Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

AF-hienosäätövaihtoehdot

G -painike U B asetusvalikko

Hienosäätö tarkennus nykyiselle objektiiville.

 • Käytä vain tarpeen mukaan.
 • Suosittelemme, että suoritat hienosäädön usein käyttämäsi tarkennusetäisyydellä. Jos suoritat tarkennuksen virityksen esimerkiksi lyhyellä tarkennusetäisyydellä, se voi olla vähemmän tehokas pitemmillä etäisyyksillä.
Vaihtoehto Kuvaus
[ AF:n hienosäätö ] Ota hienosäätö käyttöön valitsemalla [ ON ].
[ Hienosäädä ja tallenna objektiivi ]

Hienosäädä nykyisen objektiivin tarkennus. Paina 1 tai 3 korostaaksesi kohteita ja paina 4 tai 2 valitaksesi arvot välillä +20 ja -20.

 • Mitä suurempi hienosäätöarvo on, sitä kauempana polttopiste on objektiivista; mitä pienempi arvo, sitä lähempänä polttopiste.
 • Näyttö näyttää nykyiset ja edelliset arvot.
 • Kamera voi tallentaa arvoja jopa 40 objektiivityypille.
 • Jos nykyiselle objektiiville on jo arvo, voit valita, lisätäänkö uusi arvo vai korvataanko nykyinen arvo.
[ Oletus ] Valitse hienosäätöarvot objektiiveille, joille ei ole aiemmin tallennettu arvoja [ Fine-tune and save lens ] -toiminnolla. Paina 4 tai 2 valitaksesi arvot välillä +20 ja -20.
[ Lista tallennetut arvot ]

Listaa arvot, jotka on tallennettu käyttämällä [ Fine-tune and save lens ]. Objektiivin korostaminen luettelossa ja 2 näppäimen painaminen avaa [ Valitse objektiivin numero ] -valintaikkunan.

 • [ Valitse objektiivin numero ] -valintaikkunaa käytetään objektiivin tunnisteen syöttämiseen.
 • Z-kiinnitteisten objektiivien ja joidenkin F-kiinnityksellä varustettujen objektiivien tapauksessa objektiivin sarjanumero syötetään automaattisesti.
[ Valitse nykyisen objektiivin arvo ] Valitse useista samantyyppisille objektiiveille tallennetuista hienosäätöarvoista.

Tallennettujen arvojen poistaminen

Jos haluat poistaa [ Fine-tune and save lens ] -toiminnolla tallennettuja arvoja, korosta haluamasi objektiivi [ List saved values ] -luettelosta ja paina O ( Q ).

Hienosäätöarvojen luominen ja tallentaminen

 1. Kiinnitä objektiivi kameraan.

 2. Valitse asetusvalikosta [ AF fine-tuning options ], korosta sitten [ Fine-tune and save lens ] ja paina 2 .

  AF-hienosäätövalintaikkuna tulee näkyviin.

 3. Hienosäädä automaattitarkennusta painamalla 4 tai 2 .

  • Valitse arvot välillä +20 ja -20.
  • Nykyinen arvo näkyy g llä ja aiemmin valittu arvo o :lla.
  • Jos zoom-objektiivi on kiinnitetty, voit valita erilliset hienosäätöarvot maksimikulmalle (WIDE) ja suurimmalle zoomaukselle (TELE). Käytä 1 ja 3 valitaksesi kahdesta.
  • Mitä suurempi hienosäätöarvo on, sitä kauempana polttopiste on objektiivista; mitä pienempi arvo, sitä lähempänä polttopiste.
 4. Paina J tallentaaksesi uuden arvon.

Oletushienosäätöarvon valitseminen

 1. Valitse asetusvalikosta [ AF fine-tuning options ], korosta sitten [ Oletus ] ja paina 2 .

 2. Hienosäädä automaattitarkennusta painamalla 4 tai 2 .

  • Valitse arvot välillä +20 ja -20.
  • Nykyinen arvo näkyy g llä, aiemmin valittu arvo o :lla.
  • Mitä suurempi hienosäätöarvo on, sitä kauempana polttopiste on objektiivista; mitä pienempi arvo, sitä lähempänä polttopiste.
 3. Paina J tallentaaksesi uuden arvon.