Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Haarukointi

Haarukointi automaattisesti vaihtelee altistuminen , salaman taso, aktiivinen D-Lighting (ADL) tai hieman valkotasapainoa jokaisella kuvalla, "haarukoiden" nykyisen arvon. Haarukointia voidaan käyttää tilanteissa, joissa oikeiden asetusten saaminen on vaikeaa eikä ole aikaa tarkistaa tuloksia ja säätää asetuksia jokaisella kuvalla tai kokeilla erilaisia asetuksia samalle kohteelle.

Automaattinen haarukointisarja

Haarukointia säädetään käyttämällä valokuvausvalikon [ Automaattinen haarukointi ] > [ Automaattinen haarukointi ] -kohtaa, joka sisältää seuraavat vaihtoehdot:

Vaihtoehto Kuvaus
[ AE & salamahaarukointi ] Kamera muuttaa valotusta ja salaman tasoa valokuvasarjan aikana.
[ AE - haarukointi ] Kamera muuttaa valotusta valokuvasarjan aikana.
[ Salamahaarukointi ] Kamera vaihtelee salaman tasoa valokuvasarjan aikana.
[ WB haarukointi ] Kamera luo jokaisesta valokuvasta useita kopioita, joista jokaisessa on erilainen valkotasapaino.
[ ADL haarukointi ] Kamera muuttaa Active D-Lighting (ADL) -ominaisuutta useiden valotussarjojen aikana.

Valotus ja salama Haarukointi

Vaihdella altistuminen ja tai salama tasolle valokuvasarjan yli. Esiintyä valotus ja/tai salamahaarukointi :

Ei valotuskorjausta

−1 EV

+1 EV

 1. Valitse laukausten määrä.

  • Pidä BKT- painike ja kierrä pääkomentokiekkoa valitaksesi haarukointisarjan otosten lukumäärän.

  • Muilla asetuksilla kuin [ 0F ], haarukointikuvake ja ilmaisin näkyvät kuvausnäytössä ja ohjauspaneelissa.

 2. Valitse valotuksen lisäys.

  • Pidä BKT- painiketta painettuna ja valitse valotuksen lisäys kääntämällä alikokekkoa.

  • Kun [ 1/3 askel ] on valittu mukautetulle asetukselle b2 [ EV Steps for valotusohjauksella ], lisäyksen kooksi voidaan valita 0,3 ( 1 / 3 ), 0,7 ( 2 / 3 ), 1,0, 2,0 ja 3,0. EV. Haarukointiohjelmat 2,0 tai 3,0 EV:n askeleella tarjoavat enintään 5 kuvaa. Jos arvoksi valittiin 7 tai 9 vaiheessa 1, otosten määräksi asetetaan automaattisesti 5.
  • Alla on lueteltu haarukointiohjelmat 0,3 EV:n askeleella.

   Ohjauspaneeli Valotuksen ja salaman haarukoinnin ilmaisin Laukausten määrä Haarukointijärjestys
   0F 0.3 0 0
   3F 0.3 3 0/−0,3/+0,3
   5F 0.3 5 0/−0,7/−0,3/+0,3/+0,7
   7F 0.3 7 0/-1.0/-0.7/-0.3/
   +0,3/+0,7/+1,0
   9F 0.3 9 0/−1.3/−1.0/−0.7/−0.3/
   +0,3/ +0,7/ +1,0/ +1,3
 3. Ottaa valokuvia.

  • Ota haluamasi määrä kuvia haarukointiohjelmassa.
  • Valotusajan ja aukon muokatut arvot näkyvät näytössä.

  • Kun haarukointi on käytössä, kuvausnäytössä näkyy haarukointikuvake, haarukoinnin edistymisen ilmaisin ja haarukointisarjassa jäljellä olevien kuvien määrä. Jokaisen kuvan jälkeen segmentti katoaa ilmaisimesta ja jäljellä olevien kuvien määrä vähenee yhdellä.

