Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Капацитет меморијске картице

Следећа табела показује капацитет бафера и приближан број слика које се могу сачувати на картици од 325 ГБ 1 различитог квалитета слике ( 0 Подешавање квалитета слике ) и величине ( 0 Избор величине слике ) када је [ FX (36 × 24) ] изабрано за [ Одабери слику област ]. Стварни капацитет варира у зависности од услова снимања и врсте картице.

Квалитет слике Величина слике Величина фајла Број преосталиһ експозиција 2 Капацитет бафера 2, 3
NEF ( RAW ), компресија без губитака Прибл. 55.1 МБ 3600 кадрова 79 кадрова
NEF ( RAW ), висока ефикасност m Прибл. 33.0 МБ 8500 фрејмова 685 кадрова
NEF ( RAW ), висока ефикасност Прибл. 22.0 МБ 12.100 кадрова Преко 1000 кадрова
JPEG фино 4 Велики Прибл. 24.1 МБ 10.400 кадрова Преко 1000 кадрова
Средње Прибл. 14.3 МБ 17.700 кадрова
Мала Прибл. 7.0 МБ 35.400 кадрова
JPEG нормалан 4 Велики Прибл. 12.2 МБ 20.600 кадрова Преко 1000 кадрова
Средње Прибл. 7.2 МБ 34.400 кадрова
Мала Прибл. 3.6 МБ 68.800 кадрова
JPEG основни 4 Велики Прибл. 5.3 МБ 39.900 кадрова Преко 1000 кадрова
Средње Прибл. 3.4 МБ 65.200 кадрова
Мала Прибл. 1.9 МБ 123.000 кадрова

Цифре су за меморијску картицу ПроГраде Дигитал ЦОБАЛТ 1700Р 325 ГБ (од септембра 2021.) са објективом NIKKOR З 50 мм ф/1.8С монтираним на фотоапарату.

Број слика које се могу сачувати на меморијској картици или у меморијском баферу зависи од снимљене сцене.

Максималан број експозиција који се може сачувати у меморијском баферу на ИСО 100. Може да падне у неким ситуацијама, укључујући:

  • опција оптималне компресије ([ m ]) JPEG је изабрана за [ Квалитет слике ] или
  • [ ОН ] је изабрано за [ Аутоматска контрола дисторзије ].

Слике претпостављају да је опција приоритета величине (опција која није означена са [ m ]) изабрана за [ Квалитет слике ]. Избор опције оптималне компресије ([ m ]) повећава величину датотеке; број слика и капацитет бафера опадају у складу с тим.