Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Смањење треперења видеа

G дугме U 1 мени за снимање видео записа

Смањите треперење и траке на екрану за снимање и на снимцима снимљеним под флуоресцентним или живином паром.

  • Одаберите [ Ауто ] да бисте омогућили камери да аутоматски одабере тачну фреквенцију.
  • Ако [ Ауто ] не даје жељене резултате, изаберите [ 50 Һз ] или [ 60 Һз ] у складу са фреквенцијом локалног напајања. Изаберите [ 50 Һз ] за области са напајањем од 50 Һз, [ 60 Һз ] за области са напајањем од 60 Һз.
  • Промене у [ Смањење треперења видеа ] такође се примењују на екран снимања у режиму фотографије.

Упозорења: [ Смањење треперења видеа ]

  • Ако [ Ауто ] не даје жељене резултате и нисте сигурни у фреквенцију локалног напајања, тестирајте обе опције од 50 и 60 Һз и изаберите ону која даје најбоље резултате.
  • Смањење треперења можда неће дати жељене резултате ако је субјекат веома светао. Ако је то случај, покушајте да изаберете мањи отвор бленде (већи ф-број).
  • Смањење треперења можда неће дати жељене резултате у режимима који нису М. Ако је то случај, изаберите режим М и изаберите брзину затварача прилагођену фреквенцији локалног напајања:

    • 50 Һз: 1 / 100 с, 1 / 50 с, 1 / 25 с
    • 60 Һз: 1 / 125 с, 1 / 60 с, 1 / 30 с