Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

д14: Индикатор времена отпуштања

G дугме U A Мени прилагођениһ подешавања

Подесите подешавања која се односе на то како екран реагује када се окидач пусти.

Опција Опис
[ Тип индикатора ]
 • Одаберите како ће екран реаговати када се окидач отпусти.

  • [ Тип А ]: Екран се затамни када се окидач пусти. Ово олакшава праћење субјекта током померања снимака.
  • [ Тип Б ]: Ивице се појављују на врһу, дну и са стране кадра када се окидач отпусти.
  • [ Тип Ц ]: Ивице се појављују са стране кадра када се окидач отпусти.
  • [ Искључено ]: Индикатор времена отпуштања се не приказује када се окидач отпусти.
 • Имајте на уму да се, без обзира на изабрану опцију, индикатори времена отпуштања не приказују при малим брзинама затварача.
[ Кашњење аутоматског враћања типа А ]

Изаберите брзину затварача при којој се камера пребацује на [ Тип А ] када је за [Тип индикатора ] изабрана друга опција осим [ Тип А ].

 • Ова опција ступа на снагу у режимима С и М.
 • Када се слике снимају при брзинама затварача на или испод вредности изабране за [ Кашњење аутоматског враћања типа А ], екран ће се затамнити што указује да је затварач отпуштен.
 • Дисплеј [ Типе А ] олакшава праћење субјекта током померања снимака.