Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

g2: mukautetut säätimet

G -painike U A Mukautetut asetukset -valikko

Valitse videotilassa suoritettavat toiminnot käyttämällä kameran tai objektiivin säätimiä, mukaan lukien kameran painikkeita ja alivalitsinta ja objektiivin ohjausrengasta.

 • Valitse alla olevien ohjaimien roolit. Korosta haluamasi säädin ja paina J .

  Vaihtoehto
  w [ Fn1-painike ]
  y [ Fn2-painike ]
  1 [ Fn3-painike ]
  n [ Fn-painike pystykuvaukseen ]
  S [ Pystysuuntainen ISO - herkkyyspainike ]
  u [ Tarkennustilan painike ]
  b [ Suojaus/Fn4-painike ]
  V [ AF-ON-painike ]
  8 [ Alivalintakeskus ]
  D [ DISP-painike ]
  X [ Äänipainike ]
  p [ OK-painike ]
  F [ Pystysuuntainen monivalitsinkeskus ]
  A [ LAATU-painike ]
  z [ Videon tallennuspainike ]
  j [ AF-ON-painike pystykuvaukseen ]
  R [ ISO-herkkyyspainike ]
  Q [ Valotuskorjauspainike ]
  G [ Laukaisin ]
  y [ Komentovalitsimet ]
  S [ Objektiivin Fn -painike ]
  3 [ Objektiivi Fn2 -painike ]
  S [ Objektiivin Fn rengas (vastapäivään) ]
  R [ Objektiivin Fn rengas (myötäpäivään) ]
  T [ Objektiivin muistin asetuspainike ]
  l [ Objektiivin ohjausrengas ]
 • Roolit, jotka voidaan määrittää, on lueteltu alla. Käytettävissä olevat roolit vaihtelevat ohjauksen mukaan.

  Rooli Kuvaus
  A [ Esiasetettu tarkennuspiste ]

  Säätimen painaminen valitsee esiasetetun tarkennuspisteen.

  • Valitse piste korostamalla se, pitämällä säädintä painettuna ja painamalla tarkennustilan painiketta, kunnes tarkennuspiste vilkkuu.
  • Valitun säätimen toiminta voidaan valita painamalla 2 , kun [ Preset focus point ] on korostettuna.

   • [ Hae tarkennuspiste painamalla ]: Säätimen painaminen palauttaa esiasetetun tarkennuspisteen.
   • [ Pidä kiinni tarkennuspisteen palauttamiseksi ]: Esiasetettu tarkennuspiste valitaan, kun säädintä painetaan. Säätimen vapauttaminen palauttaa ennen säätimen painamista valitun tarkennuspisteen.
  K [ Valitse keskitarkennuspiste ] Säätimen painaminen valitsee keskimmäisen tarkennuspisteen.
  F [ Tallenna tarkennusasento ]

  Säätimen pitäminen painettuna tallentaa nykyisen tarkennuskohdan.

  • Tallennettu sijainti voidaan palauttaa säätimellä, jolle [ Recall focus position ] on määritetty ("muistin palautus").
  • Kun tallennat tarkennuskohdan, voit valita, voidaanko se palauttaa millä tahansa säätimellä, jolle [ Recall focus position ] on määritetty ([ Tallenna kaikille ]) vai käyttämällä vain tiettyä säädintä ([ Tallenna yksitellen ]).
  • Lisätietoja on kohdassa "Tarkennusasemien tallentaminen ja palauttaminen" ( 0 Tarkennusasemien tallentaminen ja palauttaminen ).
  H [ Muista tarkennusasento ]

  Säätimen painaminen palauttaa tarkennuskohdan, joka on tallennettu käyttämällä säädintä, jolle [ Tallenna tarkennuspaikka ] on määritetty.

  A [ AF-ON ]

  Säätimen painaminen käynnistää automaattisen tarkennuksen, mikä kopioi AF-ON -painikkeen toiminnon.

  • Kun AF-C on valittu tarkennustilaksi, kamera tarkentaa mukautetussa asetuksessa g6 [ AF speed ] valitulla nopeudella.
  G [ Nopea AF-ON ]

  Säätimen painaminen käynnistää automaattisen tarkennuksen, mikä kopioi AF-ON -painikkeen toiminnon.