   Laukausten määrä: 3

   Lisäys: 0,7

   Näyttö ensimmäisen kuvan jälkeen

  • Ohjauspaneelissa on M kuvake ja haarukoinnin edistymisen ilmaisin. Segmentti katoaa ilmaisimesta jokaisen kuvan jälkeen.

   Laukausten määrä: 3

   Lisäys: 0,7

   Näyttö ensimmäisen kuvan jälkeen

  • Haarukoinnin aiheuttamat valotuksen muutokset lisätään valotuksen korjauksella tehtyihin valotuksen muutoksiin.

Haarukointivaihtoehdot

Kun [ AE & flash bracketing ] on valittuna, kamera vaihtelee sekä valotusta että salaman tasoa. Valitse [ AE-haarukointi ], jos haluat muuttaa vain valotusta, ja [ Salamahaarukointi ], jos haluat muuttaa vain salaman tasoa. Huomaa, että salamahaarukointi on käytettävissä vain i-TTL ja, kun se tuetaan, automaattinen aukko ( q A ) salamansäätötiloissa ( 0 i-TTL salamaohjaus , yhteensopivat salamalaitteet ).

Valotus ja salamahaarukointi

 • [ Kuvien määrä ] ja [ Lisäys ] voidaan valita myös valokuvausvalikon [ Automaattinen haarukointi ] -kohdassa.
 • Jatkuvassa laukaisutiloissa kuvaaminen keskeytyy, kun haarukointiohjelmassa määritetty määrä kuvia on otettu. Kuvaamista jatketaan, kun seuraavan kerran painetaan laukaisinta.
 • Jos kamera sammutetaan ennen kuin kaikki sarjan kuvat on otettu, haarukointi jatkuu sarjan ensimmäisestä otoksesta, kun kamera käynnistetään.

Valotushaarukointi

Asetukset (suljinaika ja/tai aukko), joita muutetaan valotuksen haarukoinnin aikana, vaihtelevat kuvaustilan mukaan.

tila Asetus
P Suljinaika ja aukko 1
S Aukko 1
A Suljinaika 1
M Suljinaika 2, 3

Jos [ PÄÄLLÄ ] on valittu [ ISO-herkkyysasetukset ] > [ Automaattinen ISO-herkkyyden säätö ] -asetukseksi valokuvausvalikossa, kamera muuttaa automaattisesti ISO-herkkyyttä parhaan valotuksen saavuttamiseksi, kun kameran valotusjärjestelmän rajat ylittyvät.

Jos [ PÄÄLLÄ ] on valittu [ ISO-herkkyysasetukset ] > [ Automaattinen ISO-herkkyyden säätö ] -kohdassa valokuvausvalikossa, kamera muuttaa ISO-herkkyyttä.

Käytä mukautettua asetusta e6 [ Automaattinen haarukointi (tila M) ] valitaksesi, muuttaako kamera sekä suljinnopeutta että aukkoa vai jotakin suljinnopeudesta, aukosta ja ISO-herkkyydestä, kun [ POIS ] on valittu kohdassa [ ISO-herkkyysasetukset ] > [ Automaattinen ISO-herkkyyden säätö ] valokuvausvalikossa.

Haarukoinnin peruuttaminen

Voit peruuttaa haarukoinnin painamalla BKT- painiketta ja kiertämällä pääkomentokiekkoa, kunnes haarukointisarjan otosten määrä on nolla ( 0F ). Viimeksi voimassa ollut ohjelma palautetaan seuraavan kerran, kun haarukointi aktivoidaan. Haarukointi voidaan myös peruuttaa suorittamalla kahden painikkeen nollaus ( 0 Two-Button Reset ), vaikka tässä tapauksessa haarukointiohjelmaa ei palauteta seuraavan kerran, kun haarukointi aktivoidaan.

