Átnevezheti a mappákat, valamint megadhatja, hogy melyik mappában fogja tárolni az ezután készített fényképeket.

Mappa

Mappa száma Mappa neve

Átnevezés

A mappák azonosítására a fényképezőgép által automatikusan kiosztott háromjegyű mappaszám, és az azt követő 5 karakterből álló mappanév szolgál. Az alapértelmezett mappanév a „D7500”; az új mappák kiosztott nevének módosításához válassza az Átnevezés lehetőséget, majd nevezze át a mappát a „Szövegbevitel” részben leírtak szerint (0 Szövegbevitel). Az alapértelmezett mappanév szükség szerint visszaállítható, a billentyűzet megjelenítése közben a O (Q) gomb nyomva tartásával. A már létező mappákat nem lehet átnevezni.

Szövegbevitel

Amikor szöveg bevitelére van szükség, megjelenik egy párbeszédablak. Koppintson az érintőképernyős billentyűzet betűire. A kívánt karaktert a választógombbal is kijelölheti a billentyűzet mezőben, a kijelölt karaktert pedig az J gomb lenyomásával helyezheti a kurzor aktuális helyére (a maximális karakterszám túllépését követően az utolsó karakter törlődik). A kurzor helyén lévő karakter törléséhez nyomja meg a O (Q) gombot. A kurzor új pozícióba mozgatásához koppintson a kijelzőre, vagy a W (Z) gomb nyomva tartása mellett nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot. A szövegbevitel befejezéséhez és az előző menübe való visszalépéshez nyomja meg a X (T) gombot. Ha a szövegbevitel befejezése nélkül kíván kilépni, nyomja meg a G gombot.

Szövegmező

Billentyűzet mező

Mappa kiválaszt. szám alapján

Az alábbi módon választhat ki mappát a száma alapján, illetve hozhat létre új mappát az aktuális mappanév és új mappaszám használatával:

 1. Válassza a Mappa kiválaszt. szám alapján lehetőséget.

  Jelölje ki a Mappa kiválaszt. szám alapján beállítást, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Válassza ki a kívánt mappa sorszámát.

  A kívánt számjegy kijelöléséhez nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot, majd a módosításához nyomja meg a 1 vagy a 3 gombot. Ha a kiválasztott sorszámmal már létezik mappa, W, X vagy Y ikon jelenik meg a mappa sorszámától balra:

  • W: A mappa üres.
  • X: A mappa részben megtelt.
  • Y: A mappa 999 képet tartalmaz, vagy az egyik kép sorszáma 9999. Több kép nem tárolható ebben a mappában.

 3. Mentse el a változtatásokat, majd lépjen ki.

  A művelet végrehajtásához és a főmenübe való visszalépéshez nyomja meg az J gombot (a tárolási mappa módosítása nélküli kilépéshez nyomja meg a G gombot). Ha a megadott sorszámmal még nem létezik mappa, akkor a készülék új mappát hoz létre. Az ezután készülő fényképek a kiválasztott mappában fognak tárolódni, ha még van benne szabad tárhely.

Mappa kiválasztása listából

A meglévő mappák listájából az alábbi módon választhat:

 1. Válassza a Mappa kiválasztása listából lehetőséget.

  Jelölje ki a Mappa kiválasztása listából lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Jelöljön ki egy mappát.

  A kívánt mappa kijelöléséhez nyomja meg a 1 vagy a 3 gombot.

 3. Válassza ki a kijelölt mappát.

  A kijelölt mappa kiválasztásához és a főmenübe történő visszalépéshez nyomja meg az J gombot. Az ezután készülő képek a kiválasztott mappában fognak tárolódni.

Mappa- és fájlsorszámok

Ha az aktuális mappa sorszáma 999, és 999 fényképet vagy egy 9999-es sorszámú képet tartalmaz, a készülék letiltja a zárkioldást, és újabb kép nem készíthető (ezenfelül előfordulhat, hogy nem készíthető videofelvétel, ha az aktuális mappa sorszáma 999, és a következő fájl a 992. lenne, illetve a sorszáma a 9992-es vagy ennél magasabb szám lenne). A felvételkészítés folytatásához hozzon létre egy 999-nél kisebb számú mappát, vagy módosítsa a Képméret / képkockaseb. és a Videominőség menüpont beállítását (0 Képméret / képkockaseb.).

Indítási idő

Ha a memóriakártya sok fájlt vagy mappát tartalmaz, a fényképezőgép indítási ideje növekedhet.