  • Kun tarkennustilaksi valitaan AF-C , kamera tarkentaa suurimmalla nopeudella riippumatta mukautetulle asetukselle g6 [ AF speed ] valitusta vaihtoehdosta.
  F [ Vain AF-lukitus ] Tarkennus lukittuu, kun säädintä painetaan.
  E [ AE-lukko (pidä) ] Valotus lukittuu, kun säädintä painetaan. Valotuksen lukitus ei lopu, kun tallennus alkaa. Valotus pysyy lukittuna, kunnes säädintä painetaan toisen kerran tai valmiustilan ajastin umpeutuu.
  N [ AWB-lukitus (pidä) ] Jos valkotasapainoksi on valittu [ Auto ] tai [ Natural light auto ], valkotasapaino lukittuu, kun säädintä painetaan (valkotasapainon lukitus). Valkotasapainon lukitus ei pääty, kun tallennus alkaa. Lukitus kuitenkin vapautuu, kun säädintä painetaan toisen kerran tai valmiustilan ajastin umpeutuu.
  O [ AE/AWB-lukko (pidä) ] Valotus lukittuu, kun säädintä painetaan. Valkotasapaino lukittuu myös, jos [ Auto ] tai [ Natural light auto ] on valittu valkotasapainoksi. Valotus ja valkotasapainon lukitus eivät lopu, kun tallennus alkaa. Lukitus kuitenkin vapautuu, kun säädintä painetaan toisen kerran tai valmiustilan ajastin umpeutuu.
  C [ Vain AE-lukko ] Valotus lukittuu, kun säädintä painetaan.
  B [ AE/AF lock ] Tarkennus ja valotus lukittuvat, kun säädintä painetaan.
  K [ Vaihda FX / DX ] Paina säädintä vaihtaaksesi [ FX ] ja [ DX ] kuvaalueiden välillä.
  p [ Näytä apu ] Paina säädintä valitaksesi [ ON ] mukautetulle asetukselle g11 [ View assist ]. Paina uudelleen valitaksesi [ OFF ].
  E [ Korkeiden taajuuksien välkkynnän vähennys ]

  Säädintä painamalla voit hienosäätää suljinaikaa pienemmillä askelilla. Paina säädintä toisen kerran palauttaaksesi normaalin suljinajan valinnan.

