Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Подршка за Повер Зоом

Камера сада подржава моћно зумирање за употребу са објективима са снажним зумом (ПЗ). Поред коришћења прстена за зумирање објектива, сада имате могућност зумирања сочива са снажним зумирањем причвршћених за камеру помоћу контрола камере („повер зоом“).

Ново прилагођено подешавање: ф12 “ Доделите дугмад за зумирање

Одаберите да ли се дугмад X и W ( Q ) могу користити за енергетски зум током фотографисања када је прикључен објектив са снажним зумом.

Опција Опис
[ Користи x / w дугмад ] Избором [ ОН ] омогућава се коришћење дугмади X и W ( Q ) за зумирање.
[ Брзина снажног зумирања ] Одаберите брзину којом се објективи са снажним зумом могу увећавати и умањити помоћу дугмади.

Ново прилагођено подешавање: г9 „Додели дугме за зумирање за напајање“

Одаберите да ли се дугмад X и W ( Q ) могу користити за енергетски зум током снимања видео записа када је прикључен објектив са електричним зумом.

Опција Опис
[ Користи x / w дугмад ] Избором [ ОН ] омогућава се коришћење дугмади X и W ( Q ) за зумирање.
[ Брзина снажног зумирања ]

Одаберите брзину којом се објективи са снажним зумом могу увећавати и умањити помоћу дугмади; ако желите, можете одабрати једну брзину за коришћење током снимања и другу за пре и после снимања.

  • Имајте на уму да се звукови које производи објектив могу чути на снимцима снимљеним током зумирања. Ефекат се може ублажити избором спорије брзине зумирања.

Додељивање Повер Зоом контролама камере

Улога снажног зума може се доделити контролама камере помоћу опција које су недавно додате у Цустом Сеттингс ф2 [ Цустом цонтролс (снимање) ] и г2 [ Цустом цонтролс ]. Ова улога се може доделити дугмадима Фн1 и Фн2 ( 0 Нове опције за прилагођена подешавања ф2 „Прилагођене контроле (снимање)“ и г2 „Прилагођене контроле“ ).

Нова ставка менија подешавања: “ Сачувај позицију зума (ПЗ објективи)

Ако је [ УКЉУЧЕНО ] изабрано када је прикључен објектив са снажним зумом (ПЗ), камера ће сачувати тренутну позицију зума када се искључи и вратити је када се следеће укључи. Имајте на уму да ово повећава време покретања камере.

Приказ жижне даљине

Жижна даљина сочива се приказује на екрану снимања када је прикључен сочиво са снажним зумом.