Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Kamerasta huolehtiminen

Pitkäaikaissäilytys

Jos kameraa ei käytetä pitkään aikaan, poista akku. Varmista ennen akun poistamista, että kamera on sammutettu.

Älä säilytä kameraa paikoissa, joissa:

 • on huonosti tuuletettu tai alttiina yli 60 % kosteudelle
 • ovat voimakkaita sähkömagneettisia kenttiä tuottavien laitteiden, kuten television tai radion, vieressä tai
 • altistuvat yli 50 °C (122 °F) tai alle –20 °C (–4 °F) lämpötiloille.

Puhdistus

Toimenpide vaihtelee puhdistusta vaativan osan mukaan. Menettelyt on kuvattu yksityiskohtaisesti alla.

 • Älä käytä alkoholia, tinneriä tai muita haihtuvia kemikaaleja.

Kameran runko

Poista pöly ja nukka puhaltimella ja pyyhi sitten varovasti pehmeällä, kuivalla liinalla. Kun olet käyttänyt kameraa rannalla tai meren rannalla, pyyhi pois hiekka tai suola tislattuun veteen kevyesti kostutetulla liinalla ja kuivaa kamera huolellisesti.

Tärkeää : Kameran sisällä oleva pöly tai muu vieras esine voi aiheuttaa tuotteen toimintahäiriön. Takuu ei kata kameran sisällä olevien vieraiden esineiden aiheuttamia vaurioita.

Objektiivi ja etsin

Nämä lasielementit vaurioituvat helposti: poista pöly ja nukka puhaltimella. Jos käytät aerosolipuhallinta, pidä tölkki pystysuorassa estääksesi nesteen purkamisen, joka voi vahingoittaa lasiosia. Poista sormenjäljet ja muut tahrat levittämällä pieni määrä linssinpuhdistusainetta pehmeälle kankaalle ja puhdista se varovasti.

Näyttö

Poista pöly ja nukka puhaltimella. Kun poistat tahroja, sormenjälkiä ja muita öljyisiä tahroja, pyyhi pinta kevyesti pehmeällä liinalla tai säämiskänahalla. Älä käytä painetta, sillä se voi aiheuttaa vaurioita tai toimintahäiriöitä.

Kuva-anturin puhdistus

Lika tai pöly, joka pääsee kameraan, kun objektiiveja vaihdetaan tai rungon suojus poistetaan, voi tarttua kuvakennon pintaan ja vaikuttaa valokuviin. "Puhdas kuvatunnistin" -vaihtoehto värisee kennoa pölyn poistamiseksi.

Kuvakenno voidaan puhdistaa milloin tahansa valikoista tai puhdistus voidaan suorittaa automaattisesti, kun kamera sammutetaan. Jos kuvakennon puhdistaminen ei ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä valtuutettuun Nikon huoltoedustajaan.

Valikoiden käyttäminen

 • Saat parhaan tehon pitämällä kameraa normaalissa asennossa (jalusta alaspäin).

 • Valitse asetusvalikosta [ Clean image sensor ], korosta sitten [ Start ] ja aloita puhdistus painamalla J
 • Kameran säätimiä ei voi käyttää puhdistuksen aikana. Älä irrota tai irrota virtalähdettä.
 • Asetusvalikko tulee näkyviin, kun puhdistus on valmis.

Kuvaanturin puhdistaminen sammutuksen yhteydessä

Vaihtoehto Kuvaus
6 [ Puhdista sammutuksen yhteydessä ] Kuvakenno puhdistetaan automaattisesti sammutuksen aikana aina, kun kamera sammutetaan.
[ Siivous pois ] Automaattinen kuvakennon puhdistus pois päältä.
 1. Valitse [ Automaattinen puhdistus ] kohdassa [ Clean image sensor ].

  Painamalla 2 , kun [ Automaattinen puhdistus ] on korostettuna, näkyviin tulee [ Automaattinen puhdistus ] -vaihtoehdot.

