Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

ISO-herkkyys

Noin ISO-herkkyys

Kameran valoherkkyyttä (ISO-herkkyys) voidaan säätää käytettävissä olevan valon määrän mukaan. Yleensä suurempien arvojen valitseminen mahdollistaa nopeammat suljinajat samalla aukolla. Valitse asetuksista ISO 64 - 25 600. Saatavilla on myös laajennetut asetukset, jotka ovat noin 0,3 - 1 EV (ISO 32 -vastaava) alle ISO 64:n ja 0,3 - 2 EV (ISO 102400 -vastaavuus) ISO 25600 -arvon yläpuolella.

ISO-herkkyyden säätö

Pidä S ( Q ) -painike ja kierrä pääkomentokiekkoa.

 • Valintasi näkyy kuvausnäytössä ja ohjauspaneelissa.
 • Oletusasetuksissa ISO-herkkyyden muutokset tehdään 1/3 EV: n välein. Lisäysten kokoa voidaan muuttaa mukautetulla asetuksella b1 [ ISO-herkkyysaskel -arvo ].

Korkea ISO-herkkyys

Mitä suurempi ISO-herkkyys on, sitä vähemmän valoa tarvitaan valotukseen, mikä mahdollistaa kuvien ottamisen huonossa valaistuksessa ja auttaa estämään epäterävyyden kohteen liikkuessa. Huomaa kuitenkin, että mitä suurempi herkkyys, sitä todennäköisemmin kuvaan vaikuttaa "kohina" satunnaisesti sijoitettujen kirkkaiden pikselien, sumun tai viivojen muodossa.

 • "Kohinaa" voidaan vähentää ottamalla käyttöön korkea ISO-kohinanvaimennus. Korkea ISO-kohinanvaimennus voidaan ottaa käyttöön käyttämällä [ High ISO NR ] -kohteita valokuvaus- ja videokuvausvalikoissa.

Valokuvausvalikko [ ISO-herkkyysasetukset ] -vaihtoehto

ISO-herkkyyttä voidaan säätää myös valokuvausvalikon [ ISO-herkkyysasetukset ] -kohdalla.

Hei 0,3– Hei 2.0

Asetus [ Hi 0.3 ] vastaa ISO-herkkyyttä, joka on noin 0,3 EV korkeampi kuin ISO 25600 (vastaava ISO 32000) ja [ Hi 2.0 ] noin 2 EV korkeampaa ISO-herkkyyttä (ISO 102400 vastaava). Huomaa, että näillä asetuksilla otetut kuvat ovat erityisen alttiita "kohinalle" satunnaisesti sijoitettujen kirkkaiden pikselien, sumun tai viivojen muodossa.

Lo 0,3– Lo 1.0

[ Lo 0,3 ] vastaa ISO-herkkyyttä noin 0,3 EV alle ISO 64:n (ISO 50 -vastaava). [ Lo 1.0 ] on noin 1 EV alle ISO 64:n (ISO 32 -vastaava). Käytä suurempia aukkoja tai hitaampia suljinnopeuksia kirkkaassa valaistuksessa. Kohokohdat voivat olla ylivalottuneet. Useimmissa tapauksissa suositellaan ISO-herkkyyttä, joka on ISO [ 64 ] tai suurempi.

Automaattinen ISO-herkkyyden säätö

Automaattinen ISO-herkkyyden säätö säätää ISO-herkkyyttä automaattisesti, jos optimaalista valotusta ei voida saavuttaa käyttäjän valitsemalla arvolla. Voit valita ylärajan automaattiselle ISO-herkkyyden säädölle (100–Hi 2.0), jotta ISO-herkkyys ei nouse liian korkeaksi.

Ottaa käyttöön automaattisen ISO-herkkyyden säädön

 • Pidä S painiketta painettuna ja kierrä sivukomentokiekkoa valitaksesi joko ISO AUTO (automaattinen ISO-herkkyyden säätö käytössä) ja ISO (automaattinen ISO-herkkyyden säätö pois käytöstä).

 • Kun automaattinen ISO-herkkyyden säätö on käytössä, kuvausnäytössä näkyy ISO AUTO ja ohjauspaneelin ISO-A . Kun herkkyyttä muutetaan käyttäjän valitsemasta arvosta, ISO-herkkyys näkyy näytöissä.

  Monitori

  Ohjauspaneeli

 • Suurin herkkyys voidaan säätää valokuvausvalikon [ ISO-herkkyysasetukset ] -kohdalla.

Varoitukset: Automaattinen ISO-herkkyyden säätö

 • Jos [ ISO-herkkyys ]-kohdalle tällä hetkellä valittu arvo on suurempi kuin [ Maksimiherkkyys ]-kohdassa valittu arvo, [ ISO-herkkyys ]-asetukselle valittu arvo toimii automaattisen ISO-herkkyyden säädön ylärajana.
 • Salamavalokuvauksen aikana suljinaika rajoitetaan mukautetuille asetuksille e1 [ Salaman synkronointinopeus ] ja e2 [ Salaman suljinnopeus ] valittujen arvojen määrittämälle alueelle. Jos [ Pienin suljinaika ] -asetukselle valittu arvo ei ole tällä alueella, mukautetussa asetuksessa e2 [ Salamavalotusaika ] valitusta arvosta tulee tehokas pienin suljinaika.
 • Tilaa M lukuun ottamatta videot tallennetaan käyttämällä automaattista ISO-herkkyyden säätöä. Automaattinen ISO-herkkyyden säätö voidaan ottaa käyttöön videotallennuksessa tilassa M valitsemalla [ ON ] kohdassa [ ISO-herkkyysasetukset ] > [ Automaattinen ISO-säätö (tila M) ] videotallennusvalikosta.