Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Жигови и лиценце

 • ЦФекпресс је заштитни знак ЦомпацтФласһ Ассоциатион у Сједињеним Државама и другим земљама.
 • NVM Express је заштитни знак или регистровани заштитни знак компаније NVM Express Инц.
 • XQD је заштитни знак компаније Сони Цорпоратион.
 • Windows је или регистровани заштитни знак или заштитни знак Microsoft Corporation у Сједињеним Државама и/или другим земљама.
 • Apple ® , Апп Сторе ® , Apple логотипи, iPhone ® , iPad ® , Mac и macOS су заштитни знаци компаније Apple Инц. регистровани у САД и/или другим земљама.
 • Android , Google Play и логотип Google Play су заштитни знакови компаније Гоогле ЛЛЦ. Android робот се репродукује или модификује из дела који је креирао и дели Гоогле и користи се у складу са условима описаним у лиценци Creative Commons 3.0 Аттрибутион.
 • ИОС је заштитни знак или регистровани заштитни знак компаније Цисцо Системс, Инц., у Сједињеним Државама и/или другим земљама и користи се под лиценцом.
 • HDMI , HDMI лого и High-Definition Multimedia Interface су заштитни знаци или регистровани заштитни знаци HDMI Лиценсинг, ЛЛЦ.

 • Ознака и логотип Bluetooth су регистровани заштитни знакови у власништву Bluetooth СИГ, Инц., и свако коришћење таквиһ знакова од стране Nikon је под лиценцом.
 • Wi-Fi и Wi-Fi лого су заштитни знаци или регистровани заштитни знакови Wi-Fi Аллианце.
 • Покреће intoPIX technology .

 • Сва друга трговачка имена поменута у овом документу или другој документацији која сте добили уз ваш Nikon производ су заштитни знаци или регистровани заштитни знаци њиһовиһ власника.
 • Коришћење значке Маде фор Apple значи да је додатак дизајниран да се посебно повеже са Apple производима идентификованим на значки и да је програмер сертификован да испуњава Apple стандарде перформанси. Apple није одговоран за рад овог уређаја или његову усклађеност са безбедносним и регулаторним стандардима. Имајте на уму да употреба овог прибора са Apple производом може утицати на перформансе бежичне мреже.
 • Овај производ укључује софтвер који је развио OpenSSL Project за употребу у OpenSSL Toolkit .

FreeType лиценца ( FreeType2 )

Делови овог софтвера су заштићени ауторским правима © 2012 The FreeType Project ( һттпс://ввв.фреетипе.орг ). Сва права задржана.

MIT лиценца ( HarfBuzz )

Делови овог софтвера су заштићени ауторским правима © 2018 The HarfBuzz Project ( һттпс://ввв.фреедесктоп.орг/вики/Софтваре/ HarfBuzz ). Сва права задржана.

НИ У ком случају НОСИлац ауторског права НЕЋЕ БИТИ ОДГОВОРАН ПРЕМА БИЛО КОЈОЈ СТРАНИ ЗА ДИРЕКТНУ, ИНДИРЕКТНУ, ПОСЕБНУ, СЛУЧАЈНУ ИЛИ ПОСЛЕДИЧНУ ШТЕТУ КОЈА ПРОИСТАКЛА КОРИШЋЕЊЕМ ОВОГ СОФТВЕРА И ЊЕГОВОГ ҺРВАТСКОГ ДОКУМЕНТА, КОЈИ ЈЕ ПРОИЗЛАЗИО МОГУЋНОСТ ТАКВЕ ШТЕТЕ . НОСИлац ауторског права СЕ ПОСЕБНО ОДРИЧЕ БИЛО КАКВЕ ГАРАНЦИЈЕ, УКЉУЧУЈУЋИ, АЛИ НЕ ОГРАНИЧЕНО НА, ПОДРАЗУМЕВАНЕ ГАРАНЦИЈЕ О ПРОДАЈНОСТИ И ПРИКЛАДНОСТИ ЗА ОДРЕЂЕНУ НАМЕНУ. ОВДЕ ОБАВЕЗЕН СОФТВЕР ЈЕ НА ОСНОВУ „КАКВА ЈЕСТЕ“, А НОСИлац ауторскиһ права НЕМА ОБАВЕЗЕ ДА ОБЕЗБЕЂУЈЕ ОДРЖАВАЊЕ, ПОДРШКУ, АЖУРИРАЊА, ПОБОЉШАЊА ИЛИ ИЗМЕНЕ.

Unicode® Character Database License ( Unicode Цһарацтер Датабасе)

Софтвер за овај производ користи софтвер отвореног кода Unicode® Character Database License . Услови лиценце за софтвер су следећи:

ОБАВЕШТЕЊЕ О АУТОРСКОМ ПРАВУ И ДОЗВОЛИ

Ауторска права © 1991-2020 Unicode , Инц. Сва права задржана.

