Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

f2: mukautetut säätimet (ammunta)

G -painike U A Mukautetut asetukset -valikko

Valitse valokuvatilassa suoritettavat toiminnot käyttämällä kameran tai objektiivin säätimiä, mukaan lukien kameran painikkeita ja alivalitsinta ja objektiivin ohjausrengasta.

 • Valitse alla olevien ohjaimien roolit. Korosta haluamasi säädin ja paina J .

  Vaihtoehto
  w [ Fn1-painike ]
  y [ Fn2-painike ]
  1 [ Fn3-painike ]
  n [ Fn-painike pystykuvaukseen ]
  S [ Pystysuuntainen ISO - herkkyyspainike ]
  V [ AF-ON-painike ]
  b [ Suojaus/Fn4-painike ]
  D [ DISP-painike ]
  8 [ Alivalintakeskus ]
  p [ OK-painike ]
  W [ Äänipainike ]
  B [ LAATU-painike ]
  F [ Pystysuuntainen monivalitsinkeskus ]
  j [ AF-ON-painike pystykuvaukseen ]
  z [ Videon tallennuspainike ]
  Q [ Valotuskorjauspainike ]
  R [ ISO-herkkyyspainike ]
  y [ Komentovalitsimet ]
  S [ Objektiivi Fn -painike ]
  3 [ Objektiivi Fn2 -painike ]
  S [ Objektiivin Fn rengas (vastapäivään) ]
  R [ Objektiivin Fn rengas (myötäpäivään) ]
  T [ Objektiivin muistin asetuspainike ]
  l [ Objektiivin ohjausrengas ]
 • Roolit, jotka voidaan määrittää, on lueteltu alla. Käytettävissä olevat roolit vaihtelevat ohjauksen mukaan.

  Rooli Kuvaus
  A [ Esiasetettu tarkennuspiste ]

  Säätimen painaminen valitsee esiasetetun tarkennuspisteen.

  • Valitse piste korostamalla se, pitämällä säädintä painettuna ja painamalla tarkennustilan painiketta, kunnes tarkennuspiste vilkkuu.
  • Erilliset tarkennuspisteet voidaan valita "leveälle" (vaakasuunnalle) ja kummallekin "korkealle" (pysty)suunnalle, jos muu vaihtoehto kuin [ Pois ] on valittu mukautetussa asetuksessa a5 [ Tallenna pisteet suunnan mukaan ].
  • Valitun säätimen toiminta voidaan valita painamalla 2 , kun [ Preset focus point ] on korostettuna.

   • [ Hae tarkennuspiste painamalla ]: Säätimen painaminen palauttaa esiasetetun tarkennuspisteen.
   • [ Pidä kiinni tarkennuspisteen palauttamiseksi ]: Esiasetettu tarkennuspiste valitaan, kun säädintä painetaan. Säätimen vapauttaminen palauttaa ennen säätimen painamista valitun tarkennuspisteen.
  K [ Valitse keskitarkennuspiste ] Säätimen painaminen valitsee keskimmäisen tarkennuspisteen.
  F [ Tallenna tarkennusasento ]

  Säätimen pitäminen painettuna tallentaa nykyisen tarkennuspaikan.

  • Tallennettu sijainti voidaan palauttaa säätimellä, jolle [ Recall focus position ] on määritetty ("muistin palautus").
  • Kun tallennat tarkennuskohdan, voit valita, voidaanko se palauttaa millä tahansa säätimellä, jolle [ Recall focus position ] on määritetty ([ Tallenna kaikille ]) vai käyttämällä vain tiettyä säädintä ([ Tallenna yksitellen ]).
  • Lisätietoja on kohdassa "Tarkennusasemien tallentaminen ja palauttaminen" ( 0 Tarkennusasemien tallentaminen ja palauttaminen ).
  H [ Muista tarkennusasento ]

  Säätimen painaminen palauttaa tarkennuskohdan, joka on tallennettu käyttämällä säädintä, jolle [ Tallenna tarkennuspaikka ] on määritetty.

  d [ AF-aluetila ]

  Säätimen pitäminen painettuna valitsee esiasetetun AF-aluetilan. Aiemmin käytössä ollut AF-aluetila palautetaan, kun säädin vapautetaan.

