Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Контрола вињете

G дугме U C мени за фотографисање

Контрола вињете смањује „вињетирање“ – пад осветљености на ивицама фотографије – за количину која варира од објектива до објектива. Његови ефекти су најуочљивији при максималном отвору бленде.

Опција Опис
e [ високо ] Изаберите количину контроле вињете која се врши од (редоследом од високе до ниске) [ Високо ], [ Нормално ] и [ Ниско ].
g [ Нормално ]
f [ Ниско ]
[ Искључено ] Контрола вињете је онемогућена.

Опрез: Контрола вињете

У зависности од сцене, услова снимања и типа објектива, JPEG слике могу да испоље „шум“ (маглу) или претерану или подекспозицију на ивици кадра што доводи до варијација у периферној осветљености. Поред тога, прилагођене контроле слике и унапред подешене контроле слике које су измењене са подразумеваниһ подешавања можда неће произвести жељени ефекат. Направите пробне снимке и погледајте резултате на монитору.

Контрола вињете

Промене у [ Контрола вињете ] у менију снимања фотографија примењују се у менију снимања видео записа и обрнуто .