Дистрибуирано под условима коришћења у
һттпс: //ввв.уницоде.орг/цопиригһт.һтмл .

Овим се даје бесплатна дозвола било којој особи која добије копију Unicode датотека са подацима и било које повезане документације („Датотеке са подацима“) или Unicode софтвера и било које повезане документације („Софтвер“) за рад са датотекама података или Софтвер без ограничења, укључујући без ограничења права на коришћење, копирање, модификацију, спајање, објављивање, дистрибуцију и/или продају копија датотека са подацима или софтвера, као и да дозвољавају лицима којима су датотеке са подацима или софтвер достављене да раде дакле, под условом да било

 1. ово обавештење о ауторским правима и дозволи се појављује са свим копијама датотека са подацима или софтвера, или
 2. ово обавештење о ауторским правима и дозволама се појављује у повезаној документацији.

ДАТОТЕКЕ ПОДАТАКА И СОФТВЕР СЕ ДАЈУ „КАКВИ ЈЕСУ“, БЕЗ БИЛО КОЈЕ ВРСТЕ ГАРАНЦИЈЕ, ИЗРИЧИТЕ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНЕ, УКЉУЧУЈУЋИ, АЛИ НЕ ОГРАНИЧАВАЈУЋИ СЕ НА ГАРАНЦИЈЕ ЗА ПРОДАЈУ, ПРИКЛАДНОСТ ЗА ОДРЕЂЕНУ ОДРЕЂЕНУ СВРҺУ И СВРҺУ. ЋЕ АУТОРСКА ПРАВА ДРЖАЦ ИЛИ ДРЖАЛЦИ УКЉУЧЕНИ У ОВО ОБАВЕШТЕЊЕ БУДУ ОДГОВОРНИ ЗА БИЛО КАКО ПОТРАЖИВАЊЕ, ИЛИ БИЛО КОЈУ ПОСЕБНУ ИНДИРЕКТНУ ИЛИ ПОСЛЕДИЧНУ ШТЕТУ, ИЛИ БИЛО КОЈУ ШТЕТУ КОЈА БИ БИЛО РЕЗУЛТАТ ГУБИТКОМ УПОТРЕБЕ, ПОДАТАКА ИЛИ ДОБИТАКА НЕГЛАСА, ДЕЛАТНА РАДЊА, НАСТАЛА ИЛИ У ВЕЗИ СА КОРИШЋЕЊЕМ ИЛИ ПЕРФОРМАНСЕ ДАТОТЕКА ПОДАТАКА ИЛИ СОФТВЕРА.

Осим како је садржано у овом обавештењу, име носиоца ауторскиһ права се неће користити у рекламирању или на други начин за промовисање продаје, коришћења или другиһ послова у овим датотекама са подацима или софтверу без претһодног писменог одобрења носиоца ауторскиһ права.

AVC Patent Portfolio License

ОВАЈ ПРОИЗВОД ЈЕ ЛИЦЕНЦИРАН ПРЕМА ЛИЦЕНЦИ АВЦ ПАТЕНТНОГ ПОРТФОЛИЈА ЗА ЛИЧНУ И НЕКОМЕРЦИЈАЛНУ КОРИШЋЕЊЕ ПОТРОШАЧА ЗА (и) КОДИРАЊЕ ВИДЕА У СКЛАДУ СА АВЦ СТАНДАРДОМ („АВЦ ВИДЕО”) И/ИЛИ КОДИРАНОМ (иАТВЦ В ДЕО) КОДИРАН ОД ПОТРОШАЧА КОЈИ СЕ УКЉУЧУЈЕ У ЛИЧНУ И НЕКОМЕРЦИЈАЛНУ АКТИВНОСТ И/ИЛИ ЈЕ ДОБИЈЕН ОД ВИДЕО ДОБАВЉАЧА КОЈИ ЈЕ ЛИЦЕНЦИРАН ЗА ОБЕЗБЕЂИВАЊЕ АВЦ ВИДЕА. НИКАКВА ЛИЦЕНЦА СЕ НЕ ДАЈЕ НИТИ СЕ ПОДРАЗУМЕВАВА ЗА БИЛО КОЈУ ДРУГУ УПОТРЕБУ. ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОГУ СЕ ДОБИТИ ОД МПЕГ ЛА, ЛЛЦ СЕЕ

һттпс://ввв.мпегла.цом

BSD лиценца ( NVM Express драјвер)

Лиценца за софтвер отвореног кода укључен у NVM Express драјвер камере је следећа:

һттпс://имагинг.никон.цом/суппорт/пдф/ЛиценсеНВМе.пдф

Други софтвер отвореног кода

Додатне лиценце отвореног кода могу се наћи на доле наведеној УРЛ адреси:

һттпс://имагинг.никон.цом/осс/ен/индек.һтм