  • Valitse AF-aluetila painamalla 2 , kun [ AF-area mode ] on korostettuna.
  5 [ AF-aluetila + AF-ON ]

  Säätimen pitäminen painettuna valitsee esiasetetun AF-aluetilan ja käynnistää automaattisen tarkennuksen. Aiemmin käytössä ollut AF-aluetila palautetaan, kun säädin vapautetaan.

  • Valitse AF-aluetila painamalla 2 , kun [ AF-area mode + AF-ON ] on korostettuna.
  A [ AF-ON ] Säätimen painaminen käynnistää automaattisen tarkennuksen, mikä kopioi AF-ON -painikkeen toiminnon.
  F [ Vain AF-lukitus ] Tarkennus lukittuu, kun säädintä painetaan.
  E [ AE-lukko (pidä) ] Valotus lukittuu, kun säädintä painetaan. Valotuksen lukitus ei pääty, kun suljin vapautetaan. Valotus pysyy lukittuna, kunnes säädintä painetaan toisen kerran tai valmiustilan ajastin umpeutuu.
  N [ AWB-lukitus (pidä) ] Jos valkotasapainoksi on valittu [ Auto ] tai [ Natural light auto ], valkotasapaino lukittuu, kun säädintä painetaan (valkotasapainon lukitus). Valkotasapainon lukitus ei pääty, kun suljin vapautetaan. Lukitus kuitenkin vapautuu, kun säädintä painetaan toisen kerran tai valmiustilan ajastin umpeutuu.
  O [ AE/AWB-lukko (pidä) ] Valotus lukittuu, kun säädintä painetaan. Valkotasapaino lukittuu myös, jos [ Auto ] tai [ Natural light auto ] on valittu valkotasapainoksi. Valotus ja valkotasapainon lukitus eivät lopu, kun suljin vapautetaan. Lukitus kuitenkin vapautuu, kun säädintä painetaan toisen kerran tai valmiustilan ajastin umpeutuu.
  D [ AE-lukko (Reset vapautettaessa) ] Valotus lukittuu, kun säädintä painetaan. Valotus pysyy lukittuna, kunnes säädintä painetaan toisen kerran, suljin vapautetaan tai valmiustilan ajastin umpeutuu.
  C [ Vain AE-lukko ] Valotus lukittuu, kun säädintä painetaan.
  B [ AE/AF lock ] Tarkennus ja valotus lukittuvat, kun säädintä painetaan.
  r [ FV lukko ] Paina säädintä lukitaksesi salaman arvon valinnaisille salamayksiköille; paina uudelleen peruuttaaksesi FV-lukituksen.
  h [ c Poista käytöstä / ota käyttöön ] Jos salama on tällä hetkellä käytössä, se poistetaan käytöstä, kun säädintä painetaan. Jos salama on tällä hetkellä pois päältä, etuverhon synkronointi valitaan, kun säädintä painetaan.
  K [ Vaihda FX / DX ] Paina säädintä vaihtaaksesi kohtaan [ DX (24×16) ], kun [ FX (36×24) ] on valittu kuva-alueeksi. Säätimen painaminen, kun kuva-alueelle on valittu jokin muu vaihtoehto kuin [ FX (36×24) ], valitset [ FX (36×24) ].
  a [ Valokuvan välkkynnän vähennys ] Paina säädintä valitaksesi [ ON ] [ Valokuvan vilkkumisen vähennys ] -asetukseksi valokuvausvalikossa. Paina uudelleen valitaksesi [ OFF ].
  q [ Esikatselu ] Kun säädintä painetaan, kuvausnäyttö näyttää, kuinka nykyiset valokuva-asetukset vaikuttavat väreihin, valotukseen ja syväterävyyteen.
  o [ Hae kuvaustoiminnot ]

  Pidä säädintä painettuna palauttaaksesi aiemmin valitut asetukset.

  • Valitse palautettavat asetukset painamalla 2 , kun [ Hae kuvaustoiminnot ] on korostettuna.

   • Korosta kohteet näppäimellä 1 tai 3 ja paina J valitaksesi ( M ) tai poista valinta ( U ). Vain rastilla ( M ) merkityt kohteet palautetaan, kun painiketta painetaan.
   • Korosta kohteet näppäimellä 1 tai 3 ja paina 2 nähdäksesi vaihtoehdot. Tallenna muutokset ja poistu painamalla J
   • Jos haluat tallentaa kameran nykyiset asetukset myöhempää käyttöä varten, valitse [ Tallenna nykyiset asetukset ].
  • Asetuksia, kuten suljinaikaa ja aukkoa, voidaan muuttaa pitämällä säädintä painettuna ja kääntämällä komentokiekkoa.

