Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Bluetooth ja Wi-Fi (langaton LAN)

Tätä tuotetta valvovat Yhdysvaltain vientihallinnon säännökset (EAR). Yhdysvaltojen hallituksen lupaa ei vaadita vientiin muihin kuin seuraaviin maihin, jotka ovat tämän kirjoituksen jälkeen kauppasaarron tai erityisvalvonnan alaisia: Kuuba, Iran, Pohjois-Korea, Sudan ja Syyria (luettelo saattaa muuttua).

Langattomien laitteiden käyttö saattaa olla kiellettyä joissakin maissa tai joillakin alueilla. Tutustu kaikkiin sovellettaviin paikallisiin määräyksiin ja noudata niitä.

Tämän laitteen Bluetooth lähetin toimii 2,4 GHz:n taajuudella.

Huomautus asiakkaille Yhdysvalloissa ja Kanadassa

Tämä laite on FCC Rules and Innovation, Science and Economic Development Canadan lisenssivapaiden RSS-tiedostojen osan 15 mukainen. Käyttöä koskevat seuraavat kaksi ehtoa: (1) tämä laite ei saa aiheuttaa haitallisia häiriöitä ja (2) tämän laitteen on hyväksyttävä kaikki vastaanotetut häiriöt, mukaan lukien häiriöt, jotka voivat aiheuttaa ei-toivottua toimintaa.

FCC VAROITUS

FCC edellyttää, että käyttäjälle ilmoitetaan, että kaikki tähän laitteeseen tehdyt muutokset, joita Nikon Corporation ei ole nimenomaisesti hyväksynyt, voivat mitätöidä käyttäjän oikeuden käyttää laitetta.

FCC:n vaatimuksen 15.407(c) noudattaminen

Tiedonsiirron käynnistää aina ohjelmisto, joka välitetään MAC:n kautta digitaalisen ja analogisen kantataajuuden kautta ja lopuksi RF-sirulle. MAC käynnistää useita erikoispaketteja. Nämä ovat ainoita tapoja, joilla digitaalinen kantataajuusosa käynnistää RF-lähettimen, jonka se sitten sammuttaa paketin lopussa. Siksi lähetin on päällä vain, kun yhtä edellä mainituista paketeista lähetetään. Toisin sanoen tämä laite katkaisee lähetyksen automaattisesti, jos lähetettävää tietoa ei ole tai jos toiminta epäonnistuu.

Taajuustoleranssi: ±20 ppm

FCC:n radiotaajuushäiriöilmoitus

Huomautus: Tämä laite on testattu ja sen on todettu noudattavan luokan B digitaalisille laitteille asetettuja rajoituksia FCC-sääntöjen osan 15 mukaisesti. Nämä rajoitukset on suunniteltu tarjoamaan kohtuullinen suoja haitallisia häiriöitä vastaan kotiasennuksessa. Tämä laite tuottaa, käyttää ja voi säteillä radiotaajuista energiaa, ja jos sitä ei asenneta ja käytetä ohjeiden mukaisesti, se voi aiheuttaa haitallisia häiriöitä radioviestintään. Ei kuitenkaan ole takeita siitä, ettei häiriöitä tapahdu tietyssä asennuksessa. Jos tämä laite aiheuttaa haitallisia häiriöitä radio- tai televisiovastaanottoon, mikä voidaan määrittää sammuttamalla ja käynnistämällä laite, käyttäjää kehotetaan yrittämään korjata häiriöt yhdellä tai useammalla seuraavista toimenpiteistä:

 • Suuntaa tai siirrä vastaanottoantenni uudelleen.
 • Lisää laitteen ja vastaanottimen välistä etäisyyttä.
 • Liitä laite pistorasiaan, joka on eri piirissä kuin se, johon vastaanotin on kytketty.
 • Pyydä apua jälleenmyyjältä tai kokeneelta radio-/TV-teknikolta.

Yhteispaikka

Tätä lähetintä ei saa sijoittaa tai käyttää yhdessä minkään muun antennin tai lähettimen kanssa.

