Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

„Омекшавање коже“ додато у меније за фотографисање и видео снимање

[ Омекшавање коже ] ставка је додата у меније за снимање фотографија и видео записа. Слике снимљене када се детектује лице човека на портрету биће аутоматски обрађене како би се ублажио тен субјекта.

Опција Опис
[ Исто као подешавања слике ]
(само мени за снимање видеа)
Користите опцију која је тренутно изабрана за фотографије.
[ високо ]

Изаберите количину омекшавања коже која се врши од (редоследом од високог до ниског) [ Високо ], [ Нормално ] и [ Ниско ].

  • Камера може да омекшава кожу на највише три субјекта истовремено.
  • Ако се детектује више од једног људског портрета, изнад сваког субјекта ће се појавити сива тачка фокуса. Ако је [ Ауто-ареа АФ ] изабрано за [ АФ-ареа моде ], иконе H и F ће се појавити на тачки фокуса коју је изабрала камера. Тачка фокуса се може поставити притиском на 4 или 2 да изаберете објекат на који се примењује омекшавање коже.
[ Нормално ]
[ Ниско ]
[ Ван ] Омекшавање коже искључено.

Ограничења за омекшавање коже у режиму фотографије

Омекшавање коже се не може комбиновати са неким функцијама камере, укључујући:

  • брзо снимање кадрова +,
  • вишеструке експозиције, и
  • ХДР преклапање.

Ограничења за омекшавање коже у видео режиму

Омекшавање коже се неће извршити ако:

  • [ Н- RAW 12-бит (НЕВ) ] или [ ПроРес RAW ХК 12-бит (МОВ) ] је изабран за [ Видео филе типе ] у менију за снимање видео записа, или
  • [ Н-Лог ] се бира за тонски режим када је [ ПроРес 422 ХК 10-бит (МОВ) ] или [ Х.265 10-бит (МОВ) ] изабран за [ Тип видео датотеке ] у менију за снимање видео записа.