  L [ Hiljainen tila ] Ota äänetön tila käyttöön painamalla säädintä. Poista käytöstä painamalla uudelleen.
  M [ Cycle live view info display ] Paina säädintä vaihtaaksesi kuvausnäyttöä. Käytettävissä olevien näyttöjen tyyppi ja sisältö voidaan valita mukautetuilla asetuksilla g16 [ Custom monitor shooting display ] ja g17 [ Custom viewfinder shooting display ].
  b [ Live view info display off ] Paina säädintä piilottaaksesi kuvakkeet ja muut tiedot kuvausnäytöstä. Paina uudelleen nähdäksesi.
  b [ Kehysruudukko ] Paina säädintä näyttääksesi kehystysruudukon. Piilota ruudukko painamalla säädintä uudelleen. Näyttötyyppi voidaan valita mukautetulla asetuksella g14 [ Grid type ].
  p [ Zoomaa päälle/pois ] Paina säädintä lähentääksesi näyttöä nykyisen tarkennuspisteen ympärillä olevalle alueelle. Paina uudelleen peruuttaaksesi zoomauksen.
  D [ Virtuaalinen horisontti ] Ota virtuaalisen horisontin näyttö käyttöön painamalla säädintä. Paina uudelleen piilottaaksesi näytön. Näyttötyyppi voidaan valita mukautetulla asetuksella d17 [ Virtual Horizon type ].
  W [ Tarkennuksen huippunäyttö ] Ota tarkennuksen huippu käyttöön painamalla säädintä kerran, kun tarkennustilaksi on valittu MF . Lopeta tarkennuksen korostus painamalla uudelleen.
  O [ OMA MENU ] Paina säädintä näyttääksesi "MY MENU".
  3 [ Avaa OMA VALIKKO - valikko ] Paina säädintä siirtyäksesi "OMA MENU" -valikon ylimpään kohtaan. Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat käyttää nopeasti usein käytettyä valikkokohtaa.
  K [ Toisto ] Aloita toisto painamalla säädintä.
  l [ Suodatettu toisto ] Paina säädintä nähdäksesi vain kuvat, jotka täyttävät toistovalikon [ Filtered playback conditions ] -kohdassa valitut ehdot.
  N [ Suodatettu toisto (valitse kriteerit) ] Paina säädintä siirtyäksesi kohtaan [ Suodatetut toistoehdot ] toistovalikossa.
  t [ Tehoaukko (avoin) ]
  • Aukko levenee, kun painiketta painetaan. Tämä asetus otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ Virta-aukko (sulje) ] on valittuna [ Fn2 button ] -kohdassa.
  • Kierrä objektiivin Fn-rengasta vastapäivään suurentaaksesi objektiivin aukkoa. Tämä asetus otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ Tehoaperture (sulje) ] on valittuna [ Objektiivin Fn rengas (myötäpäivään) ].
  q [ Tehoaukko (kiinni) ]
  • Aukko kapenee, kun painiketta painetaan. Tämä asetus otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ Virtaaukko (avoin) ] on valittuna [ Fn1-painike ] -kohdassa.
  • Kaventaa objektiivin aukkoa kiertämällä objektiivin Fn-rengasta myötäpäivään. Tämä asetus otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ Tehokasaukko (avoin) ] on valittuna [ Objektiivin Fn rengas (vastapäivään) ].
  i [ Valotuskorjaus + ]
  • Valotuskorjaus kasvaa, kun painiketta painetaan. Tämä vaihtoehto otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ Exposurekompensation − ] on valittuna [ Fn2 button ] -kohdassa.
  • Lisää valotuksen korjausta kääntämällä objektiivin Fn-rengasta myötäpäivään. Tämä vaihtoehto on käytössä automaattisesti, kun [ Exposurekompensation − ] on valittuna [ Objektiivin Fn rengas (vastapäivään) ].
  h [ Valotuskorjaus − ]
  • Valotuskorjaus pienenee, kun painiketta painetaan. Tämä vaihtoehto otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ Exposurekompensation + ] on valittuna [ Fn1 button ] -kohdassa.
  • Kierrä objektiivin Fn-rengasta vastapäivään vähentääksesi valotuksen korjausta. Tämä vaihtoehto on käytössä automaattisesti, kun [ Exposurekompensation + ] on valittuna [ Objektiivin Fn rengas (myötäpäivään) ].
  I [ Hi-Res Zoom + ]
  • Lähennä käyttämällä Hi-Res Zoomia; zoomaussuhde kasvaa, kun säädintä painetaan. Tämä vaihtoehto otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ Hi-Res Zoom − ] on valittuna [ Fn2 button ] -kohdassa.
  • Kierrä objektiivin Fn-rengasta myötäpäivään zoomataksesi käyttämällä Hi-Res Zoomia. Tämä vaihtoehto on käytössä automaattisesti, kun [ Hi-Res Zoom − ] on valittuna [ Objektiivin Fn rengas (vastapäivään) ].
  J [ Hi-Res Zoom − ]
  • Loitonna käyttämällä Hi-Res Zoomia; zoomaussuhde pienenee, kun säädintä painetaan. Tämä vaihtoehto otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ Hi-Res Zoom + ] on valittuna [ Fn1 button ] -kohdassa.
