Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Oversetter

DENNE TJENESTEN KAN INNEHOLDE OVERSETTELSER LEVERT AV GOOGLE. GOOGLE FRASKRIVER SEG ALLE GARANTIER KNYTTET TIL OVERSETTELSENE, UTTRYKKELIGE ELLER UNDERFORSTÅTTE, INKLUDERT ALLE GARANTIER FOR NØYAKTIGHET, OG ALLE UNDERFORSTÅTTE GARANTIER FOR SALGBARHET, EGNETHET FOR ET BESTEMT FORMÅL OG UKRENGELIGHET.

Nikon Corporation (nedenfor, "Nikon") sine referansehåndbøker har blitt oversatt for din bekvemmelighet ved hjelp av oversettelsesprogramvare drevet av Google Oversetter. Det er gjort rimelige anstrengelser for å gi en nøyaktig oversettelse, men ingen automatisert oversettelse er perfekt, og er heller ikke ment å erstatte menneskelige oversettere. Oversettelser leveres som en tjeneste til brukere av Nikons referansehåndbøker, og leveres "som de er". Det gis ingen garanti av noe slag, enten uttrykt eller underforstått, med hensyn til nøyaktigheten, påliteligheten eller korrektheten for enhver oversettelse gjort fra engelsk til et annet språk. Noe innhold (slik som bilder, videoer, Flash-videoer osv.) vil kanskje ikke være nøyaktig oversatt som følge av begrensningene til oversettelsesprogramvaren.

Den offisielle teksten er den engelske versjonen av referansehåndbøkene. Eventuelle uoverensstemmelser eller forskjeller som oppstår i oversettelsen, er ikke bindende og har ingen juridisk virkning for etterlevelse eller håndhevelse. Dersom du har spørsmål knyttet til nøyaktigheten av informasjonen i de oversatte referansehåndbøkene, se den engelske versjonen av håndbøkene som er den offisielle versjonen.

Tonemodus

G -knapp U C fotoopptaksmeny

Kameraet tilbyr et utvalg av to tonemoduser: [ SDR ] og [ HLG ].

Alternativ Beskrivelse
[ SDR ] Denne modusen støtter et normalt lysstyrkeområde (dynamisk område). Bilder tatt mens dette alternativet er valgt, lagres i JPEG format (utvidelsen "*.JPG").
[ HLG ]

Denne modusen støtter HDR (høyt dynamisk område). Bilder tatt mens dette alternativet er valgt, lagres i HEIF-format (utvidelsen "*.HIF"). Den har et bredere dynamisk område enn SDR.

 • "HLG" vises i opptaksdisplayet når dette alternativet er valgt.
 • For optimal fargegjengivelse når du ser på HLG-bilder, bruk skjermer, datamaskiner, operativsystemer, applikasjoner og annet utstyr som er kompatibelt med HLG. For mer informasjon, besøk følgende nettside:

  https://onlinemanual.nikonimglib.com/notice/hlg_setting_guide/no/

Ta bilder i HLG

 • Bilder tatt med [ HLG ] valgt for tonemodus viser mer "støy" (i form av tilfeldige lyse piksler, tåke og linjer) enn bilder tatt med [ SDR ].
 • Den laveste tilgjengelige verdien for elementet [ ISO sensitivity settings ] > [ Maksimal sensitivitet ] i fotoopptaksmenyen er ISO 800.
 • ISO-følsomheter på Hi 0.3 til Hi 2.0 er ikke tilgjengelige.
 • Videofiltypen for time-lapse-videoer er fastsatt til [ H.265 10-bit (MOV) ].
 • [ Color space ] i fotoopptaksmenyen er fastsatt til "BT.2100".
 • [ Aktiv D-Lighting ], [ Multieksponering ] og [ HDR-overlegg ] er ikke tilgjengelige i fotoopptaksmenyen.
 • [ C30 ], [ C60 ] og [ C120 ] kan ikke velges for utløsermodus, og egendefinert innstilling d3 [ Forhåndsopptaksalternativer ] er ikke tilgjengelig.

Forsiktig: HLG-bilder

Bilder tatt med [ HLG ] valgt for tonemodus er underlagt følgende begrensninger:

 • Bildeoverlegg er ikke tilgjengelig med HLG-bilder. HLG-bilder vil ikke vises i bildevalgdialogene for de ulike bildeoverleggsalternativene som er tilgjengelige via [ Retouch ] i avspilling i menyen.
 • SnapBridge appen kan brukes til å laste ned, men ikke til å se HLG-bilder.

Kameraopptak og avspillingsskjermer

Når [ HLG ] er valgt for tonemodus, kan opptaks- og avspillingsvisningene på kameraets monitor og søker inneholde "støy" i form av tilfeldig fordelte lyse piksler, tåke eller linjer, eller de kan mislykkes i å gjengi høylys og høylys nøyaktig. mettede farger. I tillegg kan brå toneavbrudd være synlig i kameraets monitor eller søker når bilder vises på full skjerm, selv om bildene i seg selv er upåvirket. For nøyaktig tonegjengivelse, bruk skjermer, datamaskiner, operativsystemer, applikasjoner og annet utstyr som er kompatibelt med HLG.

HLG

Hybrid Log-Gamma (HLG)-teknologi ble utviklet for TV-kringkasting og andre høyoppløsningsapplikasjoner.

 • Sammenlignet med Standard Dynamic Range (SDR), øker den detaljmengden som kan uttrykkes i den øvre halvdelen av toneområdet for større gjengivelsespotensial.
 • Den matcher SDR i detaljnivået som kan uttrykkes i den nedre delen av toneområdet for å sikre kompatibilitet med ikke-HDR-skjermer.

Bildekontroller

 • Bilder som er tatt med [ SDR ] valgt for tonemodus kan behandles ved hjelp av elementene [ Set Picture Control ] og [ Manage Picture Control ] i fotoopptaksmenyen.
 • Bilder tatt med [ HLG ] valgt for tonemodus kan behandles ved å bruke [ Set Picture Control (HLG) ]-elementet i fotoopptaksmenyen.

Vise og redigere HLG-bilder

HLG (HEIF)-bilder kan ses og redigeres ved hjelp av NX Studio dataprogramvare.

 • NX Studio kan lastes ned gratis fra Nikon Download Center.
 • Noen av alternativene som er tilgjengelige for redigering av HLG-bilder er mer begrenset enn tilfellet er med bilder tatt med [ SDR ] valgt for tonemodus.