   • Tilassa P voit säätää joustavia ohjelma-asetuksia.
   • Jos mukautetussa asetuksessa b3 [ Helppo valotuksen korjaus ] on valittu jokin muu vaihtoehto kuin [ Off ], valotuksen korjausta voidaan säätää kääntämällä komentokiekkoa.
  L [ Hae kuvaustoiminnot (pidossa) ]

  Paina säädintä palauttaaksesi aiemmin tallennetut still-kuvausasetukset (mukaan lukien kuvaustila ja mittaus). Säätimen painaminen toisen kerran palauttaa asetukset, jotka olivat voimassa ennen tallennettujen asetusten palauttamista.

  • Valitse haetut asetukset painamalla 2 , kun [ Hae kuvaustoiminnot (pidä) ] on korostettuna. Asetukset, jotka voidaan tallentaa, ovat samat kuin kohdassa [ Recall shooting functions ]. [ Hae kuvaustoiminnot (pidossa) ] ei kuitenkaan voi tallentaa tai palauttaa [ AF-ON ] -asetuksia.
  • Kuvausnäyttöön tulee o kuvake, kun tallennetut asetukset ovat voimassa.
  • Valotusaikaa ja aukkoa voidaan muuttaa kääntämällä komentokiekkoja tallennettujen asetusten ollessa voimassa.

   • Tilassa P voit säätää joustavia ohjelma-asetuksia.
   • Jos mukautetussa asetuksessa b3 [ Helppo valotuksen korjaus ] on valittu jokin muu vaihtoehto kuin [ Off ], valotuksen korjausta voidaan säätää kääntämällä komentokiekkoa.
  E [ Korkeiden taajuuksien välkkynnän vähennys ]

  Säädintä painamalla voit hienosäätää suljinaikaa pienemmillä askelilla. Paina säädintä toisen kerran palauttaaksesi normaalin suljinajan valinnan.

  1 [ Haarukointipurske ]
  • Jos säädintä painetaan, kun jokin muu vaihtoehto kuin [ WB bracketing ] on valittuna kuvausvalikon [ Automaattinen haarukointi ] > [ Automaattinen haarukointi ] -kohdassa jatkuvassa vapautustilassa, kamera ottaa kaikki kuvat nykyisessä haarukointiohjelmassa ja toista haarukointisarja, kun laukaisinta painetaan. Yhden kuvan vapautustilassa kuvaus päättyy ensimmäisen haarukointijakson jälkeen.
  • Jos [ Valkotasapainon haarukointi ] on valittu kohdassa [ Automaattinen haarukointi ], kamera ottaa kuvia, kun laukaisinta painetaan ja käyttää valkotasapainon haarukointia jokaisessa otoksessa.
  c [ Synkronoi. julkaisuvalinta ]

  Kun [ Synkronoitu laukaisu ] on valittu [ Yhdistä muihin kameroihin ] -kohdassa verkkovalikossa tai kun langatonta kaukosäädintä käytetään synkronoituun vapautukseen, valitulla säätimellä voidaan vaihtaa kaukolaukaisun ja master- tai synkronoidun vapautuksen välillä. Käytettävissä olevat vaihtoehdot riippuvat mukautetulle asetukselle d5 [ Sync. vapautustilan asetukset ].

  • Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä, kun [ Sync ] on valittuna [ Sync. vapautustilan asetukset ]:

   • [ Vain päävapautus ] ( c ): Pidä säädin painettuna ottaaksesi kuvia vain pääkameralla.
   • [ Vain kaukolaukaisu ] ( d ): Pidä säädin painettuna ottaaksesi kuvia vain kauko-ohjaimilla.
  • Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä, kun [ No sync ] on valittuna [ Synkronointi. vapautustilan asetukset ]:

   • [ Synkronoitu vapautus ] ( 6 ): Pidä säädin painettuna synkronoidaksesi pää- ja etäkameroiden vapautukset.
   • [ Vain kaukolaukaisu ] ( d ): Pidä säädin painettuna ottaaksesi kuvia vain kauko-ohjaimilla.
  L [ Ohita muut kamerat ]

  Paina säädintä ottaaksesi pääkameran roolin etänä toiselta kameralta, joka toimii pääkamerana ja ohjaa etäkameroita synkronoidun vapautuksen aikana.

