Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Akun lataaminen

Lataa toimitettua EN-EL18d akku ennen käyttöä.

Varoitus: Akku ja laturi

Lue ja noudata varoituksia ja varoituksia kohdista "Turvallisuutesi vuoksi" ( 0 Turvallisuutesi vuoksi ) ja "Kameran ja akun hoito: Varoitukset" ( 0 Kameran ja akun hoito: Varoitukset ).

Akun laturi

 • Ennen kuin lataat akun, liitä EH-7P latausverkkolaite MH-33 akkulaturiin ja kytke se pistorasiaan. Voit sitten asettaa akun paikalleen aloittaaksesi latauksen.

  1. Signaalin yhteystiedot
  2. Latauslamput (vihreä)
 • Latauksen merkkivalot vilkkuvat latauksen aikana ja lakkaavat vilkkumasta, kun lataus on valmis. Huomaa, että akun lataustilasta riippuen saattaa kestää noin kymmenen sekuntia, ennen kuin valot alkavat vilkkua.
 • Aseta akku paikalleen (liittimet ensin), kohdista akun pää ohjaimeen ja liu'uta sitten akkua osoitettuun suuntaan, kunnes se napsahtaa paikalleen.
 • Jätä laturi paikkaan, jossa se pysyy vakaana eikä tärinä käytön aikana.
 • Tyhjä akku latautuu täyteen noin 4 tunnissa.
 • Latauksen edetessä latauksen merkkivalot syttyvät yksi kerrallaan, kunnes lataus on valmis ja kaikki kolme valoa syttyvät.
 • Akun tila näytetään latausvaloilla:

  Latauslamput Lataustila
  <50 % ≥50 %, <80 % ≥80 %, <100 % 100 %
  100 % I (pois) I (pois) H (vilkkuu) K (päällä)
  80 % I (pois) H (vilkkuu) K (päällä) K (päällä)
  50 % H (vilkkuu) K (päällä) K (päällä) K (päällä)

Varoitus: EN-EL18d akkujen lataaminen

Ladattavat EN-EL18d Li-ion -akut eivät ole yhteensopivia MH-26a tai MH-26 akkulaturien kanssa. Muista käyttää MH-33 , kun lataat EN-EL18d akkuja laturilla.

Jos latausvalot vilkkuvat nopeasti

Jos latausvalot vilkkuvat nopeasti (8 kertaa sekunnissa):

 • Akkua ei ole asetettu oikein : Irrota laturi ja irrota akku ja aseta se uudelleen.
 • Ympäristön lämpötila on liian kuuma tai liian kylmä : Käytä akkulaturia määritetyn lämpötila-alueen (0–40 °C/+32–104 °F) lämpötiloissa.

Jos ongelma jatkuu, irrota laturi ja lopeta lataus. Vie akku ja laturi Nikon valtuuttamaan huoltoedustajaan.

The Latausverkkolaite : Lataus

Kun akku on asetettu kameraan, se voidaan ladata mukana toimitetulla EH-7P verkkovirtasovittimella.

 • Kun olet varmistanut, että kamera on sammutettu, liitä latausverkkolaite ( q ) ja liitä sovitin. Akku latautuu, kun kamera on pois päältä. Pidä pistoke suorassa asettamisen ja poistamisen aikana.

 • Kameran latausvalo ( w ) palaa oranssina latauksen aikana. Lamppu sammuu, kun lataus on valmis.
 • Tyhjä akku latautuu täyteen noin 3 tunnissa ja 40 minuutissa.
 • Akku latautuu myös, kun valmiustilan ajastin on pois päältä.
 • Kun lataus on valmis, irrota latausverkkolaite ja irrota se kamerasta.

Varoitus: EN-EL18a / EN-EL18 akkujen lataaminen

Latausverkkolaitetta ei voi käyttää ladattavien EN-EL18a tai EN-EL18 litiumioniakkujen lataamiseen. Käytä MH-26a akkulaturia.

Varoitus: Latausverkkolaite

 • Jos akkua ei voi ladata laturilla esimerkiksi siksi, että akku ei ole yhteensopiva tai kameran lämpötila on korkea, latauksen merkkivalo vilkkuu nopeasti noin 30 sekuntia ja sammuu sitten. Jos latauksen merkkivalo ei pala, etkä havainnut akun latautumista, käynnistä kamera ja tarkista akun varaustaso.
 • Akkuja, joissa on 4 ( l ), joka näkyy asetusvalikossa kohdassa [ Akun tiedot ] > [ Battery age ], ei voi ladata.

Latausverkkolaite: Virransyöttö

 • Jos [ ON ] on valittu asetusvalikon [ USB power supply ] -asetukseksi, latausverkkolaite syöttää virtaa kameraan, kun kamera on päällä.
 • Akku ei lataudu, kun kamera saa virtansa ulkopuolisesta virtalähteestä.
 • Lisätietoja on kohdassa "Virransyöttö" vs. "lataus" ( 0 "Virransyöttö" vs. "lataus" ).

Tietokoneen USB virransyöttö ja akun lataus

 • Tietokoneet syöttävät virtaa kameraan tai lataavat akun vain, kun ne on liitetty UC-E25 USB kaapelilla (saatavilla erikseen; 0 USB kaapeleita ). Mukana toimitettua USB kaapelia ei voi käyttää tähän tarkoitukseen.
 • Mallista ja tuotteen teknisistä tiedoista riippuen jotkin tietokoneet eivät syötä virtaa kameraan tai akun lataamiseen.