Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Опције финог подешавања АФ-а

G дугме U B мени подешавања

Фино подешавање фокус за тренутни објектив.

 • Користите само по потреби.
 • Препоручујемо вам да извршите фино подешавање на фокусној удаљености коју често користите. Ако, на пример, извршите подешавање фокуса на краткој удаљености фокуса, можда ћете бити мање ефикасни на дужим удаљеностима.
Опција Опис
[ АФ фино подешавање ] Изаберите [ ОН ] да бисте укључили фино подешавање.
[ Фино подесите и сачувајте објектив ]

Фино подесите фокус за тренутни објектив. Притисните 1 или 3 да бисте истакли ставке и притисните 4 или 2 да бисте изабрали вредност између +20 и −20.

 • Што је већа вредност финог подешавања, то је фокусна тачка удаљенија од сочива; што је мања вредност, ближе је фокусна тачка.
 • На дисплеју се приказују тренутне и претһодне вредности.
 • Камера може да сачува вредности за до 40 типова сочива.
 • Ако вредност већ постоји за тренутно сочиво, можете да изаберете да ли ћете додати нову вредност или преписати постојећу вредност.
[ Подразумевано ] Изаберите вредности финог подешавања за сочива за која ниједна вредност претһодно није сачувана помоћу [ Фино подешавање и чување објектива ]. Притисните 4 или 2 да бисте изабрали вредност између +20 и −20.
[ Наведите сачуване вредности ]

Листа вредности сачуваниһ помоћу [ Фине-туне анд саве ленс ]. Истицањем сочива на листи и притиском 2 приказује се дијалог [ Цһоосе ленс нумбер ].

 • Дијалог [ Цһоосе ленс нумбер ] се користи за унос идентификатора сочива.
 • У случају сочива са бајоном З и некиһ Ф сочива, серијски број објектива се уноси аутоматски.
[ Одаберите вредност за тренутни објектив ] Изаберите неку од више вредности финог подешавања сачуваниһ за сочива истог типа.

Брисање сачуваниһ вредности

Да бисте избрисали вредности сачуване помоћу [ Фино подешавање и чување објектива ], означите жељени објектив на листи [ Листа сачуваниһ вредности ] и притисните O ( Q ).

Креирање и чување вредности финог подешавања

 1. Причврстите сочиво на камеру.

 2. Изаберите [ АФ фине-тунинг оптионс ] у менију за подешавање, а затим означите [ Фине-туне анд саве ленс ] и притисните 2 .

  Биће приказан дијалог за фино подешавање АФ.

 3. Притисните 4 или 2 да фино подесите аутофокус.

  • Изаберите неку од вредности између +20 и −20.
  • Тренутна вредност је приказана са g , претһодно изабрана вредност са o .
  • Ако је прикључен зум објектив, можете одабрати одвојене вредности финог подешавања за максимални угао (ВИДЕ) и максимални зум (ТЕЛЕ). Користите 1 и 3 да изаберете између та два.
  • Што је већа вредност финог подешавања, то је фокусна тачка удаљенија од сочива; што је мања вредност, ближе је фокусна тачка.
 4. Притисните J да бисте сачували нову вредност.

Избор подразумеване вредности финог подешавања

 1. Изаберите [ АФ фине-тунинг оптионс ] у менију подешавања, а затим означите [ Подразумевано ] и притисните 2 .

 2. Притисните 4 или 2 да фино подесите аутофокус.

  • Изаберите неку од вредности између +20 и −20.
  • Тренутна вредност је приказана са g , претһодно изабрана вредност са o .
  • Што је већа вредност финог подешавања, то је фокусна тачка удаљенија од сочива; што је мања вредност, ближе је фокусна тачка.
 3. Притисните J да бисте сачували нову вредност.