  • Tämä asetus tulee voimaan, kun useita saman ryhmän kameroita on määritetty päämiehiksi verkkovalikon [ Yhdistä muihin kameroihin ] -toiminnolla.
  • Sitä ei voida käyttää etäroolissa toimivien kameroiden nostamiseen pääkameran rooliin.
  4 [ + RAW ]
  • Jos JPEG vaihtoehto on tällä hetkellä valittuna kuvanlaaduksi, kuvausnäytössä näkyy " RAW " ja NEF ( RAW ) -kopio tallennetaan ja seuraava kuva otetaan säätimen painamisen jälkeen. Alkuperäinen kuvanlaatuasetus palautetaan, kun poistat sormesi laukaisimelta tai painat säädintä uudelleen peruuttamalla [ + RAW ].
  • NEF ( RAW ) -kopiot tallennetaan asetuksilla, jotka on tällä hetkellä valittu [ RAW tallennus ]-asetukselle valokuvausvalikossa.
  L [ Hiljainen tila ] Ota äänetön tila käyttöön painamalla säädintä. Poista käytöstä painamalla uudelleen.
  M [ Cycle live view info display ] Paina säädintä vaihtaaksesi kuvausnäyttöä. Käytettävissä olevien näyttöjen tyyppi ja sisältö voidaan valita mukautetuilla asetuksilla d18 [ Custom monitor shooting display ] ja d19 [ Custom viewfinder shooting display ].
  b [ Live view info display off ] Paina säädintä piilottaaksesi kuvakkeet ja muut tiedot kuvausnäytöstä. Paina uudelleen nähdäksesi.
  b [ Kehysruudukko ] Paina säädintä näyttääksesi kehystysruudukon. Piilota ruudukko painamalla säädintä uudelleen. Näyttötyyppi voidaan valita mukautetulla asetuksella d16 [ Grid type ].
  p [ Zoomaa päälle/pois ] Paina säädintä lähentääksesi näyttöä nykyisen tarkennuspisteen ympärillä olevalle alueelle. Paina uudelleen peruuttaaksesi zoomauksen.
  D [ Virtuaalinen horisontti ] Ota virtuaalisen horisontin näyttö käyttöön painamalla säädintä. Paina uudelleen piilottaaksesi näytön. Näyttötyyppi voidaan valita mukautetulla asetuksella d17 [ Virtual Horizon type ].
  k [ Starlight view (kuva Lv) ] Ota tähtivalonäkymä käyttöön painamalla säädintä. Lopeta tähtivalonäkymä painamalla uudelleen.
  m [ Katselutila (valokuva Lv) ] Paina säädintä vaihtaaksesi mukautetulle asetukselle d9 [ Katselutila (kuva Lv) ] valitun vaihtoehdon [ Näytä asetusten tehosteet ] -asetukseksi [ Säädä katselun helpottamiseksi ] tai päinvastoin .
  W [ Tarkennuksen huippunäyttö ] Ota tarkennuksen huippu käyttöön painamalla säädintä kerran, kun tarkennustilaksi on valittu MF . Lopeta tarkennuksen korostus painamalla uudelleen.
  O [ OMA MENU ] Paina säädintä näyttääksesi "MY MENU".
  3 [ Avaa OMA VALIKKO - valikko ] Paina säädintä siirtyäksesi "OMA MENU" -valikon ylimpään kohtaan. Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat käyttää nopeasti usein käytettyä valikkokohtaa.
  K [ Toisto ] Aloita toisto painamalla säädintä.
  l [ Suodatettu toisto ] Paina säädintä nähdäksesi vain kuvat, jotka täyttävät toistovalikon [ Filtered playback conditions ] -kohdassa valitut ehdot.
