Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Мерење

G дугме U C мени за фотографисање

Мерење одређује како камера поставља експозицију.

Опција Опис
L [ Матрично мерење ] Камера мери широку површину кадра и подешава експозицију према дистрибуцији тонова, боји, композицији и удаљености за резултате блиске онима које се виде голим оком.
M [ Централно пондерисано мерење ]
  • Камера додељује највећу тежину центру кадра. Овај режим се, на пример, може користити са субјектима који доминирају композицијом.
  • Мерење по средини се такође препоручује када користите филтере са фактором експозиције (фактором филтера) преко 1×.
  • Величина области којој је додељена највећа тежина може се изабрати коришћењем прилагођене поставке б5 [ Центер-веигһтед ареа ].
  • Измерено подручје се може приказати или сакрити коришћењем прилагођениһ подешавања д18 [ Прилагођени приказ снимања на монитору ] и д19 [ Прилагођени приказ снимања у тражилу ].
N [ Спот метеринг ]
  • Камера мери круг пречника 4 мм/0,16 инча (еквивалентно приближно 1,5% кадра). Ово осигурава да ће објекат бити правилно експониран чак и када је позадина много светлија или тамнија.
  • Измерено подручје је усредсређено на тренутну тачку фокуса. Ако је [ Ауто-ареа АФ ] изабран за режим АФ-ареа ( 0 АФ-ареа Моде ), камера ће уместо тога мерити централну тачку фокуса.
t [ Пондерисано мерење ] Камера придаје највећу тежину истакнутим деловима. Користите ову опцију да бисте смањили губитак детаља у истакнутим деловима, на пример, када фотографишете извођаче са рефлекторима на сцени.