Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Контрола блица

G дугме U C мени за фотографисање

Подесите подешавања за бежичне даљинске блицеве или опционе блицеве монтиран на ципелу за додатну опрему за камеру.

  • За информације о подешавању подешавања за опционе блицеве монтиране на футролу за додатну опрему фотоапарата, погледајте „'Он-Цамера' у односу на 'Ремоте'" ( 0 "Он-Цамера" Версус "Ремоте" ).
  • За информације о подешавању подешавања за бежичне даљинске блицеве, погледајте „Шта је фотографија на даљину?“ ( 0 Шта је фотографија на даљину? ).

Режим контроле блица

Изаберите режим контроле блица и ниво блица и подесите друга подешавања за SB-5000 , SB-500 , SB-400 или SB-300 блицеве монтиране на футролу за додатну опрему фотоапарата.

  • Опције доступне на екрану контроле блица се разликују у зависности од опције изабране за [ Режим контроле блица ].
  • Подешавања за блицеве који нису SB-5000 , SB-500 , SB-400 и СБ-300 могу се подесити само помоћу контрола блица.
  • Подешавања за SB-5000 монтиран на ципели за додатну опрему такође се могу подесити помоћу контрола на блицу.

Опција Опис
[ ТТЛ ] Снага блица се аутоматски подешава у складу са условима снимања.
[ Аутоматски спољни блиц ] Светлост од блица се рефлектује од субјекта до аутоматског екстерног сензора блица и снага блица се аутоматски подешава.
[ Приручник са приоритетом удаљености ] Изаберите удаљеност до субјекта; излаз блица ће се аутоматски прилагодити.
[ Приручник ] Изаберите ниво блица ручно.
[ Блиц који се понавља ] Блиц се пали више пута током експозиције, стварајући ефекат вишеструке експозиције.

Опције бежичног блица

Подесите подешавања за истовремену бежичну контролу више даљинскиһ блица. Ова опција је доступна само када је блиц SB-5000 или SB-500 или бежични даљински управљач WR-R11a или WR-R10 монтиран на камеру.

Опција Опис
Y [ Оптички AWL ] Даљински блицеви се контролишу коришћењем блица ниског интензитета које емитује главни блиц ( 0 Оптицал AWL ).
Z [ Радио AWL ] Даљинске блицеве контролишу радио сигнали са WR-R11a / WR-R10 прикљученог на камеру ( 0 Радио AWL ).
[ Искључено ] Даљинско фотографисање са блицем је онемогућено.

Даљинска контрола блица

Изаберите режим даљинске контроле блица. Опције блица се могу подесити на дисплеју контроле блица; доступне опције се разликују у зависности од опције изабране за [ Даљинско управљање блицем ].

Опција Опис
[ групни блиц ] Изаберите посебан режим контроле блица за сваку групу удаљениһ блица ( 0 Групни блиц , Групни блиц ).
[ Брза бежична контрола ] Одаберите баланс између група А и Б и ручно подесите излаз за групу Ц ( 0 Брза бежична контрола , Брза бежична контрола (само SB-5000 ) ).
[ Даљинско понављање ] Блицеви се активирају више пута док је затварач отворен, стварајући ефекат вишеструке експозиције ( 0 Ремоте Репеатинг , Ремоте Репеатинг (само SB-5000 ) ).

Радио Ремоте Фласһ Инфо

Погледајте блицеве којима се тренутно управља преко радија AWL .