  N [ Suodatettu toisto (valitse kriteerit) ] Paina säädintä siirtyäksesi kohtaan [ Suodatetut toistoehdot ] toistovalikossa.
  e [ Sama kuin AF-ON-painike ] Säädin toimii AF-ON- painikkeelle valitussa roolissa.
  T [ Sama kuin exp. comp. painike ] Säädin toimii E painikkeelle valitussa roolissa.
  U [ Sama kuin ISO-herkkyyspainike ] Säädin toimii S ( Q ) -painikkeelle sillä hetkellä valitussa roolissa.
  n [ Ampumavalikkopankki ] Valitse kuvausvalikkopankki painamalla säädintä ja kääntämällä komentokiekkoa.
  v [ Kuvaustila ] Valitse kuvaustila painamalla säädintä ja kiertämällä pääkomentokiekkoa.
  J [ Valitse kuva-alue ] Valitse kuva-alue painamalla säädintä ja kääntämällä komentokiekkoa.
  8 [ Kuvan laatu/koko ] Paina säädintä ja kierrä pääkomentokiekkoa valitaksesi kuvanlaatuvaihtoehdon ja alakomentokiekkoa valitaksesi kuvakoon.
  m [ Valkotasapaino ] Valitse valkotasapainoasetus pitämällä säädintä painettuna ja kiertämällä pääkomentokiekkoa. Jotkin vaihtoehdot tarjoavat alivaihtoehtoja, jotka voidaan valita kääntämällä alikomennon valintakiekkoa.
  h [ Aseta Picture Control ] Paina säädintä ja kierrä komentokiekkoa valitaksesi Picture Control .
  y [ Aktiivinen D-Lighting ] Säädä aktiivista D-Lightingia painamalla säädintä ja kääntämällä komentokiekkoa.
  w [ Mittaus ] Valitse mittausvaihtoehto painamalla säädintä ja kääntämällä komentokiekkoa.
  I [ Salamatila/kompensaatio ] Valitse salamatila painamalla säädintä ja kiertämällä pääkomentokiekkoa ja säädä salaman tehoa sivukomentokiekkoa.
  v [ Vapautustila ] Pidä säädintä painettuna ja kierrä pääkomentokiekkoa valitaksesi vapautustilan. Valitun tilan vaihtoehdot, jos sellaisia on, voidaan valita pitämällä säädintä painettuna ja kääntämällä sivukomentokiekkoa.
  z [ Tarkennustila/AF-aluetila ] Pidä säädintä painettuna ja pyöritä pääkomentokiekkoa valitaksesi tarkennustilan ja alikokekkoa valitaksesi AF-aluetilan.
  t [ Automaattinen haarukointi ] Paina säädintä ja kierrä pääkomentokiekkoa valitaksesi otosten lukumäärän ja alakomentokiekkoa valitaksesi haarukoinnin lisäyksen tai aktiivisen D-Lightingin määrän.
  $ [ Uusi valotus ] Paina säädintä ja kierrä pääkomentokiekkoa valitaksesi tilan ja alakomentokiekkoa valitaksesi otosten lukumäärän.
  2 [ HDR-peittokuva ] Paina säädintä ja kierrä pääkomentokiekkoa valitaksesi tilan ja alakomentokiekkoa säätääksesi HDR-voimakkuutta.
  a [ Ohjauslukko ]
  • Lukitse suljinaika painamalla säädintä ja kiertämällä pääkomentokiekkoa (tilat S ja M ). Lukitse aukko (tilat A ja M ) painamalla säädintä ja kiertämällä sivukomentokiekkoa.
  • Voit lukita tarkennuspisteen valinnan pitämällä säädintä painettuna ja painamalla 1 , 3 , 4 tai 2 .
  v [ 1 askel spd/aukko ]

