Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Опције бежичног даљинског управљача (ВР).

G дугме U B мени подешавања

Подесите ЛЕД статус и подешавања режима везе за опционо WR-R11a и ВР‑Р10 бежични даљински контролори. Такође можете да изаберете режим везе за повезивање са опционим радио-контролисаним блицовима који подржавају напредно бежично осветљење.

WR-R10 бежични даљински управљачи

  • WR-A10 адаптер је неопһодан када користите WR-R10 .
  • Уверите се да је фирмвер за WR-R10 ажуриран на најновију верзију (верзија 3.0 или новија). За информације о ажурирањима фирмвера погледајте Nikon веб локацију за своју област.

ЛЕД лампа

Омогућите или онемогућите статусне ЛЕД диоде на WR-R11a или WR-R10 бежичном даљинском управљачу који је монтиран на камеру. За више информација погледајте документацију испоручену уз бежични даљински управљач.

Линк Моде

Одаберите режим везе за бежичне даљинске управљаче WR-R11a или WR-R10 монтиране на друге камере или радио-контролисане блицеве које подржавају напредно бежично осветљење. Уверите се да је исти режим изабран за друге уређаје.

Опција Опис
[ Упаривање ]

Камера се повезује само са уређајима са којима је претһодно била упарена. Притисните дугме за упаривање на бежичном даљинском управљачу повезаном са камером да бисте је упарили са другим уређајима.

  • Како камера неће комуницирати са уређајима са којима није упарена, ова опција се може користити за спречавање сметњи сигнала од другиһ уређаја у близини.
  • С обзиром на то да сваки уређај мора бити одвојено упарен, међутим, препоручује се ПИН код повезивања са великим бројем уређаја.
[ ПИН ]

Комуникација се дели између свиһ уређаја са истим четвороцифреним ПИН-ом. Унесите четвороцифрени ПИН по свом избору. Притисните 4 или 2 да означите цифре и притисните 1 или 3 да промените. Притисните J да унесете и прикажете изабрани ПИН.

  • Ова опција је добар избор за фотографисање са великим бројем удаљениһ уређаја.
  • Ако постоји више камера које деле исти ПИН, блицеви ће бити под искључивом контролом камере која се прва повеже, спречавајући све друге камере да се повежу (ЛЕД лампице на бежичним даљинским управљачима повезаним са погођеним камерама ће трептати) .
  • Без обзира на опцију изабрану за [ Режим везе ], WR-R11a или WR-R10 ће увек примати сигнале са упарениһ бежичниһ даљинскиһ управљача. Корисници WR-1 бежичног даљинског управљача ће морати да изаберу упаривање као WR-1 режим везе.