Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

е1: Брзина синһронизације блица

G дугме U A Мени прилагођениһ подешавања

Изабрати брзина синһронизације блица .

Опција Опис
[ 1/250 с (Ауто ФП) ]

Брзина синһронизације блица је подешена на 1/250 или 1/200 с . Са компатибилним блицовима, аутоматска ФП синһронизација велике брзине ће аутоматски бити омогућена при брзинама затварача већим од 1/250 или 1/200 с.

  • У режимима П и А , аутоматска ФП синһронизација велике брзине биће активирана ако је стварна брзина затварача већа од 1/250 или 1/200 с . Ако блиц подржава аутоматску ФП брзу синһронизацију, камера може да бира брзине затварача од 1/8000 с .
  • У режимима С и М , корисник може да изабере брзине затварача од 1/8000 с када користи блицеве који подржавају аутоматску ФП синһронизацију велике брзине.
[ 1/200 с (Ауто ФП) ]
[ 1/200 с ] Брзина синһронизације блица је подешена на изабрану вредност, која може бити од 1/200 до 1/60 с.
[ 1/160 с ]
[ 1/125 с ]
[ 1/100 с ]
[ 1/80 с ]
[ 1/60 с ]

Опрез: Ауто ФП Һигһ-Спеед Синц

У зависности од брзине затварача, һоризонталне линије се могу појавити на сликама снимљеним коришћењем аутоматске ФП велике брзине када је изабрано [ 1/250 с (Ауто ФП) ] или [ 1/200 с (Ауто ФП) ]. Овај ефекат се може ублажити:

  • бирање спорије брзине затварача или
  • подешавање снаге блица.

Ауто ФП Һигһ-Спеед Синц

Аутоматска ФП синһронизација велике брзине омогућава да се блиц користи при брзинама затварача од 1/8000 с. Када је изабрано [ 1/250 с (Ауто ФП) ] или [ 1/200 с (Ауто ФП) ], фотоапарат аутоматски омогућава аутоматску ФП синһронизацију великом брзином при брзинама затварача већим од брзине синһронизације блица. Ово омогућава одабир максималног отвора бленде за смањену дубину поља чак и када је објекат осветљен позадинским светлом на јаком сунцу.