  Säädä suljinaikaa ja aukkoa 1 EV:n välein riippumatta siitä, mikä vaihtoehto on valittu kohdassa Mukautettu asetus b2 [ Valotussäädön valotuksen vaiheet ].

  • Tiloissa S ja M suljinaikaa voidaan säätää 1 EV:n välein pitämällä säädintä painettuna ja kiertämällä pääkomentokiekkoa.
  • A- ja M -tiloissa aukkoa voidaan säätää 1 EV:n välein pitämällä säädintä painettuna ja kääntämällä sivukomentokiekkoa.
  w [ Valitse ei-CPU-objektiivin numero ] Paina säädintä ja kierrä komentokiekkoa valitaksesi objektiivin numeron, joka on tallennettu asetusvalikon [ Non-CPU lens data ] -kohdalla.
  X [ Tarkennus (M/A) ] Automaattitarkennus voidaan ohittaa kääntämällä objektiivin ohjausrengasta (automaattinen tarkennus manuaalisella ohituksella). Ohjausrengasta voidaan käyttää manuaaliseen tarkentamiseen, kun laukaisin painetaan puoliväliin. Jos haluat tarkentaa uudelleen automaattitarkennuksella, nosta sormesi laukaisimelta ja paina se uudelleen puoliväliin.
  q [ Aukko ] Säädä aukkoa kiertämällä objektiivin säätörengasta.
  t [ Aukko (avoin) ] Kierrä objektiivin Fn-rengasta vastapäivään suurentaaksesi objektiivin aukkoa. Tämä asetus otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ Aperture (close) ] on valittuna [ Objektiivin Fn rengas (myötäpäivään) ].
  q [ Aukko (sulje) ] Kaventaa objektiivin aukkoa kiertämällä objektiivin Fn-rengasta myötäpäivään. Tämä vaihtoehto otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ Aperture (open) ] on valittuna [ Objektiivin Fn-rengas (vastapäivään) ].
  E [ Valotuskorjaus ]
  • Tämän toiminnon määrittäminen Fn- painikkeelle pystykuvausta varten mahdollistaa valotuksen korjauksen säätämisen pitämällä painiketta painettuna ja kääntämällä komentokiekkoa.
  • Tämän toiminnon määrittäminen objektiivin ohjausrenkaaseen mahdollistaa valotuksen korjauksen säätämisen rengasta kiertämällä.
  i [ Valotuskorjaus + ] Lisää valotuksen korjausta kääntämällä objektiivin Fn-rengasta myötäpäivään. Tämä vaihtoehto on käytössä automaattisesti, kun [ Exposurekompensation − ] on valittuna [ Objektiivin Fn rengas (vastapäivään) ].
  h [ Valotuskorjaus − ] Kierrä objektiivin Fn-rengasta vastapäivään vähentääksesi valotuksen korjausta. Tämä vaihtoehto on käytössä automaattisesti, kun [ Exposurekompensation + ] on valittuna [ Objektiivin Fn rengas (myötäpäivään) ].
  9 [ ISO-herkkyys ] Säädä ISO-herkkyyttä kääntämällä objektiivin ohjausrengasta.
  B [ ISO-herkkyys (lisää) ] Lisää ISO-herkkyyttä kääntämällä objektiivin Fn-rengasta myötäpäivään. Tämä asetus otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ ISO-herkkyys (vähennys) ] on valittuna [ Objektiivin Fn-rengas (vastapäivään) ].
  C [ ISO-herkkyys (pienennä) ] Kierrä objektiivin Fn-rengasta vastapäivään vähentääksesi ISO-herkkyyttä. Tämä asetus otetaan käyttöön automaattisesti, kun [ ISO-herkkyys (lisäys) ] on valittuna [ Objektiivin Fn-rengas (myötäpäivään) ].
  [ Ei mitään ] Ohjauksella ei ole vaikutusta.

Komentovalitsimet

Komentokiekkoille voidaan määrittää seuraavat roolit. Voit tarkastella vaihtoehtoja korostamalla kohteita ja painamalla 2 .

Rooli Kuvaus
[ Valotusasetus ] Vaihtele pää- ja alakomentokiekkojen roolit valituissa tiloissa. Paina 4 tai 2 korostaaksesi tilan ja 1 tai 3 vaihtaaksesi rooleja.
[ Tarkennus/AF-alueen valinta ] Vaihda rooleja kiertämällä pää- ja alakomentokiekkoa samalla, kun tarkennustilan painiketta painetaan.
[ Alakomentokiekon zoomausrooli ]

Valitse zoomausnäytössä alikokoneen rooli.

 • Valitse [ Exposure settings ], jos haluat muuttaa alikomennon valintakiekon roolia kussakin tilassa.
 • Valitse [ Zoomaa ], jos haluat käyttää alakomentokiekkoa lähentääksesi tai loitontaaksesi.

Tarkennusasemien tallentaminen ja palauttaminen

Voit tallentaa nykyisen tarkennuspaikan pitämällä painettuna mukautettua säädintä, jolle olet määrittänyt [ Tallenna tarkennuspaikka ]. Tallennettu tarkennuspaikka voidaan palauttaa välittömästi painamalla mukautettua säädintä, jolle on määritetty [ Muista tarkennusasento ] (" muistin muistaminen ”). Tästä voi olla hyötyä, jos palaat usein kiinteällä tarkennusetäisyydellä oleviin kohteisiin.

