Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Форматирајте меморијску картицу

G дугме U B мени подешавања

Форматирајте меморијске картице. Меморијске картице које су форматиране на рачунару или другом фотоапарату треба поново форматирати користећи ову опцију пре употребе. Да бисте започели форматирање, изаберите слот за меморијску картицу и изаберите [ Да ]. Имајте на уму да форматирање трајно брише све слике и друге податке на картици. Пре форматирања, обавезно направите резервне копије по потреби.

Опрез: Током форматирања

Не искључујте камеру нити вадите меморијске картице док се порука [ Форматтинг мемори цард ] не почисти са екрана.

Дугмад за форматирање

Ако притиснете оба тастера за форматирање ( O / Q и S / Q ) дуже од две секунде, приказује се дијалог у коме се од вас тражи да изаберете картицу за форматирање.

„Да (пун формат)“

Када форматирате компатибилне ЦФекпресс меморијске картице, уместо једноставног [ Иес ] биће вам представљене опције [ Иес (фулл формат) ] и [ Иес (куицк формат) ] након што изаберете слот за меморијску картицу.

  • Изаберите [ Да ( пуни формат ) ] да извршите потпуни формат, бришући податке са свиһ делова картице. Ова опција се препоручује корисницима који желе да буду сигурни да су сви подаци избрисани или који осећају да је брзина којом камера чита са картице и уписује на картицу успорила и желе да побољшају брзину преноса података.
  • Да бисте форматирали картицу користећи постојећи метод форматирања, изаберите [ Да ( Брзо форматирање ) ].

Опрез: Пун формат

Пуни формат траје дуже од брзог форматирања.

„Брзи формат“ наспрам „пуног формата“

Брзи формат преписује само информације о систему датотека, остављајући стварне податке о фајлу нетакнутим. Насупрот томе, извођење пуног формата на ЦФекпресс меморијској картици брише све податке. Препоручујемо да ЦФекпресс меморијске картице потпуно форматирате пре одлагања или преноса власништва.