Átnevezheti a mappákat, valamint megadhatja, hogy melyik mappában fogja tárolni az ezután készített fényképeket.

Mappa

Mappa száma Mappa neve

Átnevezés

A mappák azonosítására a fényképezőgép által automatikusan kiosztott háromjegyű mappaszám, és az azt követő 5 karakterből álló mappanév szolgál. Az alapértelmezett mappanév az „ND850”; az új mappák kiosztott nevének módosításához válassza az Átnevezés menüpontot, majd a „Szövegbevitel” részben leírtak szerint (0 Szövegbevitel) adjon új nevet a mappának. Az alapértelmezett név igény szerint visszaállítható úgy, hogy a billentyűzet megjelenítése közben nyomva tartja a O (Q) gombot. A már létező mappákat nem lehet átnevezni.

Mappa kiválaszt. szám alapján

Az alábbi módon választhat ki mappát a száma alapján, illetve hozhat létre új mappát az aktuális mappanév és új mappaszám használatával:

 1. Válassza a Mappa kiválaszt. szám alapján lehetőséget.

  Jelölje ki a Mappa kiválaszt. szám alapján beállítást, és nyomja meg a 2 gombot. Megjelenik egy párbeszédablak, ahol a jelenlegi elsődleges kártyanyílás aláhúzva látható.

 2. Válassza ki a kívánt mappa sorszámát.

  A kívánt számjegy kijelöléséhez nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot, majd a módosításához nyomja meg a 1 vagy a 3 gombot. Ha a kiválasztott sorszámmal már létezik mappa, W, X vagy Y ikon jelenik meg a mappa sorszámától balra:

  • W: A mappa üres.
  • X: A mappa részben megtelt.
  • Y: A mappa 5000 képet tartalmaz, vagy az egyik kép sorszáma 9999. Több kép nem tárolható ebben a mappában.

  A mappát tároló kártyát a kártyafoglalat ikon jelzi a „mappa kiválasztása szám alapján” párbeszédablak jobb felső sarkában. A Másodlagos foglalat funkciója menüpontban (0 Másodlagos foglalat funkciója) aktuálisan megadott beállítás határozza meg azt, hogy az új mappákat melyik kártyára menti a készülék.

 3. Mentse el a változtatásokat, majd lépjen ki.

  A művelet végrehajtásához és a főmenübe való visszatéréshez nyomja meg az J gombot (a tárolási mappa módosítása nélküli kilépéshez nyomja meg a G gombot). Ha a megadott sorszámmal még nem létezik mappa, akkor a készülék új mappát hoz létre. Az ezután készülő fényképek a kiválasztott mappában fognak tárolódni, ha még van benne szabad tárhely.

Mappa kiválasztása listából

A meglévő mappák listájából az alábbi módon választhat:

 1. Válassza a Mappa kiválasztása listából lehetőséget.

  Jelölje ki a Mappa kiválasztása listából lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Jelöljön ki egy mappát.

  A kívánt mappa kijelöléséhez nyomja meg a 1 vagy a 3 gombot.

 3. Válassza ki a kijelölt mappát.

  A kijelölt mappa kiválasztásához és a főmenübe való visszatéréshez nyomja meg az J gombot. Az ezután készülő képek a kiválasztott mappában fognak tárolódni.

Mappa- és fájlsorszámok

Amikor a mappasorszám elérte a 999-et, új mappa már nem hozható létre, ezért a készülék letiltja a zárkioldást, amint a fájlok sorszáma eléri a 9999-et vagy a mappában tárolt fájlok száma eléri az 5000-t, illetve akkor is, ha videót kíván készíteni, de a fényképezőgép számítása szerint a maximális hosszúságú videofelvétel készítéséhez szükséges fájlok száma egy 9999-nél magasabb sorszámú fájl létrehozását eredményezné vagy egy 5000-nél több fájlt tartalmazó mappát hozna létre. A felvételkészítés folytatásához hozzon létre egy 999-nél kisebb sorszámú mappát, vagy módosítsa a Képméret / képkockaseb. és a Videominőség menüpont beállítását (0 Képméret / képkockaseb., Videominőség).

Indítási idő

Ha a memóriakártya sok fájlt vagy mappát tartalmaz, a fényképezőgép indítási ideje növekedhet.