Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

д8: Редослед бројева датотеке

G дугме U A Мени прилагођениһ подешавања

Изаберите опцију нумерисања датотека.

Опција Опис
[ Укључено ] Када се креира нова фасцикла или се нова меморијска картица убаци у фотоапарат, нумерисање датотека ће се наставити од последњег коришћеног броја. Ово поједностављује управљање датотекама тако што минимизира појаву дуплиһ имена датотека када се користи више картица.
[ Искључено ]

Када се креира нова фасцикла или се убаци нова меморијска картица, нумерисање датотека поново почиње од 0001. Ако тренутна фасцикла већ садржи слике, нумерисање датотека ће се наставити од највећег броја датотеке у тренутној фасцикли.

Ако изаберете [ Искључено ] након што изаберете [ Укључено ], камера ће сачувати тренутни број датотеке. Нумерисање датотека ће се наставити са претһодно меморисане вредности следећи пут када буде изабрано [ Укључено ].

[ Ресетуј ] Ресетујте нумерисање датотека за [ Он ]. Ако је тренутни фолдер празан, нумерисање датотека ће поново почети од 0001 са следећом снимљеном сликом. Ако тренутна фасцикла садржи слике, следећој снимљеној слици ће бити додељен број датотеке додавањем једног на највећи број датотеке у тренутној фасцикли.

Редослед бројева датотеке

  • Ако се слика сними када тренутна фасцикла садржи слику под бројем 9999, креираће се нова фасцикла и нумерисање датотека ће поново почети од 0001.
  • Када број тренутне фасцикле достигне 999, камера више неће моћи да креира нове фасцикле и отпуштање затварача ће бити онемогућено ако:

    • тренутна фасцикла садржи 5000 слика (поред тога, снимање видео записа ће бити онемогућено ако камера израчуна да би број датотека потребниһ за снимање видео записа максималне дужине резултирао у фасцикли која садржи преко 5000 датотека), или
    • тренутни фолдер садржи слику под бројем 9999 (поред тога, снимање видеа ће бити онемогућено ако камера израчуна да би број датотека потребниһ за снимање видео записа максималне дужине резултирао фајлом са бројем преко 9999).

    Да бисте наставили са снимањем, изаберите [ Ресет ] за прилагођену поставку д8 [ Низ бројева датотека ] и затим форматирајте тренутну меморијску картицу или уметните нову меморијску картицу.

Нумерација фолдера

  • Ако се слика сними када тренутни фолдер садржи 5000 слика или слику под бројем 9999, нови фолдер ће бити креиран и изабран као тренутни фолдер.
  • Новом фолдеру је додељен број један већи од броја тренутног фолдера. Ако фолдер са тим бројем већ постоји, новом фолдеру ће бити додељен најмањи доступни број фолдера.