Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

IPTC

G дугме U B мени подешавања

IPTC унапред подешене поставке се могу креирати или уређивати на фотоапарату и уградити у нове фотографије као што је описано у наставку.

 • Такође можете учитати IPTC унапред подешене поставке креиране на рачунару.
 • Да бисте креирали IPTC унапред подешене поставке и сачували иһ на меморијским картицама за каснији увоз, користите IPTC Preset Manager ( 0 IPTC Preset Manager ).

Креирање, преименовање, уређивање и копирање унапред подешениһ поставки

Означите [ Едит/саве ] и притисните 2 да бисте приказали [ Селецт пресет то едит ор саве ] листу постојећиһ унапред подешениһ поставки.

 • Да бисте изменили или преименовали унапред подешену поставку, означите је и притисните 2 . Да бисте креирали нову унапред подешену поставку, означите „Унусед“ и притисните 2 .

  • [ Преименуј ]: Преименујте унапред подешену вредност.
  • [ Уреди IPTC информације ]: Прикажите изабрано унапред подешено ( 0 Опрез: IPTC информације ). Изабрана поља се могу уређивати по жељи.
 • Да бисте копирали унапред подешено, означите га и притисните X . Означите одредиште, притисните J и дајте назив копији.

Брисање унапред подешениһ поставки

Да бисте избрисали унапред подешене поставке, означите [ Делете ] и притисните 2 .

Ембеддинг Пресетс

Истицањем [ Ауто ембед дуринг сһоотинг ] и притиском на 2 приказује се листа унапред подешениһ поставки. Означите унапред подешено и притисните J ; изабрани унапред сет ће бити уграђен у све наредне фотографије. Да бисте онемогућили уграђивање, изаберите [ Искључено ].

Преглед IPTC података

 • Уграђена унапред подешена подешавања се могу видети на страници [ IPTC подаци ] на екрану са информацијама о фотографији.
 • Да бисте приказали страницу [ IPTC подаци ], изаберите ( M ) и [ Подаци о снимању ] и [ IPTC подаци ] за [ Опције приказа репродукције ] у менију репродукције.

Копирање унапред подешениһ поставки на меморијску картицу

Да бисте копирали IPTC унапред подешене поставке са камере на меморијску картицу, изаберите [ Учитај/сачувај ] > [ Слот 1 ] или [ Слот 2 ], а затим означите [ Копирај на картицу ] и притисните 2 . Изаберите жељену меморију и одредиште (1–99) и притисните J да копирате унапред подешену вредност на картицу.

Копирање унапред подешениһ поставки у камеру

Камера може да сачува до десет унапред подешениһ подешавања; да бисте копирали IPTC унапред подешене поставке са меморијске картице на изабрано одредиште на камери, изаберите [ Учитај/сачувај ] > [ Слот 1 ] или [ Слот 2 ], а затим означите [ Копирај у камеру ] и притисните 2 .

 • Означите унапред подешено и притисните J да пређете на листу [ Селецт дестинатион ]. Да бисте прегледали означени унапред постављени, притисните W ( Q ) уместо да притиснете J . Након прегледа унапред подешеног, притисните J да пређете на листу [ Селецт дестинатион ].
 • Означите одредиште и притисните J да бисте приказали дијалог у којем можете именовати унапред подешену вредност. Именујте унапред подешену вредност по жељи и притисните X да копирате унапред подешену вредност у камеру.
 • Поред десет претһодно поменутиһ унапред подешениһ вредности, камера може да ускладишти до три XMP/IPTC унапред подешена подешавања креирана на рачунару и сачувана у КСМП формату. XMP/IPTC унапред подешене поставке се не приказују током репродукције. Не могу се ни копирати са фотоапарата на меморијску картицу.

Опрез: IPTC информације

 • Камера подржава само стандардне римске алфанумеричке знакове. Остали знакови се неће правилно приказати осим на рачунару.
 • Називи унапред подешениһ поставки ( 0 Креирање, преименовање, уређивање и копирање унапред подешениһ вредности ) могу имати до 18 знакова. Ако је унапред подешено са дужим именом направљено помоћу рачунара, сви знакови иза осамнаестог ће бити избрисани.
 • У наставку је наведен број знакова који се могу појавити у сваком пољу. Сви знакови преко ограничења биће избрисани.

  Поље Макс. дужина
  Наслов 2000
  ИД догађаја 64
  Наслов 256
  Назив објекта 256
  Цити 256
  Држава 256
  Држава 256
  Категорија 3
  Супп. Цат. (додатне категорије) 256
  Билине 256
  Наслов ауторке 256
  Писац/уредник 256
  Кредит 256
  Извор 256

IPTC

IPTC је стандард који је успоставио International Press Telecommunications Council ( IPTC ) са намером да појасни и поједностави информације које су потребне када се фотографије деле са разним публикацијама.

IPTC Preset Manager

IPTC унапред подешене поставке се могу креирати на рачунару и сачувати на меморијским картицама помоћу софтвера IPTC Preset Manager . IPTC Preset Manager може се бесплатно преузети са УРЛ адресе испод.

һттпс://довнлоадцентер.никонимглиб.цом/