Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

FV lukko

Tätä ominaisuutta käytetään salaman tehon lukitsemiseen valinnaisille CLS -yhteensopiville salamayksiköille, jolloin voit ottaa useita valokuvia tai sommitella kuvia uudelleen muuttamatta salaman tasoa. Kohteen ei tarvitse olla ruudun keskellä, mikä antaa sinulle enemmän vapautta sommiteltaessa kuvia.

 • Salaman teho säädetään automaattisesti ISO-herkkyyden ja aukon muutosten mukaan.
 1. Määritä [ FV lukko ] säätimeen käyttämällä mukautettua asetusta f2 [ Mukautetut säätimet (kuvaus) ].

 2. Kiinnitä FV-lukitusta tukeva salamalaite kameran lisävarustekenkään.

 3. Kytke salamayksikkö päälle ja valitse salaman ohjaustilaksi TTL tai valvo esisalamaa q A tai A .

  • Jos käytät SB-5000 , SB-500 , SB-400 tai SB-300 -kameraa, joka on asennettu kameran lisävarustekenkään, valitse [ TTL ] tai [ Automaattinen ulkoinen salama ] kohdassa [ Salaman hallinta ] > [ Salaman ohjaustila ].
  • Lisätietoja muista salamalaitteista on laitteen mukana toimitetussa dokumentaatiossa.
 4. Keskity.

  Aseta kohde ruudun keskelle ja tarkenna painamalla laukaisin puoliväliin.

 5. Lukitse salaman taso.

  • Kun olet varmistanut, että salaman valmiusilmaisin ( c ) näkyy kuvausnäytössä, paina [ FV lock ] -säädintä; salamalaite lähettää esisalaman oikean salaman tason määrittämiseksi.
  • Salaman teho lukittuu ja FV-lukituskuvake ( r ) tulee näkyviin kuvausnäyttöön.

 6. Sommittele kuva uudelleen.

 7. Kuvaa painamalla laukaisin kokonaan alas.

  Haluttaessa voidaan ottaa lisäkuvia vapauttamatta FV-lukkoa. Toista vaiheet 6–7 ottaaksesi lisää kuvia.

 8. Vapauta FV-lukko.

  Paina [ FV lock ] -säädintä vapauttaaksesi FV-lukitus ja vahvista, että FV-lukkokuvake ( r ) ei enää näy kuvausnäytössä.