Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Информације о батерији

G дугме U B мени подешавања

Погледајте информације о батерији тренутно уметнута у камеру.

Опција Опис
[ Наплата ] Тренутни ниво батерије, изражен у процентима.
[ Број снимака ] Број слика снимљениһ од последњег пуњења батерије.
[ калибрација ]

Индикатор да ли је батерија потребна калибрација. Калибрација обезбеђује тачност приказа нивоа батерије; након што је батерија напуњена одређени број пута, [ j ] ће бити приказано.

  • Препоручујемо да калибришете батерију када је приказано [ j ] ( 0 Цалибратинг Баттериес ).
  • [ –– ] означава да калибрација није потребна.
[ Старост батерије ]

Екран са пет нивоа који показује старост батерије.

  • Вредност „0“ ( k ) указује да перформансе батерије нису нарушене.
  • Вредност „4“ ( l ) означава да је батерија достигла крај свог века пуњења. Замените батерију.

Број удараца

[ Број снимака ] показује колико пута је затварач био отпуштен. Имајте на уму да фотоапарат понекад може да отпусти затварач без снимања фотографије, на пример када мери унапред подешени ручни баланс белог.

Пуњење батерија на ниским температурама

Батерије генерално показују пад капацитета на ниским температурама околине. Чак и свеже батерије напуњене на температурама испод 5 °Ц (41 °Ф) могу показати привремено повећање вредности приказане за [ Баттери аге ] са „0“ на „1“, али ће се екран вратити у нормалу када се батерија испразни. поново напуњен на температури од око 20 °Ц (68 °Ф) или вишој.