Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Смањење вибрација

G дугме U C мени за фотографисање

Одаберите да ли желите да омогућите смањење вибрација . Доступне опције се разликују у зависности од објектива.

Опција Опис
C [ Нормално ] Изаберите за побољшано смањење вибрација када фотографишете статичне субјекте.
D [ Спорт ] Изаберите када фотографишете спортисте и друге субјекте који се крећу брзо и непредвидиво.
[ Искључено ] Смањење вибрација је онемогућено.

Опрез: Коришћење смањења вибрација

  • [ Смањење вибрација ] можда неће бити доступно са неким сочивима.
  • Препоручујемо вам да сачекате да се слика на екрану стабилизује пре снимања.
  • Када је [ Нормално ] изабрано за сочива која подржавају смањење вибрација, слика у тражилу може да се тресе пре него што се затварач отпусти, али то је природна последица начина на који се врши смањење вибрација и не указује на квар. [ Спорт ] или [ Искључено ] се могу користити ако сматрате да вам покрет омета.
  • [ Нормално ] или [ Спортско ] се препоручује за померање снимака. У режимима [ Нормал ] и [ Спорт ], смањење вибрација се примењује само на покрете који нису део пан. Ако се камера помера һоризонтално, на пример, смањење вибрација ће се применити само на вертикално подрһтавање.
  • [ Нормално ] и [ Спорт ] се такође препоручују ако је камера постављена на статив или монопод. Имајте на уму, међутим, да [ Искључено ] може бити бољи избор са неким стативама у зависности од услова снимања. Подешавања се могу разликовати од објектива до објектива; погледајте документацију објектива за више информација.
  • Ако је Ф моунт објектив са прекидачем за смањење вибрација прикључен преко опционог адаптера за монтажу FTZ II / FTZ , [ Смањење вибрација ] ће бити засивљен и недоступан. Користите прекидач сочива за смањење вибрација.