Valkotasapaino Haarukointi

Kamera luo jokaisesta valokuvasta useita kopioita, joista jokaisessa on erilainen valkotasapaino. Käyttää valkotasapainon haarukointi :

 1. Valitse laukausten määrä.

  • Pidä BKT- painike ja kierrä pääkomentokiekkoa valitaksesi haarukointisarjan otosten lukumäärän.

  • Muilla asetuksilla kuin [ 0F ], haarukointikuvake ja ilmaisin näkyvät kuvausnäytössä ja ohjauspaneelissa.

 2. Valitse valkotasapainon lisäys.

  • Valitse valkotasapainon lisäys pitämällä BKT -painiketta painettuna ja kääntämällä alikokekkoa.

  • Lisäyksen koko voidaan valita 1 (1 askel), 2 (2 askelta) tai 3 (3 askelta).
  • Jokainen askel vastaa 5 mirediä. Suuremmat A-arvot vastaavat lisääntynyttä meripihkan määrää. Suuremmat B-arvot vastaavat lisääntynyttä sinisen määrää.
  • Alla on listattu haarukointiohjelmat 1:llä.

   Ohjauspaneeli Valkotasapainon haarukoinnin ilmaisin Laukausten määrä Valkotasapainon lisäys Haarukointijärjestys
   0F 1 0 1 0
   3F 1 3 1A, 1B 0/A1/B1
   5F 1 5 1A, 1B 0/ A2 /A1/B1/ B2
   7F 1 7 1A, 1B 0/A3/ A2 /A1/
   B1/ B2 /B3
   9F 1 9 1A, 1B 0/A4/A3/ A2 /A1/
   B1/ B2 /B3/B4
 3. Ottaa valokuvia.

  • Jokainen kuva käsitellään haarukointiohjelmassa määritetyn määrän kopioimiseksi, ja jokaisella kopiolla on erilainen valkotasapaino.
  • Valkotasapainon muutokset lisätään valkotasapainon hienosäädöllä tehtyyn valkotasapainon säätöön.
  • Jos haarukointiohjelman kuvien määrä on suurempi kuin jäljellä olevien kuvien määrä, suljin poistetaan käytöstä. Kuvaaminen voi alkaa, kun uusi muistikortti asetetaan.

Valkotasapainon haarukoinnin rajoitukset

Valkotasapainon haarukointi ei ole käytettävissä kuvanlaatuasetuksissa NEF ( RAW ) tai NEF ( RAW )+ JPEG .

Valkotasapainon haarukointi

 • [ Kuvien määrä ] ja [ Lisäys ] voidaan valita myös valokuvausvalikon [ Automaattinen haarukointi ] -kohdassa.
 • Valkotasapainon haarukointi vaikuttaa vain värilämpötilaan (keltainen-sininen akseli valkotasapainon hienosäätönäytössä). Vihreä-magenta-akselilla ei tehdä säätöjä.
 • Jos kamera sammutetaan, kun muistikortin käyttövalo palaa, kamera sammuu vasta, kun kaikki sarjan valokuvat on tallennettu.
 • Itselaukaisintilassa valkotasapainon haarukointiohjelmassa määritetty määrä kopioita luodaan joka kerta, kun suljin vapautetaan, riippumatta mukautetussa asetuksessa c2 [ Itselaukaisin ] > [ Kuvien määrä ] valitusta vaihtoehdosta.

Haarukoinnin peruuttaminen

Voit peruuttaa haarukoinnin painamalla BKT- painiketta ja kiertämällä pääkomentokiekkoa, kunnes haarukointisarjan otosten määrä on nolla ( 0F ). Viimeksi voimassa ollut ohjelma palautetaan seuraavan kerran, kun haarukointi aktivoidaan. Haarukointi voidaan myös peruuttaa suorittamalla kahden painikkeen nollaus ( 0 Two-Button Reset ), vaikka tässä tapauksessa haarukointiohjelmaa ei palauteta seuraavan kerran, kun haarukointi aktivoidaan.

