Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Именовање датотека

G дугме U C мени за фотографисање

Слике се чувају помоћу имена датотека који се састоји од „ДСЦ_“ праћеног четвороцифреним бројем и екстензијом од три слова. [ Име датотеке ] се користи за одабир три слова која ће заменити део назива датотеке „ DSC “. За информације о уносу текста погледајте „Унос текста“ ( 0 Унос текста ).

Имена датотека

 • Имена датотека имају облик „ДСЦ_нннн.ккк“, где је нннн број од 0001 до 9999, а ккк је једна од следећиһ екстензија, додељениһ у складу са опцијама изабраним за квалитет слике и тип датотеке:

  • NEF : NEF ( RAW ) фотографије
  • ЈПГ: JPEG (фине, нормалне или основне) фотографије
  • МОВ: МОВ видео снимци
  • НЕВ: НЕВ видео снимци
  • МП4: МП4 видео записи
  • НДФ: Очистите референтне податке
 • Слике креиране помоћу [ Адобе РГБ ] изабраног за [ Цолоур спаце ] у менију снимања фотографија имају називе датотека у облику „_ДСЦнннн.ккк“.
 • У сваком пару фотографија снимљениһ са поставкама квалитета слике RAW + JPEG , NEF ( RAW ) и JPEG слике имају иста имена датотека, али различите екстензије.
 • Прокси видео снимци имају иста имена датотека као и RAW снимци са којима су снимљени, али док је RAW снимцима додељена екстензија „.НЕВ“ или „.МОВ“, проки датотеке имају екстензију „.МП4“.