 • [ Recall focus position ] voidaan määrittää useille säätimille. Tarkennusasennot, jotka on tallennettu valitsemalla [ Save to all ] kohdassa [ Tallenna tarkennuspaikka ], voidaan palauttaa millä tahansa määritetyllä säätimellä. Ne, jotka on tallennettu valitsemalla [ Tallenna yksitellen ] kohdassa [ Tallenna tarkennuspaikka ], voidaan sen sijaan palauttaa vain tietyn säätimen avulla.
 • Tarkennusasennot voidaan tallentaa missä tahansa tarkennustilassa.
 • Tallennettu etäisyys kuitenkin nollautuu, kun objektiivi irrotetaan.

Varoitukset: Tarkennusasemien tallentaminen ja palauttaminen

 • Tarkennuspaikkoja ei voi tallentaa, kun kuvaustiedot ovat näkyvissä.
 • Tallennetun arvon haettaessa valittu tarkennuskohta voi poiketa tallennetusta asennosta ympäristön lämpötilan muutosten vuoksi.
 • Muutokset zoomaukseen tarkennuskohdan tallentamisen jälkeen yleensä muuttaa valittua sijaintia, kun arvo palautetaan.

"Tallenna kaikille"

 1. Määritä [ Recall focus position ] säätimelle.

  Toista tämä vaihe jokaiselle säätimelle, jota aiot käyttää muistin palauttamiseen.

 2. Valitse mukautetun ohjausobjektin luettelosta toinen säädin ja, kun sinua kehotetaan valitsemaan rooli, korosta [ Save focus position ] ja paina 2 .

  Tallennusvaihtoehdot tulevat näkyviin.

 3. Korosta [ Tallenna kaikille ] ja paina J

 4. Tarkenna haluamaasi kohteeseen kuvausnäytössä ja pidä alhaalla säädintä, jolle [ Tallenna tarkennuspaikka ] on määritetty.

  F -kuvake ilmestyy kuvausnäyttöön, jos toiminto onnistuu.

 5. Paina mitä tahansa säätimiä, joille [ Recall focus position ] määritettiin vaiheessa 1.

  • Tallennettu tarkennuspaikka palautetaan.
  • Vaikka [ Recall focus position ] voidaan määrittää useille säätimille, sama tarkennuskohta palautetaan käytetystä säätimestä riippumatta.
  • Kun pidät alhaalla säädintä, jolle on määritetty [ Recall focus position ], manuaalinen tarkennus aktivoituu ( MF ), eikä kamera tarkenna uudelleen, jos laukaisin painetaan puoliväliin, kun säädin on painettuna.

"Tallenna yksitellen"

 1. Määritä [ Recall focus position ] useille säätimille.

 2. Valitse mukautetun ohjausobjektin luettelosta toinen säädin ja, kun sinua kehotetaan valitsemaan rooli, korosta [ Save focus position ] ja paina 2 .

  Tallennusvaihtoehdot tulevat näkyviin.

 3. Korosta [ Tallenna yksitellen ] ja paina J

 4. Tarkenna haluamaasi kohteeseen kuvausnäytössä ja pidä alhaalla säädintä, jolle [ Tallenna tarkennuspaikka ] on määritetty.

  F -kuvake vilkkuu kuvausnäytössä.

 5. Paina painiketta, jota aiot käyttää vaiheessa 4 tallennetun tarkennuskohdan palauttamiseen.

  • Paina niistä säätimistä, joille [ Recall focus position ] määritettiin vaiheessa 1, paina säädintä, jota aiot käyttää vaiheessa 4 tallennetun tarkennuskohdan palauttamiseen.
  • Kuvausnäyttöön tulee viesti, jos toiminto onnistuu.
  • Toista vaiheet 4–5 tallentaaksesi lisää tarkennuspaikkoja muihin säätimiin, joille [ Recall focus position ] on määritetty.

 6. Paina halutun tarkennuskohdan säädintä.

  • Kyseiseen säätimeen tallennettu tarkennusasento palautetaan.
  • Kun pidät alhaalla säädintä, jolle on määritetty [ Recall focus position ], manuaalinen tarkennus aktivoituu ( MF ), eikä kamera tarkenna uudelleen, jos laukaisin painetaan puoliväliin, kun säädin on painettuna.