Nikon Inc., 1300 Walt Whitman Road, Melville, New York 11747-3064, USA

Puh.: 631-547-4200

FCC/ISED RF-altistuslausuma

Saatavilla olevat tieteelliset todisteet eivät osoita, että pienitehoisten langattomien laitteiden käyttöön liittyisi terveysongelmia. Ei ole kuitenkaan todisteita siitä, että nämä pienitehoiset langattomat laitteet olisivat täysin turvallisia. Pienitehoiset langattomat laitteet lähettävät käytön aikana alhaista radiotaajuista energiaa (RF) mikroaaltoalueella. Korkeat RF-tasot voivat aiheuttaa terveysvaikutuksia (kudosta kuumentamalla), mutta matalatasoiselle radiotaajuiselle, joka ei aiheuta lämmitysvaikutuksia, altistuminen ei aiheuta tunnettuja haitallisia terveysvaikutuksia. Monet tutkimukset matalan tason RF-altistumisesta eivät ole löytäneet mitään biologisia vaikutuksia. Jotkut tutkimukset ovat ehdottaneet, että joitain biologisia vaikutuksia saattaa esiintyä, mutta tällaisia havaintoja ei ole vahvistettu lisätutkimuksilla. Tämä tuote on testattu ja sen on todettu noudattavan FCC/ISED-säteilyaltistusrajoja, jotka on asetettu hallitsemattomalle ympäristölle, ja se täyttää FCC:n radiotaajuusaltistusohjeet (RF) ja ISED-radiotaajuusaltistussääntöjen RSS-102. Katso SAR-testiraportti, joka on ladattu FCC:n verkkosivustolle.

Yhdenmukaisuus RSS-247:n numeron 2 kanssa §6.4

Tiedonsiirron käynnistää aina ohjelmisto, joka välitetään MAC:n kautta digitaalisen ja analogisen kantataajuuden kautta ja lopuksi RF-sirulle. MAC käynnistää useita erikoispaketteja. Nämä ovat ainoita tapoja, joilla digitaalinen kantataajuusosa käynnistää RF-lähettimen, jonka se sitten sammuttaa paketin lopussa. Siksi lähetin on päällä vain, kun yhtä edellä mainituista paketeista lähetetään. Toisin sanoen tämä laite katkaisee lähetyksen automaattisesti, jos lähetettävää tietoa ei ole tai jos toiminta epäonnistuu.

Huomautus Kanadassa oleville asiakkaille
Vain sisäkäyttöön (5150-5350MHz).
Huomautus asiakkaille Euroopassa ja radiolaitedirektiiviä noudattavissa maissa

Täten Nikon Corporation vakuuttaa, että radiolaitetyyppi Z 9 on direktiivin 2014/53/EU mukainen.

EU-vaatimustenmukaisuusvakuutusten täydelliset tekstit ovat saatavilla seuraavista Internet-osoitteista:

https://imaging.nikon.com/support/pdf/DoC_N2014.pdf

Wi-Fi

 • Toimintataajuus:

  • 2412–2462 MHz (kanava 11; Afrikka, Aasia ja Oseania)
  • 2412–2462 MHz (kanava 11) ja 5180–5825 MHz (USA, Kanada, Meksiko)
  • 2412–2462 MHz (kanava 11) ja 5180–5805 MHz (muut Amerikan maat)
  • 2412–2462 MHz (kanava 11) ja 5745–5805 MHz (Georgia)
  • 2412–2462 MHz (kanava 11) ja 5180–5320 MHz (muut Euroopan maat)
 • Suurin lähtöteho (EIRP):

  • 2,4 GHz:n taajuus: 8,4 dBm
  • 5 GHz:n taajuus: 6,0 dBm (Georgia)
  • 5 GHz:n taajuus: 9,0 dBm (muut maat)

Bluetooth

 • Toimintataajuus:

  • Bluetooth : 2402–2480 MHz
  • Bluetooth Low Energy: 2402–2480 MHz
 • Suurin lähtöteho (EIRP):

  • Bluetooth : 2,9 dBm
  • Bluetooth Low Energy: 1,4 dBm
Ilmoitus Singaporessa oleville asiakkaille

Tämä laite on radiotaajuusmääräysten mukainen. Sellaisten sertifiointitarrojen sisältö, joita ei ole kiinnitetty laitteeseen, on esitetty alla.

Ilmoitus asiakkaille Nigeriassa

Turvallisuus

Vaikka yksi tämän tuotteen eduista on, että sen avulla muut voivat muodostaa yhteyden vapaasti langattomaan tiedonvaihtoon missä tahansa sen kantama-alueella, seuraavaa voi tapahtua, jos suojaus ei ole käytössä:

 • Tietovarkaus: Haitalliset kolmannet osapuolet voivat siepata langattomia lähetyksiä varastaakseen käyttäjätunnuksia, salasanoja ja muita henkilökohtaisia tietoja.
 • Luvaton käyttö: Luvattomat käyttäjät voivat päästä verkkoon ja muuttaa tietoja tai suorittaa muita haitallisia toimia. Huomaa, että langattomien verkkojen suunnittelun vuoksi erikoistuneet hyökkäykset voivat sallia luvattoman käytön, vaikka suojaus olisi käytössä.
 • Suojaamattomat verkot: Yhteyden muodostaminen avoimiin verkkoihin voi johtaa luvattomaan käyttöön. Käytä vain suojattuja verkkoja.

Vaatimustenmukaisuusmerkintä

Kameran noudattamat standardit voidaan tarkastella asetusvalikon [ Conformity marking ] -vaihtoehdon avulla.

Sertifikaatit

Z 9 Mallin nimi: N2014