ADL Haarukointi

Kamera muuttaa Active D-Lighting (ADL) -ominaisuutta useiden valotussarjojen aikana. Käyttää ADL-haarukointi :

 1. Valitse laukausten määrä.

  • Pidä BKT- painike ja kierrä pääkomentokiekkoa valitaksesi haarukointisarjan otosten lukumäärän.

  • Muilla asetuksilla kuin [ 0F ], haarukointikuvake ja ilmaisin näkyvät kuvausnäytössä ja ohjauspaneelissa.

  • Laukausten määrä määrittää haarukointijärjestyksen:

   Laukausten määrä Haarukointijärjestys
   2 Off V Vaiheessa 2 valittu arvo
   3 Pois V Matala V Normaali
   4 Pois V Matala V Normaali V Korkea
   5 [ H1 ] Pois V Matala V Normaali V Korkea V Erittäin korkea 1
   [ H2 ] Matala V Normaali V Korkea V Erittäin korkea 1 V Erittäin korkea 2
  • Jos valitsit 5 kuvaa, voit valita haarukointisarjoista [ H1 ] ja [ H2 ] pitämällä BKT- painiketta painettuna ja kääntämällä sivukomentokiekkoa.
  • Jos valitsit enemmän kuin kaksi laukausta, siirry vaiheeseen 3.
 2. Valitse aktiivisen D-Lightingin määrä.

  • Pidä BKT- painiketta painettuna ja kierrä sivukomentokiekkoa valitaksesi Active D-Lighting -asetuksen toiselle otokselle, kun haarukointisarjassa on 2 kuvaa.

  • Haarukointijärjestys vaihtelee aktiivisen D-Lightingin määrän mukaan seuraavasti:

   Määrä Haarukointijärjestys
   [ L ] Pois V Low
   [ N ] Pois V Normaali
   [ H ] Pois V High
   [ H1 ] Pois V Erittäin korkea 1
   [ H2 ] Pois V Erittäin korkea 2
   [ AUTO ] Pois V Auto
 3. Ottaa valokuvia.

  • Ota haluamasi määrä kuvia haarukointiohjelmassa.
  • Kun haarukointi on käytössä, kuvausnäytössä näkyy ADL-haarukointikuvake ja haarukointijaksossa jäljellä olevien kuvien määrä. Jokaisen kuvan jälkeen jäljellä olevien kuvien määrä vähenee yhdellä.

  • Ohjauspaneelissa on M kuvake ja haarukoinnin edistymisen ilmaisin. Segmentti katoaa ilmaisimesta jokaisen kuvan jälkeen.

   Laukausten määrä: 3

   Näyttö ensimmäisen kuvan jälkeen

ADL-haarukointi

 • [ Kuvien määrä ] ja [ Määrä ] voidaan valita myös valokuvausvalikon [ Automaattinen haarukointi ] -kohdassa.
 • Jatkuvassa laukaisutiloissa kuvaaminen keskeytyy, kun haarukointiohjelmassa määritetty määrä kuvia on otettu. Kuvaamista jatketaan, kun seuraavan kerran painetaan laukaisinta.
 • Jos kamera sammutetaan ennen kuin kaikki sarjan kuvat on otettu, haarukointi jatkuu sarjan ensimmäisestä otoksesta, kun kamera käynnistetään.

Haarukoinnin peruuttaminen

Voit peruuttaa haarukoinnin painamalla BKT- painiketta ja kiertämällä pääkomentokiekkoa, kunnes haarukointisarjan otosten määrä on nolla ( 0F ). Viimeksi voimassa ollut ohjelma palautetaan seuraavan kerran, kun haarukointi aktivoidaan. Haarukointi voidaan myös peruuttaa suorittamalla kahden painikkeen nollaus ( 0 Two-Button Reset ), vaikka tässä tapauksessa haarukointiohjelmaa ei palauteta seuraavan kerran, kun haarukointi aktivoidaan.