Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

„Портраит Импрессион Баланце“ је додато у меније за фотографисање и видео снимање

[ Баланс портретног утиска ] ставка је додата у меније за снимање фотографија и видео записа. Фино подесите поставке нијансе и осветљености за субјекте портрета људи и сачувајте резултате за примену током снимања као [ Моде 1 ], [ Моде 2 ] или [ Моде 3 ].

Креирање режима равнотеже портретног отиска

 1. Изаберите [ Портраит импрессион баланце ] у менију снимања фотографија.

 2. Означите режим од [ Моде 1 ] до [ Моде 3 ] и притисните 2 .

  Биће приказане опције за изабрани режим.

 3. Подесите нијансу и осветљеност.

  • Притисните 4 или 2 да бисте подесили нијансу на М (магента)–И (жутој) оси. Магента се повећава како се крећете ка М, амбер (жута) док се крећете ка И.
  • Притисните 1 или 3 да бисте подесили осветљеност. Осветљеност се повећава како вредности расту и опада како се спуштају.
  • Изабране вредности се приказују десно од мреже.
  • Притисните дугме O ( Q ) да бисте вратили подразумевана подешавања.

 4. Сачувај измене.

  • Притисните J да сачувате промене и изађете из менија.
  • Режими који су промењени од подразумеваних вредности означени су звездицама („ U “).
  • Поновите кораке од 1 до 4 да бисте креирали додатне режиме.

Примена сачуваних режима

Да бисте омогућили равнотежу отиска портрета током снимања, изаберите жељени режим ([ Моде 1 ] до [ Моде 3 ]) за [ Портраит импрессион баланце ] у менију снимања фотографија.

Ограничења равнотеже портретних приказа

[ Уравнотеженост отиска портрета ] је онемогућена ако је [ Монохром ] или [ Creative Picture Control ] изабрано за [ Подеси Picture Control ].

Подешавања током прегледа резултата

Ако је [ Портраит импрессион баланце ] додељено место у i менију помоћу прилагођеног подешавања ф1 [ Прилагоди i мени ], можете да изаберете ову опцију, да ротирате главни командни точкић да бисте изабрали режим, а затим да подесите нијансу и осветљеност помоћу вишенаменског селектора док прегледате њихове ефекте на објекат уоквирен на екрану.

RAW обрада

Ставка [ Баланс отиска портрета ] се додаје подешавањима која се могу подесити за [ Ретуширање ] > [ обрада RAW (тренутна слика) ] или [ обрада RAW (више слика) ] у менију репродукције i .