Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Salaman ohjaustila

Kun kameraan on asennettu salamalaite, joka tukee yhdistettyä salaman ohjausta ( SB-5000 , SB-500 , SB-400 tai SB-300 ; 0 Unified Flash Control ), salaman ohjaustila, salaman taso ja muu salama asetuksia voidaan säätää käyttämällä [ Salaman ohjaus ] > [ Salaman ohjaustila ] -kohta valokuvausvalikossa. Käytettävissä olevat salaman ohjaustavat vaihtelevat käytetyn salaman mukaan. Salaman ohjausnäytössä käytettävissä olevat vaihtoehdot vaihtelevat [ Salaman ohjaustila ] -asetuksen mukaan.

 • Muiden salamalaitteiden kuin SB-5000 , SB-500 , SB-400 ja SB-300 asetuksia voidaan säätää vain salamayksikön säätimillä.
 • Lisävarustekenkään asennetun SB-5000 asetuksia voidaan säätää myös salamayksikön säätimillä.
Vaihtoehto Kuvaus
[ TTL ]
 • Salaman tehoa säädetään automaattisesti kuvausolosuhteiden mukaan.
 • Tehoa voidaan säätää käyttämällä [ Salamakorjaus (TTL) ].
[ Automaattinen ulkoinen salama ]
 • Salaman valo heijastuu kohteesta automaattiseen ulkoiseen salamatunnistimeen ja salaman teho säätyy automaattisesti.
 • Tehoa voidaan säätää käyttämällä [ Automaattinen ulkoisen salaman kompensointi ].
 • Automaattinen ulkoinen salama tukee "automaattista aukkoa" ( q A ) ja "ei-TTL automaattista" ( A ) -tiloja. Katso lisätietoja salamalaitteen mukana toimitetusta dokumentaatiosta.
[ Etäisyysprioriteettiopas ]
 • Valitse etäisyys kohteeseen; salaman teho säätyy automaattisesti.
 • Etäisyys kohteeseen valitaan käyttämällä [ Distance-priority options ] > [ Distance ], kun taas salaman tehoa voidaan säätää käyttämällä [ Salaman korjaus ].
[ Manuaali ]
 • Valitse salaman voimakkuus manuaalisesti.
 • Salaman teho valitaan käyttämällä [ Manual output volume ].
[ Toistuva salama ]
 • Salama välähtää toistuvasti, kun suljin on auki, mikä tuottaa monivalotusvaikutelman.
 • Käytä [ Toistuva salama ] > [ Ulostulo ] säätääksesi salaman tehoa ja [ Times ] valitaksesi kuinka monta kertaa laite välähtää. [ Taajuus ] määrittää, kuinka usein yksikkö laukaisee sekunnissa hertseinä mitattuna.
 • Salaman välähdyskertojen enimmäismäärä vaihtelee [ Output ] ja [ Frequency ] mukaan. Katso lisätietoja salamalaitteen mukana toimitetusta dokumentaatiosta.

Unified Flash Control

Yhtenäisen salaman ohjauksen avulla kamera ja salamayksikkö voivat jakaa asetukset. Joko kameralla tai salamayksiköllä tehdyt salama-asetuksiin tehdyt muutokset näkyvät molemmissa laitteissa, samoin kuin valinnaisella Camera Control Pro 2 -ohjelmistolla tehdyt muutokset. Salamayksikön on tuettava yhtenäistä salaman ohjausta.