 2. Korosta vaihtoehto.

  Valitse korostettu vaihtoehto painamalla J

Varoitukset: Kuvaanturin puhdistus

 • Kameran säätimien käyttäminen keskeyttää kuvakennon puhdistuksen, joka on aloitettu virtakytkimen käytön seurauksena.
 • Jos kuvakennon puhdistus suoritetaan useita kertoja peräkkäin, kuvakennon puhdistus voidaan väliaikaisesti poistaa käytöstä kameran sisäisten piirien suojaamiseksi. Puhdistus voidaan suorittaa uudelleen lyhyen odotuksen jälkeen.

Manuaalinen puhdistus

Jos vieraita esineitä ei voida poistaa kuvakennosta käyttämällä kuvakennon puhdistusta, anturi voidaan puhdistaa manuaalisesti alla kuvatulla tavalla. Huomaa kuitenkin, että anturi on erittäin herkkä ja vaurioituu helposti; Suosittelemme, että vain Nikon valtuuttama huoltoedustaja suorittaa manuaalisen puhdistuksen.

 • Valitse [ Anturisuoja pysyy auki ] asetusvalikosta [ Anturisuojan toiminta virrankatkaisussa ].
 1. Sammuta kamera ja irrota objektiivi.

 2. Pidä kameraa niin, että valo pääsee sisään, ja tarkista, onko kuvakennossa pölyä tai nukkaa.

  Jos vieraita esineitä ei näy, siirry vaiheeseen 4.

 3. Poista pöly ja nukka anturista puhaltimella.

  • Älä käytä puhallinharjaa. Harjakset voivat vahingoittaa anturia.
  • Lian, jota ei voida poistaa puhaltimella, voi poistaa vain Nikon valtuuttama huoltohenkilöstö. Älä missään tapauksessa koske tai pyyhi anturia.

 4. Vaihda objektiivi tai mukana toimitettu rungon suojus.

Vieraita aineita kuvaanturissa

Vieraat aineet, jotka pääsevät kameraan, kun linssit tai rungon suojukset irrotetaan tai vaihdetaan (tai harvoissa tapauksissa voiteluainetta tai hienojakoisia hiukkasia itse kamerasta), voivat tarttua kuvakennoon, missä ne voivat näkyä tietyissä olosuhteissa otetuissa valokuvissa. Vältä pölyisiä ympäristöjä ja poista kaikki pöly ja muut vieraat esineet, jotka voivat tarttua kameran telineeseen, objektiivin kiinnitykseen tai rungon suojukseen, jotta estetään vieraiden aineiden pääsy kotelon kantta kiinnitettäessä tai objektiiveja vaihdettaessa. Suojaa kameraa, kun objektiivia ei ole paikallaan, muista asettaa mukana toimitettu rungon suojus. Jos kohtaat vieraita esineitä, joita ei voida poistaa kuvakennon puhdistustoiminnolla ( 0 Valikoiden käyttäminen ), puhdista kuvakenno kohdassa "Manuaalinen puhdistus" ( 0 Manuaalinen puhdistus ) kuvatulla tavalla tai anna valtuutetun Nikon huoltohenkilöstön puhdistaa anturi. Valokuvia, joihin on vaikuttanut vieraan aineen läsnäolo anturissa, voidaan retusoida käyttämällä joissakin kuvantamissovelluksissa käytettävissä olevia puhtaan kuvan asetuksia.

Kameran ja lisävarusteiden huolto

Kamera on tarkkuuslaite ja vaatii säännöllistä huoltoa; Nikon suosittelee, että kamera tarkastetaan kerran tai kahdessa vuodessa ja että se huolletaan kolmen tai viiden vuoden välein (huomaa, että nämä palvelut ovat maksullisia).

 • Toistuva tarkastus ja huolto on erityisen suositeltavaa, jos kameraa käytetään ammattimaisesti.
 • Kaikki kameran kanssa säännöllisesti käytetyt lisävarusteet, kuten objektiivit tai valinnaiset salamalaitteet, tulee sisällyttää kameraan, kun kamera tarkastetaan tai huolletaan.