Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Смањење високофреквентног треперења

G дугме U C мени за фотографисање

Избором [ Он ( фино подешавање брзине затварача ) ] омогућава подешавање брзина затварача између ¹⁄₈₀₀₀ и ¹⁄₃₀ с у мањим корацима у режимима С и М , омогућавајући да се брзине које држе треперење на минимуму пронађу гледањем прегледа на екрану снимања.

  • Треперење може изазвати појаву трака на сликама снимљеним под високофреквентним ЛЕД осветљењем или на снимцима који укључују мониторе са високофреквентним ЛЕД екранима. Смањење величине корака који се користе за избор брзине затварача помаже у идентификацији брзина које треперење држе на минимуму.

  • Након што одаберете брзину затварача која одговара вашем субјекту, омогућите високофреквентно смањење треперења и фино подесите брзину затварача док гледате објекат на екрану снимања док не пронађете вредност која минимизира треперење и траке. Ефекат се може лакше утврдити зумирањем субјекта помоћу зума екрана.
  • Када је омогућено смањење треперења високе фреквенције, дисплеј брзине затварача приказује само именилац, са цифром која се додаје после децималне запете.
  • Приказана је прецизна брзина затварача. На пример, брзина затварача када је изабрано ¹⁄₅₀₀ с је тачно ¹⁄₅₁₂ с, што екран приказује као „512.0“, именилац.

  • Искључивањем високофреквентног смањења треперења враћа се брзина затварача на најближу од вредности које се нормално приказују.

Опрез: Смањење треперења високе фреквенције

  • Ефекти треперења на екрану снимања могу се разликовати од ониһ који се виде на фотографијама. Препоручујемо вам да направите пробне снимке да бисте идентификовали брзину затварача која минимизира треперење и траке.
  • Одржавање експозиције је онемогућено док је на снази смањење треперења високе фреквенције, чак и када је [ Брзина затварача ] изабрана за прилагођено подешавање б7 [ Кееп екп. када се ф/промени ].

Коришћење “ Рецалл Сһоотинг Фунцтионс ” са високофреквентним смањењем треперења

Одабиром [ Сачувај тренутна подешавања ] за прилагођену поставку ф2 [ Прилагођене контроле (снимање) ] > [ Позови функције снимања ] или [ Позови функције снимања ( чекање ) ] док је смањење треперења високе фреквенције на снази чува брзину затварача која је тренутно одабрана путем финог- штимовање. Ово вам омогућава да, на пример, идентификујете и сачувате брзину затварача која минимизира појаву пруга на високофреквентном ЛЕД дисплеју, а затим одмаһ опозовете сачувану вредност користећи изабрано дугме само када је ЛЕД екран у оквиру.