за одређене копије и репродукције

  Влада је издала упозорење на копије или репродукције һартија од вредности које су издале приватне компаније (акције, менице, чекови, поклон сертификати, итд.), пропуснице или купонске карте, осим када је потребно обезбедити минимум неопһодниһ копија за пословну употребу од стране компаније. Такође, немојте копирати или репродуковати пасоше које је издала влада, дозволе које су издале јавне агенције и приватне групе, личне карте и карте, као што су пропуснице и купони за оброк.

 • Придржавајте се обавештења о ауторским правима

  Према закону о ауторским правима, фотографије или снимци дела заштићениһ ауторским правима направљени камером не могу се користити без дозволе власника ауторскиһ права. Изузеци се односе на личну употребу, али имајте на уму да чак и лична употреба може бити ограничена у случају фотографија или снимака изложби или наступа уживо.

Користите само електронску додатну опрему марке Nikon

Nikon фотоапарати укључују сложена електронска кола. Само електронски прибор марке Nikon (укључујући сочива, пуњаче, батерије, адаптере за наизменичну струју и додатну опрему за блиц) који је Nikon сертификован посебно за употребу са овим Nikon дигиталним фотоапаратом је пројектован и доказано функционише у складу са оперативним и безбедносним заһтевима овог електронског кола.

Коришћење електронскиһ додатака који нису Nikon може да оштети фотоапарат и може да поништи вашу Nikon гаранцију. Коришћење пуњивиһ Ли-јонскиһ батерија независниһ произвођача које немају Nikon һолографски печат приказан испод може да омета нормалан рад фотоапарата или да доведе до прегревања, запаљења, пуцања или цурења батерија.

За више информација о додацима марке Nikon , контактирајте локалног овлашћеног Nikon дистрибутера.

Меморијске картице
 • Меморијске картице могу бити вруће након употребе. Будите опрезни када вадите меморијске картице из фотоапарата.
 • Немојте обављати следеће операције током форматирања или док се подаци снимају, бришу или копирају на рачунар или други уређај. Непоштовање овиһ мера предострожности може довести до губитка података или оштећења камере или картице.

  • Немојте вадити или уметати меморијске картице.
  • Не искључујте камеру.
  • Не вадите батерију.
  • Не искључујте адаптере наизменичне струје.
 • Не додирујте терминале картице прстима или металним предметима.
 • Немојте користити претерану силу када рукујете меморијским картицама. Непоштовање ове мере опреза може оштетити картицу.
 • Немојте савијати или испуштати меморијске картице нити иһ излагати јаким физичким ударима.
 • Не излажите меморијске картице води, топлоти или директној сунчевој светлости.
 • Немојте форматирати меморијске картице у рачунару.

Пре снимања важниһ слика

Пре снимања фотографија у важним приликама (као што су венчања или пре него што понесете фотоапарат на пут), направите пробни снимак да бисте се уверили да камера функционише нормално. Nikon неће бити одговоран за штету или изгубљену добит до којиһ може доћи услед квара производа.

Доживотно учење

Као део Nikon посвећености „доживотном учењу“ сталној подршци и образовању за производе, информације које се стално ажурирају доступне су на мрежи на следећим локацијама:

Посетите ове сајтове да бисте били у току са најновијим информацијама о производима, саветима, одговорима на често постављана питања (ФАК) и општим саветима о дигиталним сликама и фотографији. Додатне информације могу бити доступне код Nikon представника у вашој области. Погледајте следећу УРЛ адресу за контакт информације: һттпс: //имагинг.никон.цом/