Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Kuva Pölynpoisto Viite Kuva

G -painike U B asetusvalikko

Hanki viitetiedot Kuva Pöly pois vaihtoehto NX Studio . Image Dust Off käsittelee NEF ( RAW ) -kuvia vähentääkseen kameran kuvakennon eteen tarttuvan pölyn aiheuttamia vaikutuksia. Lisätietoja on NX Studio online-ohjeessa.

Kuvan pölynpoiston viitetietojen hankkiminen

 1. Valitse aloitusvaihtoehto.

  • Korosta [ Aloita ] ja paina J näyttääksesi välittömästi [ Image Dust Off ref photo ] -valintaikkunan.

  • Korosta [ Clean sensor and then start ] ja puhdista kuvakenno ennen aloittamista painamalla J [ Image Dust Off ref photo ] -valintaikkuna tulee näkyviin, kun kuvakennon puhdistus on valmis.
  • Jos haluat poistua hankkimatta Image Dust Off -viitetietoja, paina G .

 2. Kun objektiivi on noin kymmenen senttimetrin (neljä tuumaa) päässä hyvin valaistusta, piirteettömästä valkoisesta kohteesta, rajaa kohde niin, että se täyttää näytön, ja paina sitten laukaisin puoliväliin.

  • Automaattitarkennustilassa tarkennus asetetaan automaattisesti äärettömään.
  • Aseta tarkennus manuaalisesti äärettömyyteen manuaalisessa tarkennustilassa.
 3. Paina laukaisin loppuun asti saadaksesi Image Dust Off -viitetiedot.

  • Näyttö sammuu, kun laukaisinta painetaan.
  • Jos vertailukohde on liian kirkas tai liian tumma, kamera ei ehkä pysty hakemaan Image Dust Off -referenssitietoja, jolloin näyttöön tulee viesti ja kamera palaa vaiheessa 1 näkyvään näyttöön. Valitse toinen vertailukohde ja paina paina laukaisinta uudelleen.

Varoitus: Kuvaanturin puhdistus

Ennen kuvakennon puhdistusta tallennettuja pölynpoistovertailutietoja ei voi käyttää valokuvissa, jotka on otettu kuvakennon puhdistuksen jälkeen. Valitse [ Clean sensor and then start ] vain, jos Image Dust Off -viitetietoja ei käytetä olemassa olevien valokuvien kanssa.

Varoitukset: Kuvan pölynpoiston viitetietojen hankkiminen

 • Suosittelemme FX -koon objektiivia, jonka polttoväli on vähintään 50 mm.
 • Kun käytät zoom-objektiivia, zoomaa kokonaan sisään.
 • Image Dust Off -tietoja ei voi saada, kun DX objektiivi on kiinnitetty.
 • Samoja viitetietoja voidaan käyttää eri objektiiveilla tai eri aukoilla otettuihin valokuviin.
 • Viitekuvia ei voi katsella tietokoneen kuvantamisohjelmistolla.
 • Ruudukkokuvio näytetään, kun vertailukuvia katsotaan kamerassa.