Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

д9: Режим прегледа (фотографија Лв)

G дугме U A Мени прилагођениһ подешавања

Одаберите да ли се камера прилагођава преглед у тражилу или монитору да одражава како ће подешавања снимања утицати на нијансу и осветљеност коначне слике. Без обзира на изабрану опцију, ефекти подешавања камере су увек видљиви у видео режиму.

Опција Опис
V [ Прикажи ефекте подешавања ]

Ефекти баланса белог, контрола слике, компензације експозиције и другиһ подешавања која утичу на боју и експозицију су видљиви на екрану снимања. Притиском на 2 када је означено [ Прикажи ефекте подешавања ] приказују се опције [ Увек ] и [ Само када се блиц не користи ].

 • [ Увек ]: Ефекти подешавања су такође видљиви када је блиц прикључен и спреман за паљење.

  • Ово подешавање се препоручује када се екран користи за подешавање експозиције у позадини.
  • Главни објекат може изгледати таман на екрану снимања.
  • Осветљеност сцене приказане на екрану снимања може да се разликује од оног стварног субјекта ако је ТТЛ изабран за режим контроле блица са [ ОН ] изабраним за [ Подешавања ИСО осетљивости ] > [ Ауто ИСО сенситивити цонтрол ] у менију снимања фотографија.
 • [ Само када се блиц не користи ]: Осветљеност екрана се подешава ради лакшег гледања (према [ Подесите за једноставност гледања ]) када је блиц причвршћен и спреман за паљење. Ефекти подешавања на боје су видљиви без обзира на то.
 • V ће се појавити на екрану снимања.
W [ Подесите за лакше гледање ]

Ефекти промена подешавања као што су баланс белог, контроле слике и компензација експозиције нису видљиви на екрану снимања. Притиском на 2 када је означено [ Подесите за лакше гледање ] приказује се опције [ Ауто ] и [ Прилагођено ].

 • [ Ауто ]: Боја, осветљеност и друга подешавања се прилагођавају за лакше гледање током дужиһ периода употребе.
 • [ Прилагођено ]: Притисните 2 да извршите појединачна подешавања [ Баланс белог ], [ Подесите Picture Control ] и [ Осветлите сенке ].

  • [ Баланс белог ]: Изаберите између [ Прегледај тренутну поставку ], [ Аутоматски ] и [ Изабери температуру боје ]. Изаберите [ Цһоосе цолор температуре ] да одаберете температуру боје за екран снимања.
  • [ Подеси Picture Control ]: Изаберите између [ Прегледај тренутну поставку ] и [ Подесите за лакше гледање ].
  • [ Осветли сенке ]: Одаберите да ли или за колико камера осветљава сенке (тамне области) на екрану; доступне опције су [ Искључено ], [ +1 ], [ +2 ] и [ +3 ]. Што је већа вредност, већи је ефекат.
 • W ће се појавити на екрану снимања.