  • Kierrä objektiivin Fn-rengasta vastapäivään loitontaaksesi käyttämällä Hi-Res Zoomia. Tämä vaihtoehto otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ Hi-Res Zoom + ] on valittuna [ Objektiivin Fn rengas (myötäpäivään) ].
  B [ ISO-herkkyys (lisää) ] Lisää ISO-herkkyyttä kääntämällä objektiivin Fn-rengasta myötäpäivään. Tämä vaihtoehto otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ ISO-herkkyys (vähennys) ] on valittuna [ Objektiivin Fn-rengas (vastapäivään) ].
  C [ ISO-herkkyys (pienennä) ] Kierrä objektiivin Fn-rengasta vastapäivään vähentääksesi ISO-herkkyyttä. Tämä asetus otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ ISO-herkkyys (lisäys) ] on valittuna [ Objektiivin Fn-rengas (myötäpäivään) ].
  9 [ Kuvion sävyalue ] Voit selata seeprakuvion sävyaluevaihtoehtoja painamalla säädintä.
  1 [ Tallenna videoita ] Aloita tallennus painamalla säädintä. Lopeta tallennus painamalla uudelleen.
  e [ Sama kuin AF-ON-painike ] Säädin toimii AF-ON- painikkeelle valitussa roolissa.
  n [ Ampumavalikkopankki ] Valitse kuvausvalikkopankki painamalla säädintä ja kääntämällä komentokiekkoa.
  v [ Kuvaustila ] Valitse kuvaustila painamalla säädintä ja kiertämällä pääkomentokiekkoa.
  J [ Valitse kuva-alue ] Valitse videoiden kuva-alue painamalla säädintä ja kääntämällä komentokiekkoa. Huomaa, että kuva-aluetta ei voi muuttaa tallennuksen aikana.
  E [ Valotuskorjaus ] Säädä valotuksen korjausta joko pitämällä säädintä ja kääntämällä komentokiekkoa tai kiertämällä objektiivin ohjausrengasta.
  9 [ ISO-herkkyys ] Säädä ISO-herkkyyttä joko pitämällä säädintä ja kääntämällä komentokiekkoa tai kiertämällä objektiivin ohjausrengasta.
  m [ Valkotasapaino ] Pidä säädintä ja kierrä pääkomentokiekkoa säätääksesi videoiden valkotasapainoa. Jotkin vaihtoehdot tarjoavat alivaihtoehtoja, jotka voidaan valita kääntämällä alikomennon valintakiekkoa.
  h [ Aseta Picture Control ] Valitse kuvansäädin painamalla säädintä ja kääntämällä Picture Control .
  y [ Aktiivinen D-Lighting ] Säädä videoiden aktiivista D-Lightingia painamalla säädintä ja kääntämällä komentokiekkoa.
  w [ Mittaus ] Paina säädintä ja kierrä komentokiekkoa valitaksesi mittausvaihtoehdon käytettäväksi videon tallennuksen aikana.
  z [ Tarkennustila/AF-aluetila ] Pidä säädintä painettuna ja pyöritä pääkomentokiekkoa valitaksesi tarkennustilan ja alikokekkoa valitaksesi AF-aluetilan.
  a [ Ohjauslukko ]
  • Lukitse suljinaika painamalla säädintä ja kiertämällä pääkomentokiekkoa (tila M ). Lukitse aukko (tilat A ja M ) painamalla säädintä ja kiertämällä sivukomentokiekkoa.
  • Voit lukita tarkennuspisteen valinnan pitämällä säädintä painettuna ja painamalla 1 , 3 , 4 tai 2 .
  H [ Mikrofonin herkkyys ] Säädä mikrofonin herkkyyttä painamalla säädintä ja kääntämällä komentokiekkoa.
  X [ Tarkennus (M/A) ] Objektiivin ohjausrengasta voidaan käyttää manuaaliseen tarkennukseen riippumatta siitä, mikä vaihtoehto on valittu tarkennustilalle. Jos haluat tarkentaa uudelleen automaattitarkennuksella, paina laukaisin puoliväliin tai paina säädintä, jolle AF-ON on määritetty.
  q [ Tehokas aukko ] Säädä aukkoa kiertämällä objektiivin säätörengasta.
  H [ Hi-Res Zoom ] Kierrä objektiivin ohjausrengasta lähentääksesi tai loitontaaksesi käyttämällä Hi-Res Zoomia.
  [ Ei mitään ] Ohjauksella ei ole vaikutusta.

Power Aperture

 • Tehokas aukko on käytettävissä vain tiloissa A ja M .
 • Näyttö saattaa välkkyä, kun aukkoa säädetään.

Komentovalitsimet

Seuraavat roolit voidaan määrittää komentokiekot. Voit tarkastella vaihtoehtoja korostamalla kohteita ja painamalla 2 .

Rooli Kuvaus
[ Valotusasetus ] Vaihtele pää- ja alakomentokiekkojen roolit valituissa tiloissa. Paina 4 tai 2 korostaaksesi tilan ja 1 tai 3 vaihtaaksesi rooleja.
[ Tarkennus/AF-aluetilan valinta ] Vaihda rooleja kiertämällä pää- ja alakomentokiekkoa samalla, kun tarkennustilan painiketta painetaan.
[ Alakomentokiekon zoomausrooli ]

Valitse zoomausnäytössä alikokoneen rooli.

 • Valitse [ Exposure settings ], jos haluat muuttaa alikomennon valintakiekon roolia kussakin tilassa.
 • Valitse [ Zoomaa ], jos haluat käyttää alakomentokiekkoa lähentääksesi tai loitontaaksesi.